23 Kasım 2015 Pazartesi

GERİ SAYIM BAŞLADI...

 
Bugünlerde, doğum günü kutlamaları ve kitap tebrikleri birbirine karıştı... Ne mutlu bana!

Ters Düz'ün kesin olarak ne zaman çıkacağıyla ilgili birçok soru alıyorum. Kitap hala matbaada ama yayınevi bana söyledi: Uzun zamandır çıkmasını beklediğim(iz) ilk kitabım Ters Düz, haftanın son günü kitapçılardaki yerini alacak!

Bu ilk kitabımı, kalplerinde herkese yer olan ve herkesin kalbinde yerleri olan anne ve babama ithaf ediyorum...

Siz güzel blogger dostlarımı unutur muyum peki? Elbette hayır! Sizinle ilgili muhteşem bir bölüm var kitabın teşekkür kısmında... E o da okuyana kadar sürpriz olsun... (Ama yok dayanamam, o kısmı da mı paylaşsam şimdi?)

Fotoğrafta Ters Düz'ün ön ve arka kapağını görüyorsunuz...

Kitabın türü olarak yayınevi "edebiyat" tanımını uygun gördü... Kitapları kategorize etmek gerçekten zor; ama ben bu "edebiyat"la ilgili kararsızım, hatta bunu pek doğru bulmuyorum, çünkü "edebiyat" çok iddialı bir laf... Ayrıca insanın aklına daha klasik, daha başka şeyler getiriyor... Bir yandan da ortaya konan ürünün "edebiyat"ın bir parçası olduğu gerçeği var tabii... Ters Düz'ün ise "klasik olmak" gibi bir iddiası yok... Aksine, bu kitabı yıllar sonra dizisini çekmek için yazdığımı gönül rahatlığıyla, hatta büyük bir gurur ve heyecan içinde söyleyeyim... Bu kitabı yazarken günün birinde dizi olacağına dair inancım öyle güçlüydü ki, hangi karakteri hangi oyuncunun canlandırabileceğini bile düşündüm... O nedenle... Ben bu kitabı popüler kültüre armağan ediyorum. Hızla tüketin, ama gene de itinayla saklayın.


10 yorum:

  1. hadi gözün aydın Mert.Senin için gerçekten seviniyorum.Kim olursa olsun , hayalini gerçekleştirmesi gerçekten müthiş.Kitabını alıp hayaline ortak olacağımızdan emin olabilirsin.Ayrıca doğum günün kutlu olsun, kitabın hayırlı olsun hepsi birden.

    YanıtlaSil
  2. heeey çok iyi tanıtmışsın. dizi seversin sen işallah çekersin. ece benim asiyem özlem yılmaz olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok Ece'nin kim olacağı belli! :)

      Sil
    2. senin sevdiğin gökçe mi :)

      Sil
    3. Yok. Yarın öbür gün blog'da yazacağım bu konuyu. :)

      Sil
  3. Çok tebrik ederim hayalinin peşinden koşup tüm zorluklara rağmen bu yolda ilerlemeni kutluyorum. İnşallah çok yüksek satışlar elde eder, büyük kitlelere ulaşarak istediğin noktaya varırsın.
    Herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  4. Hadi gözün aydin :-) nice binli basimlara :D

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsuun, çok satsın, çok sevilsin :))

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...