17 Mart 2016 Perşembe

TERS DÜZ'ÜN DEVAMINA DAİR İLK İPUÇLARI!


Öncelikle, ikinci kitabın adı tabii ki "Ters Düz - 2" gibi bir şey olmayacak. Çoktan belli olan bambaşka bir isim var, ama duyurmak için henüz erken. Aslına bakılırsa aklımda böyle bir post hazırlamak da yoktu. Ama ikinci kitapla ilgili ipucu, detay ve bilgi isteyenler çoğalınca, tamamen eğlence amaçlı böyle bir kolaj video hazırlayıp bir yazı yazmaya karar verdim.

Dikkat! Bu yazı yarı yarıya spoiler içermektedir! Henüz serinin ilk kitabı Ters Düz'ü okumayanlar yazıyı okumayı sonraya erteleyebilirler! 

Sadece 17 saniye olan bu fragman, bir silahın patlamasıyla açılıyor ve çıkan kurşun sonraki sahnede elmaya dönüşüyor. Bildiğiniz gibi elma aşkın, genellikle de yasak ya da yaşanmaması gereken bir aşkın sembolüdür. Sonra bir bez bebeğin rüzgarda yuvarlanmasını görüyoruz. Ve kanlı bıçaklar... Rüzgarda boş sallanan salıncak da ikinci kitapta veda edeceğimiz karakterler olduğu şeklinde yorumlanabilir. Evet, gerisi sizin hangi sahneyi nasıl yorumladığınıza kalmış.


Şimdi de, yeni kitaptan bazı ipuçlarına gelelim: 

> Yeni kitapta da Bozbalık'ın ölüm kontenjanı yine dolu. Ana karakterlerden en az biri hayatını kaybedecek. Kim bilir, belki birden çok...

> Ece'nin hayatında tahmin bile edemeyeceği gelişmeler olacak. Bunun yanına saklamak zorunda olduğu sırlar ve entrikalı durumlar da eklenince, zavallı Ece'yi her sayfada yeni bir zorluk beklediği neredeyse kesin gibi.

> İlk kitabın finalinde çok kötü bir ruh haliyle uğurladığımız Nilgün, yeni kitapta bu durumun yanı sıra bambaşka bir duyguyla daha daha kasıp kavrulacak.

Meryem yeni kitapta öyle işlerle uğraşacak ki, okurlar onu sevenler ve ondan nefret edenler olarak ikiye ayrılacak. Bu ikisinin arası yok.

> İlk kitapta aşk hayatları durgun olan iki karakter yeni kitapta aşkı bulacak. Ama içlerinden bir tanesi öyle şeylerle yüzleşecek ki, aşkı bulduğuna bulacağına pişman olacak! 

Yeni kitabın büyük gizeminin yanı sıra, farklı kollardan yan gizemler de işlenecek. 

> İlk kitap, karakterler Ocak ayının ortasını yaşıyorken bitmişti. Zaman atlaması olmadan yeni kitapta olaylar kaldığı yerden, Şubat'tan başlayacak. Yine bol bol kar tasviri okuyacağız ama bitmedi; kitap Bozbalık'ta bahar ve yaz başlangıcı döneminde olanları da ele alacak. 

> Yeni kitabın aşk dozu ilkine göre daha yüksek olacak. İlk kitapta tohumu atılan olaylara yeni olaylar eklenecek.

> Ters Düz'de herkesin hayatını birbirine bağlayan Kalandar şenliği gibi, yeni kitapta da herkesin hayatını değiştirecek büyük bir olay yaşanacak.

Anlayacağınız ikinci kitapta da Bozbalık'tan yine sır, aşk, gizem, dram, entrika ve gerilim eksik olmayacak! Ne de olsa burası Bozbalık... 

#buköydençıkışyok 

6 yorum:

  1. rast gelip de bir alamadım kitabınızı , ilk fırsatta alıcam, kolay gelsin ikinci kitap için.

    YanıtlaSil
  2. Harikasın Mert'cim, biz meraklı okularını oldukça tatmin etti bu fragman ve yazın:) bu arada romanını bir diziye uyarlamak istediğini biliyoruz, senaryoyu başkası mı yazacak yoksa sen mi? Senaryo yazım kursuna gitmeyi düşünüyor musun? Bu konu benim de çok ilgimi çekiyor aslında..:)

    YanıtlaSil
  3. Karadeniz'in gururusun dostum. Kitabını bizim burada bulamadım bende internetden sipariş verdim bekliyorum. :D Sevgiler.Bol bol ilhamler dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Ters Düz'ü keyifle okudum Mert, yazımı da yazdım, kitabın ikincisini de bekliyorum :)
    http://adammutlu.blogspot.com.tr/2016/03/ters-duz-mert-ofluoglu.html

    YanıtlaSil
  5. Mert daha gelmedi ya :( ben birsürü kitap sipariş ettim kitapyurdundan. seninki ve diğer kitaplarımı bulmuşlar ama deepin kitabını bekliyorlar, o da dağıtımda kapak sorunu olmuş deep söyledi. ondan tedarik süreci uzadı, geçen cuma sipariş ettim. inşallah haftaya hepsi elime geçer ;)

    YanıtlaSil
  6. eceye bişi olmasın döverim seni bak :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...