8 Ekim 2020 Perşembe

MERT'İN KİTAP KULÜBÜ AÇILIYOR!

Pandemi süresince giderek yalnızlaşarak eve kapanan kitap kurtlarının kendilerini yalnız hissetmemesi için aynı kitap sayfalarında buluşmasını hedefleyen bir oluşumdur. Trabzon'da bir sonbahar günü Mert'in aklına düşerek heyecan yaratan bir fikirle kurulmuş, binası hayal gücü olan bir kitap kulübüdür. Okumanın büyüsüne kapılmadan duramayan ve internet bağlantısı olan her kitap kurdu davetlidir! 

Bu kitap kulübünde her ay bir kitap okunacak ve ay boyunca okunan kitapla ilgili tartışmalar yürütülecek, alıntılar paylaşılacaktır. Katılımlar blog'daki veya instagram'da Mert'in Kitap Kulübü sayfasında yapılacak olan paylaşımların altından sağlanabilir. İnternet üzerinden kitap toplantıları, aynı şehirde olanlarla sosyal mesafeli buluşmalar yapılması da kulübün uzun vadeli hedefleri arasındadır. Kitabı olmayan da okuma etkinliğine katılıp yorumlarda diğer kitap kurtlarıyla buluşabilir. Kitaplar sonradan okunmak üzere öneri olarak da değerlendirilebilir. Mert'in Kitap Kulübü'ne DM'lerden ve mesajlardan her zaman ulaşılabilir.

Okunacak olan kitaplar arasında tür kısıtlaması yoktur ve bu kitap kulübü önerilere her zaman açıktır. Aşktan polisiyeye, dünya klasiklerinden bilim kurguya, gerilimden maceraya, Türk edebiyatından fantastiğe, psikolojikten suça edebiyatın farklı dallarında pek çok kitap okunacaktır.

Kendini yalnız hissettiğinde edebiyat sana müthiş bir aile sunar. Ve içindeki kalabalığı keşfetmene yardım eder. Mert'in Kitap Kulübü'ne hoş geldin!

(İlk ayımız olan Ekim ayının kitabı Jack London'ın Martin Eden'ı.)

Sosyal medyada buluşmak için:

14 yorum:

  1. oooo ne güzel fikir blogumda da duyurayım pekuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Güzelmiş, Martin Eden'i yıllar yıllar önce okumuştum. Keyifli okumalar, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Grupla birlikte okumalar yapamıyorum ama okuduğunuz kitaplarla ilgili blogda paylaşım yaparsanız eğer onlara yorum olarak katkıda bulunmaya çalışırım. keyifli okumalar.

      Sil
  3. heey ne güzel düşünmüşsün her ay seçilen bir kitap okunacak sanırım ben yetişemem tabi ama çok sevdim bunu :) ben de ileride bir kafem olursa benzer bir etkinlik uygulamayı düşünüyordum sürekli olarak :D

    YanıtlaSil
  4. son yazıma koydum bunuuu :)

    YanıtlaSil
  5. Hadi hayirli ugurlu olsun yolunuz acik olsun. Instagramdan takibe alıyorum şimdi sizi.

    YanıtlaSil
  6. Kitap okunmuş olsa bile yine de katılınabilir... Kitabı ben de okudum, bu yüzden öneriyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Filmi yapılmış bu kitabın ama olumsuz yorumlar görünce izlemekten vazgeçtim,kitap için ise birçok olumlu yorum okudum.Keyifli okumalar diliyorum katılacak herkese ve hayırlı olsun etkinliğiniz:)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel düşünmüşsün! Takibe aldım fakat edebiyat bölümünde okuduğumdan ve her ay bir sürü kitap okumak zorunda olduğumdan sizin seçtiklerinize yetişebilir miyim bilemiyorum=)

    YanıtlaSil
  9. harika hayırlı olsun, ilk kitap seçimi de süperrr:)

    YanıtlaSil
  10. Harika fikir, bakayım bulabilirsem ben de okuyayım sizinle 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertciğim, senin sayende harika bir eKitap sitesi keşfettim. Martin Eden’i nereden okurum diye araştırırken Hattusa isimli siteye ulaştım. Cennete düşmüş gibi oldum. Üstelik ücretsiz bir site. Kitabı elinde tutmak gibi olmaz ama benim gibi kitaba erişim problemi olanlar için süper bir çözüm. Sağol yavrucuğum, çok güzel bir şeye vesile oldun 😍

      Sil
  11. Heyyoo! Bu kitabın çizgi romanı da varr:) Bi bakayım bulabilirsem zevkle katılacağım, çok iyi düşünmüşsün sevgili Mert!

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...