28 Eylül 2017 Perşembe

BU YAZIN EN İYİ ALBÜMÜ HANDE YENER'DEN GELDİ! ÇÜNKÜ...


Albümün ruhunu en iyi yansıtan fotoğraf bu. 

Bu yazın en iyi albümü hangisiydi diye soracak olursanız, kesinlikle Hande Yener'in Hepsi Hit Vol. 2 albümüydü derim. Albümün ismine çok takılmayın, sizi ismiyle kendinden soğutmasına izin vermeyin. Zaten dinledikçe görüyorsunuz ki hepsi gerçekten de hit olmaya aday şarkılar ve oluyorlar da. 

Bu yazıyı 1 aydır yazacağım ama layığıyla yazmak için bekledim, derken şimdi de yeni hikaye çalışmalarımla ilgileniyorum, hiç yazamam daha fazla ertelemeyeyim dedim ve işte yazmaya başlıyorum.


Bakıcaz Artık 10/10
Alev Alev 10/10
Ben En Çok 10/10
Sana Bir Şey Olmaz 10/10
Faili Meçhul 10/10

Bakıcaz Artık, Hande'nin Sopa'dan sonraki en iyi çıkış şarkısı kesinlikle. Alev Alev, Ben En Çok, Sana Bir Şey Olmaz ve Faili Meçhul albümün kusursuz parçalarından. Alev Alev muazzam. Mutlaka dinleyin. Mete Özgencil'in yazdığı Ben En Çok resmen Apayrı günlerine götürüyor. Faili Meçhul da yine öyle. Albümün genelinde Mert Ekren imzası var, söylemeden geçmeyelim. Sana Bir Şey Olmaz da bir diğer başyapıt. Çok iyi. Albümdeki remix'i de çok iyi. 

Vay 9/9
Benden Sonra 9/9
Misafir 9/9
Leyla 9/9
Şükür 9/9

Patates 8/10 Patatesi'i bile sevdim ya. Hande Yener ne söylese dinleniyor.


Hande Yener'in albümlerini severim. Hande Yener'in sesi gerçekten muazzam, su gibi, dupduru. İşte o ses doğru şarkılarla ve sound'larla buluştuğunda ortaya başyapıt niteliğinde eserler çıkıyor. 

Hani geçen yıl "ben bu Hande Yener'i çok özledim" diye bir yazı yazmış; Apayrı, Nasıl Delirdim, Hayrola albümlerindeki başarısından bahsetmiştim. Sanki o yazımda söylediklerim gerçekleşmiş gibi, bu yaz çıkardığı yeni albümünde aynen o özlediğim/özlenen günlerdeki sound'lara geri döndü! 

Hande Yener bu albümle birlikte 2006'daki Apayrı ruhunu 2017'ye taşımış. Beklediğim Hande albümü geldi, sound'lar sözler muazzam! O nedenle diyorum ki Hande'nin 10 yılda bir gelen ustalık albümlerinden biri olmuş. Pop, house, eletro, akustik, slow, vokal hepsi 10/10!



Peki bu yaz başka neler dinledik?

Demet Akalın'ın Kulüp şarkısı çok kötü ve hep aynı tekrar şarkıları yapıp duruyor. Aleyna Tilki'nin Sen Olsan Bari'sinde resmen sesi olmayan birini dinliyoruz, sesi bu kadar kötü olup da bu kadar çok dinlenen başka biri var mıdır? Hadise'nin Şampiyona şeker geliyor şarkısına asla anlam veremedim. Tarkan'ın Yolla'sı güzel bir şarkı fakat onun da klibini özensizce buldum. İrem Derici, Derya Uluğ da bana hitap etmiyor, dinleyemiyorum. Ece Seçkin iyi işler yapıyor ama Sayın Seyirciler onu da Demet'in "giderli" şarkıları gibi tekrara düşürmüş. Ayşe Hatun Önal'ın Olay'ı farklı, iyiydi. Edis'in Çok Çok'u fena olmamakla birlikte çok iyi değildi. Sezen Aksu Manifesto. Lol lol?

Funda Arar'ın Aşk Hikayesi albümü güzel, yakında bir caz albümü yapacak ve bu heyecan verici. Anlayacağınız bu yaz Hande Yener dinleyip durdum ben. Bu albüme sonbaharda bir remix albümü gelse ne iyi olur! 

Sosyal medyadan takipte kalın: 
instagram.com/ofluoglumert
twitter.com/ofluoglumert
facebook.com/ofluoglumert 

6 yorum:

  1. ben de severim Hande Yener'i :) kadın başarılı

    YanıtlaSil
  2. Küçüklüğümde çok daha fazla seviyordum. Romeo ile birlikte aramıza çok mesafe girdi, dinlemeyi tamamen bırakmıştım. Ama son çalışmaları hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bir çok konuda seninle aynı fikirdeyim. Hadise,Aleyna Tilki,Tarkan... Bu yıl ben hiç bir şarkıyı geçtiğimiz yıllardaki gibi dinlendiğini görmedim. Despacito herkesin ağzında🤣🤣 Hii bi de ben Erik Dalı'nı cokkk duydum ve dinledim 🤗🤗

    YanıtlaSil
  4. Hande Yener'in bakıcaz artık şarkısını dinlemiştim sadece. Diğer şarkılarına da bir bakıcam artık :))

    YanıtlaSil
  5. bazı şarkılarını severken bazılarını sevmiyorum. Kendisini de sevmiyorum şarkıcının ama emeğine diyeceğim yok

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...