2 Temmuz 2019 Salı

DERGİDEKİ YAZILARIMDAN PAYLAŞIMLAR


Uzun zamandır, Atlas/Glober dergisindeki yazılarımdan paylaşamadım... Hatta tam üç aydır... Hepsini paylaşamayacağım için, tadımlık olması amacıyla röportajlarımdan, seyahat yazılarımdan, yaşam stili dosyalarımdan ve yemek yazılarımdan kesitler paylaşıyorum. Fotoğrafları büyütüp okuyabilirsiniz de.

CANER CİNDORUK: "ASIL TUTKUM HİKAYE ANLATMAK" (Röportaj, Mayıs sayısından)

Caner Cindoruk ile, başrolünde yer aldığı "İçerdekiler" filmi için buluştum... En bilinenleri "Hanımın Çiftliği", "Aramızda Kalsın" ve "Kadın" olmak üzere, yer aldığı uzun soluklu dizilerle "evimizin oğlu", içimizden biri gibi. Peki gerçek hayatta da bu kadar sakin biri mi? Cevabı röportajımızda! 




Bu da, röportaj sonrası çektirdiğimiz fotoğraf... 


"BEREKETLİ TOPRAKLAR ÜZERİNDE": ADANA (Seyahat yazısı, Mayıs sayısından) 




ZAMANE SEYYAHI: İZZET KERİBAR (Seyahat, Mayıs sayısından)

Akıp giden an'ları ölümsüzleştirdiği güçlü kompozisyonlarıyla tanıdığımız fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, yarım asrı aşkındır fotoğrafla öyküler anlatmayı sürdürüyor. En güzel karelerini bizimle paylaştı ve kendi deyimiyle "Indiana Jones"un yaşadıklarına benzettiği anılarını bizimle paylaştı. Yıllar önce, kendisi gibi fotoğrafçı olan arkadaşı Yusuf Tuvi ile Kenya’nın başkenti Nairobi’de tüm tehlikelere ve yapılan uyarılara rağmen, bir kartpostalda fotoğrafını gördükleri mahalleye gitmişler. Oradaki yerel satıcılarsa onları taş atarak kovalamış. Peşlerindeki on beş kişilik kalabalıktan nasıl kaçacaklarını bilemezken döndükleri bir köşede aniden açılıveren bir kapı ve onları içeri çeken gizemli ama dostane bir el sayesinde canlarını kurtarmışlar! "Dünyanın birçok yerinde fotoğraftan hoşlanmayan, hatta fotoğraf çekenlere düşmanca bakan milletler var," diyor ve ekliyor: "Kenya, Latin Amerika, Fas, bunlardan birkaçı…"






SAFFET EMRE TONGUÇ: "TÜRKİYE'NİN HER YERİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN HAZİNELERLE DOLU" (Yaşam stili röportaj, Mayıs sayısından)

Saffet Emre ile yaptığım röportajda da, ülkemizdeki seyahat rotalarına dair pek çok şeyi konuştuk. Doğu Karadeniz için, "Önemli olan, var olan potansiyeli özgün doku ve doğayı bozmadan turizmle buluşturabilmek, maalesef Trabzon-Uzungöl'de bunu yapamadık!" diyor. "Bazı yaylalar da turizm kurbanı olma yolunda. Oradaki dokuyu bozarsak ortada turizm değeri taşıyan bir şeyin kalmayacağını fark etmek gerek." 





2019'UN 5 YILDIZ ŞEFİ (Yemek&içme, Mayıs sayısından) 


ECE SEÇKİN: "ŞARKILARIMI RUH HALİME GÖRE SEÇİYORUM" (Röportaj, Haziran sayısından)

Ece Seçkin röportajımdan: "Okulda müsamere olduğunda bu durumu çok ciddiye alır, sanki bir konsere çıkıyormuş gibi hazırlanırdım." Genç şarkıcı ile müzik üzerine konuştuk!




"DOĞANIN KORUNMASI SAĞLIĞIMIZ İÇİN GEREKLİ" (Doğa, Haziran sayısından)

Plastik kullanımı, denizlerin kirletilmesi yaşadığımız doğayı olumsuz etkiliyor... 1 milyon hayvan ve bitki türü, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu konuya dikkat çektik. 



İÇİ İÇİNE SIĞMAYAN MOSKOVA (Seyahat, Mayıs sayısından) 



BASK MÜCEVHERİ BİLBAO (Seyahat, Mayıs sayısından)








AÇIK HAVA SİNEMALARININ İKİNCİ BAHARI (Yaşam stili, Mayıs sayısından)





YAZIN NASIL BESLENMELİYİZ? (Yeme&içme, Mayıs sayısından) 





ZAMANE SEYYAHI, DOLOMİTLER/İTALYA (Seyahat)

Bu yazıyı hazırladıktan sonra, benim İtalya'daki Dolomitler'i göresim geldi! Sizin? 





"HER YERİN YERLİSİ" SİNAN TUZCU (Röportaj, Temmuz sayısından) 

Şimdi de, yeni yayımlanan Temmuz sayısında yazdıklarımdan birkaç paylaşım yapacağım. Sinan Tuzcu ile, oynamak ve yazmaya dair keyifli bir röportaj yaptım...





SICAK AKDENİZLİ: MONTPELLIER 






ZAMANE SEYYAHI: FARUK AKBAŞ, ARTVİN (Seyahat, Temmuz sayısından)

Usta doğa ve belgesel fotoğrafçısı Faruk Akbaş'ın, Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Maçhael'de çektiği fotoğraflar... 




HEYBELİADA'DA BİR GÜN (Temmuz sayısından) 







ORADA, "ORGANİK" BİR KÖY VAR UZAKTA! 


... diye devam ediyor yaptıklarım. Dergiyi okumayanlarınız için, son üç ayda yaptıklarımdan tadımlık kısa paylaşımlar yapmak istedim. Sevgiyle ve tabii kitaplarla ve dergilerle kalın! 

Beni sosyal medyadan takip etmek için:

5 yorum:

  1. Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazılarınızdan paylaşmanız severek okudum . Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Daha iyi yerlere gelmeniz dileğiyle, oldukça başarılısınız bu konuda..

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ediyorum sizi, ne güzel röportajlar, işler yapmışsınız :) Başarılar diliyorum. Bu arada Ters Düz kitabınızı aldım, merakla okunmayı bekliyor :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...