12 Ocak 2023 Perşembe

"GERÇEK HİKAYE" DİYE TANITILAN DİZİLER SAHİDEN "GERÇEK HİKAYE" Mİ?

Murat Soner'in YouTube kanalını biliyor musunuz?

Ara sıra baktığım nadir YouTube hesaplarından biri... 

Geçenlerde Kızılcık Şerbeti ve Çöp Adam dizileriyle ilgili iki ayrı video yapmış. Son dönemin en popüler dizisi, Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir'in oynadığı Yalı Çapkını'na da değinmiş.

Elçin Sangu ve Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Çöp Adam'la ilgili olan videosunda söylediklerini sizlerle paylaşmak için not aldım:

"Sizin 'gerçek hikaye' diye itelediğiniz zihniyetinizi de mahzenlerde prangalayıp itelesinler e mi! Bunların tamamının gerçek hikaye olduğunu bana biri kanıtlasın, gelsin beni ayağımdan bağlayıp mahzende yerli dizi izletsin!"

"Tabii zaten nerede ne kadar psikopatlık varsa evlerimize şelale gibi aksın! Aksın da, biri bana desin: Aynı yazarın daha kaç tane kitabı var? Allah aşkına söyleyin! O şelale artık aktığı yeri aşındırdı!" 

"Dizi yapmanın şartı neydi? Yalıda geçen manyaklığa inanmak... Camdaki Kız, Yalı Çapkını, Çöp Adam hepsinde yalı var. Bunlar tek bir yapım şirketinin bize 'gerçek hikaye' diye verdiği yalılar. Toplasan 360 yalı var, yarısının hikayesini dinledik!"

Acaba "gerçek hikaye" diye tanıtılan diziler sahiden "gerçek hikaye" mi?   

***

Hüseyin Rahmi Gürpınar, Kokotlar Mektebi'nin başına ne not düşmüş: 

"Romancılar başlarken çoğunlukla olayın gerçekliğine inandırmaya uğraşırlar. Bu defa ben aksini iddia ediyorum. Bu hikaye baştan sona hayal ürünüdür."

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Nice post thank you Bob

    YanıtlaSil
  2. Gerçek hikaye diye tanıtılan birçok hikâye gerçek olmayabilir. Çok doğru bir yaklaşım.

    Hikayeler nerede geçiyor? Yalı içerisinde. Yalısı olmayan giremez. Yalısı olmayanın hikâyesi yoktur...

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

İMZA GÜNÜ

Henüz daha vakit var ama ön duyuruyu yapmış olayım: 12 Mayıs pazar günü Remzi Kitabevi'nde (Bağdat Caddesi, Suadiye) 15.00-17.00 saatler...