11 Ocak 2016 Pazartesi

BUGÜN KATILDIĞIM RADYO PROGRAMININ SES KAYDI


Çocukluğumdan beri aklımdaki tek şey yazarlıktı… Hiçbir zaman pilot, doktor ya da öğretmen olmak istediğini söyleyen çocuklardan olmadım. İleride yapacağım şey(ler) ta en başından beri belliydi, ne istediğimi kendimi bildiğimden beri biliyordum. Ve bu amacım doğrultusunda, okuma yazmayı öğrendiğim ilk günden itibaren kağıtla, kalemle, kendi kendime haftalık çizgi öyküler çıkarmakla, dergiler yapmakla, bu dergileri postayla uzaklardaki akrabalarıma göndermekle uğraştım. Bilenler bilir, çocukluğumda yaratıp yıllarca hikayelerini yazdığım, çizdiğim kahramanlar, karakterler var. Ama artık onlar büyüdü, tıpkı benim gibi. Paylaştığım veya kendime sakladığım çizgi romanlar, şiirler, öyküler, denemeler, seyahat yazıları derken artık ilk kitabımı okuyucuyla buluşturma zamanı gelmişti. Yaşım 20'ydi ve ben neredeyse 20 yıldır bunları yapan biri olarak çok geç bile kalmıştım!
Ters Düz bu duygularla çıktı...
Geçen yıl yarıyıl tatilimde Trabzon uçağımdan iner inmez ayağımın tozuyla Kalandar’a koşmuştum (bu deneyimi Ters Düz’de Ece Duman’ın başından geçecek bir olayı anlatmak için yaşamıştım), bu yıl da Trabzon’a gelir gelmez radyoya koştum diyebilirim. Bugün, TRT Trabzon’un Trabzonlu genç bir yazar olmam sebebiyle beni davet ettiği bir programa katıldım. Kelimenin tam anlamıyla sımsıcak, sanki evde koltuğumda oturuyormuşçasına rahat bir sohbetin içinde buldum kendimi. Söylemek istediğim bir sürü şeyi söylemedim belki, çünkü sohbet öyle güzel bir yere gitti ki, her şey tamamen doğaçlama gerçekleşti. Ters Düz’ün çıkış noktasının Trabzon gibi etkileyici ve büyüleyici bir şehrin kitaplarda daha çok ön plana çıkmasını istemem olmasını, Bozbalık Köyü’nün nasıl doğduğunu, kitabı, kitap kokusunu, teknolojiyi, sanala hapsolmamayı, yapmak istediğim diğer şeyleri, yazdığım şeyleri televizyona uyarlama isteğimi, çocukluğumu, Can Yayınları'nın masal yarışmasında kazandığım ödülle hayatımda radyoya ilk kez beşinci sınıfta yine TRT Trabzon'la çıktığımı konuştuk. Buyurun, kaçıranlar ve tekrar dinlemek isteyenler için kaydı linkte:


13 yorum:

  1. Ben de dinleyemedim diye üzülüyordum, cünkü cok merak ediyordum bu kitapla ilgili bazi seyleri senin sesinden dinlemeyi. Paylasim icin cok tesekkürler Mert.

    Yazmak istedigim cok sey var su an ama daha kitap yorumumu yazacagim icin (sanirim bu gece yazarim) oraya saklamak istiyorum düsüncelerimi (benim deginmek istedigim baz seyleri radyo sunucusu birebir demis, icimden demin dinlerken "tüh yaa, tam da ben bunlari yazmayi düsünmüstüm, sanki simdi onu tekrar ediyormusum gibi olacak" dedim ama olsun, gec kalinca böyle olur):)


    YanıtlaSil
  2. Tebrikler Sevgili Mert. Başarılarının devamını diliyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kitap için tebrik ediyorum öncelikle,henüz okumadım ama okuyacağım inşallah :)) başarılarr

    YanıtlaSil
  4. kitabını henüz alamadım,ancak röportajına bayıldım,seni tebrik ediyorum,başarılarının devamını istiyorum.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi ya :) benim kitap yorumum da geçmişin ünlü oldum holleyy :D şaka bi yana bizi gerçekten heyecanlandırıyorsun Mert, daha nice nice güzel yerlerde, projelerde yer al, bütün hayallerini gerçekleştir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olcak o telefon sanki benden iyi biliyo gibi düzeltiyo :D

      Sil
    2. İnternette beni aratınca kitap hakkında yazılan yorumlar da dahil her şey çıkıyor... :)

      Sil
  6. Tebrikler, başarılarının devamını dilerim. Ve hayallerin de...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Kitabın hayırlı olsun, başarılarının ve kitaplarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Sonunda yazabildim kitap yorumumu blogumda:)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten hoş bir program olmuş. Kim böyle yazar olup radyo programına çıkmak istemez kii ? :))

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...