19 Şubat 2014 Çarşamba

HAYATA TUTUNMAK... İYİ AMA NERESİNDEN?

 
Her şeyinizi kaybettiğinizi düşündüğünüz bir anda hayatın size son bir sürprizi olabilir. Hem de ne sürpriz!
Adam öldürmekle suçlanıp bir süre hapis yattıktan sonra suçsuz bulunarak salıverilen ama özgürlüğüne kavuştuğunda da karısı tarafından terk edilen, şehir dışındaki evi yanan ve yeni aldığı arabası çalınan Ali Cezmi için hayat sona ermiş gibidir. Ta ki ifade vermek için gittiği polis karakolunda, kendisi gibi çaresiz olan genç kız Feraye ile tanışana kadar. Elli ikisindeki Ali Cezmi ile yirmi üçündeki Feraye kısa süre içinde birbirlerinin hayat arkadaşı olurlar ve para kazanmak için akıllarına gelen ilk yolu denerler: Blogger’lık. Fakat sanal dünyanın gerçek dünyadan daha zorlu olacağını kim tahmin edebilirdi ki? Orta yaşlı bir adamın kendine güvenini yeniden kazanıp hayatını yoluna sokma çabasını anlatan bu trajikomediyi sakın kaçırmayın.
Kısa süre öncesine dek burada paylaştığım Ters Düz’ün romanını yazmaya girişince -bu arada Ters Düz'e de vaktinden önce sezon finali yaptım tabii- internetteki "tefrika roman" zevkimden mahrum kalıp özlem ateşiyle kavrulacağımı elbette bilmiyordum. Daha bu sabah aklıma gelen inanılmaz bir ilham sonucu Hayatını Renklendirmeyi Unutan Adam ortaya çıktı. Hemen temel öyküyü bulup yazmaya başladım, aklıma çok yattığı için de hayata geçirmeye ve bunu blogdan müjdelemeye karar verdim. Bu isimde bir karikatür serisini geçen yıl önceki blogum için yapmıştım, yani çizimler de benden! Uzun lafın kısası, çok yakında yeni hikaye serim başlıyor. Okul, roman ve blog derken zaten yeterince yoğun olmama rağmen bu yeni serimi sizlerle paylaşacak olmaktan mutluluk duyarım!

5 yorum:

  1. Blog dünyasında tutanmaktan öte sevmek önemli. Tabi gelir kapısı görmüyorsak.. :)
    Bakalım bakalım.
    :)

    YanıtlaSil
  2. valla çok merak ettim kiiii yazını bilem iki kere okudum :)

    "Orta yaşlı bir adamın kendine güvenini yeniden kazanıp hayatını yoluna sokma çabasını anlatan bu trajikomediyi sakın kaçırmayın."

    temem :)

    YanıtlaSil
  3. Önceki sayfalarınızı da inceledim, sizi tebrik ediyorum dolu dolu her sayfa.. İzlemeye alıyorum sizi ve bekliyorum yeni serilerinizi :)

    YanıtlaSil
  4. Okumak için yeni bir blog daha keşfetmiş oldum. Her sayfası dolu dolu ,yeni yazılarınızı merakla bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...