13 Ağustos 2015 Perşembe

TERS DÜZ - KİM KİMDİR?

Gerçekçi karakterleri, sıra dışı ilişkiler ağı ve güçlü kurgusuyla Ters Düz sizlerle buluşmak için geri sayıma başladı. Şimdi karakterleri daha yakından tanımanın tam zamanı... Bozbalık Köyü'nde havada uçan kuşun bile bir hikayesi var! Peki şimdilik bir öykü serisi olan Ters Düz eğer iddialı bir televizyon dizisi ya da sinema filmi olsaydı hangi karakteri kim oynardı dersiniz? İşte Melis Birkan'dan Şükrü Özyıldız'a, Vildan Atasever'den İbrahim Çelikkol'a, Bennu Yıldırımlar'dan Çetin Tekindor'a yıldızlı Ters Düz kadrosu...

ECE

 

Kimdir: Çocukluğu, onu doğururken ölen annesinin yokluğu ve daha sonradan babası Kadir’in başka bir kadınla evlenmesi yüzünden sancılı geçmiş. Üvey annesi Münevver hamile kalınca, on yaşında evini, Bozbalık’ı terk edip İstanbul’daki teyzesini yanına taşınmış. Şimdi yirmi sekiz yaşında ve yakında ilk kitabını çıkaracak olan bir yazar. Böyle bir dönemde, yıllardan beri hiç iletişim kurmadığı babasının kaybolduğunu öğrenerek köye geri dönecek.

Kim oynasa: Ece canlandırması kolay gibi görünen ama zor bir karakter. İstanbul'da kariyerinin başarılı bir dönemindeyken işi gücü bırakıp Trabzon'daki köyüne dönmek zorunda kalıyor. İyi bir kalbi var ama yaşayacağı zor günler ona her şeyi yaptırabilir. Aşk hayatı da karmakarışık olan ve iki erkek (iki mi? kim dedi!) arasında kalacak olan Ece'yi canlandırabilecek hiç tereddütsüz iki kişi var: Melis Birkan ve Beren Saat. Saat kesinlikle muhteşem bir oyuncu ama Ece karakteri için benim aklımda ezelden beri Melis Birkan var. Duru güzelliği ve büyüleyici oyunculuğuyla Melis Birkan, Ece Duman karakterini şahlandırır göklere çıkarır!

BURAK


Kimdir: Ece'nin çocukluk arkadaşı. Yerel bir gazetede futbol yazıları yazıyor. Kendini bildiğinden beri Ece'ye aşık. Yıllar sonra Ece köye dönünce bu aşkı yeniden alevleniyor ve içinde ona karşı bir umut ışığı doğuyor. Ne var ki aralarında bir ilişki yaşanması neredeyse imkansız çünkü Ece'nin Kerem'le evliliğe giden bir ilişkisi var. Ama zamanla o da gönlünü Burak'a kaptıracak.

Kim oynasa: Ece'nin köydeki çocukluk arkadaşı olan ve Ece köye döndüğünde ona yeniden aşık olacak olan Burak için aklımda şimdilik tek bir isim var: Şükrü Özyıldız. Çocukluğundan beri Bozbalık'tan dışarı çıkmamış olan Burak'ın saflığını, temizliğini ve bakirliğini Özyıldız son derece iyi yansıtabilir gibi geliyor. Burak Çevik'in yakışıklılığı da aynı Özyıldız'ınki gibi.

 
NİLGÜN

 

Kimdir: Kadir'in Münevver'den olan en büyük çocuğu. Annesi evi terk edince okulu bırakıp hem kardeşlerine hem babasına bakmaya başlamış. Babası kaybolmadan önce de evin yükünü omuzlarında taşıyan on yedi yaşındaki Nilgün, günün birinde hiç tanımadığı üvey ablası hayatlarına girince ona düşman kesilecek.
 
Kim oynasa: Ece baba evine geri dönünce ona düşman kesilen öfkeli üvey kardeş rolü için aklımda birkaç isim var: Farah Zeynep Abdullah, Burcu Biricik ve Ece Hakim. Bu cast'tan sanırım Farah Zeynep Abdullah birinci çıkacaktır Nilgün karakteri için.
 
MEHMET
 
 
Kimdir: On beş yaşındaki Mehmet babası ortadan kaybolunca onun zoruyla gittiği okulundan ayrılıyor. Ece'nin eve gelmesiyle ilgili onun da tereddütleri var ama her akşam makarna yemekten de bıkmış durumda.
 
Kim oynasa: Mehmet sorunlu bir genç. Babası kaybolunca tekrar sigara içmeye başlıyor, kendini iyice salıyor. Kendini teslim edebileceği, yüzde yüz güven duyabileceği bir kız arkadaşa ihtiyacı var. Aras Bulut İynemli bu karakter için ideal oyunculardan biri. Ama eğer Nilgün'ü Farah Zeynep Abdullah canlandıracaksa, ikili daha önce yine aynı projede yer aldıklarından bu pek iyi olmayacağından, Mehmet'i Tolga Sarıtaş, Berk Atan ya da Mert Yazıcıoğlu da canlandırabilir.
 
ALİ
 
 
Kimdir: Köyün jandarma komutanı. Üç ay önce Meryem’le evlenmiş. Bir zamanlar Ece’yle çok yakındılar. Babasına ne olduğunu bulmak için Ece’yle tekrar yakınlaşıyor, ama sonra onunla ilgilenmeye başlıyor.
 
Kim oynasa: Köyün yakışıklı ve karizmatik jandarma komutanı Ali Sağlam rolünü İbrahim Çelikkol hakkıyla canlandırabilir. Üç ay önce Meryem'le evlenmiş olan ama evliliğe hala alışamayan Ali, çocukluk arkadaşı Ece köye dönünce gönlünü ona yöneltecek. Bu da hem Meryem hem de Ece açısından hiç mi hiç iyi olmayacak!
 
KEREM
 
 
Kimdir: Ece'nin erkek arkadaşı. Ece'nin kitabı onun genel yayın yönetmeni olduğu yayınevinden çıkacak. Ama Ece İstanbul'dan Bozbalık'a gidince planlar değişecek ve ilişkileri sallantıya girecek.

Kim oynasa: İyi güzel, biz burada Ece'nin köydeki potansiyel aşıklarını sıralıyoruz da, durun yahu, Ece'nin ZATEN halihazırda bir sevgilisi var: Kerem. Kerem, Ece'nin kitabını çıkaracağı yayınevinin genel yayın yönetmeni. Ece'yle uzun zamandır çıkıyorlar ve evliliğe giden bir ilişkileri var. Ama Ece'nin hayatı bir anda değişince, haliyle ilişkileri de sallantıya girecek. Kerem'in onun için neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz (uuu, neler neler!). Yakışıklı Kerem rolünü farklı açılardan pek çok oyuncuya teslim edebiliriz. Berk Oktay, Pamir Pekin, Fırat Albayram, Fırat Çelik, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Engin Öztürk ve Furkan Palalı akla gelen ilk isimlerden. Biz şimdilik Furkan Palalı diyelim ama bu da bir kenarda dursun. Sonradan tekrar düşünülecek.
 
MERYEM
 
 
Kimdir: Üç ay önce Ali’yle evlenmiş. Ece’yle okul yıllarından beri sorunlu bir arkadaşlığı var, iyi anlaşamıyorlar. Ece köye geri dönünce onun kocasını elinden almaya çalıştığını düşünecek ve evliliğini korumak için elinden geleni yapacak.

Kim oynasa: Ters Düz'ün en kilit karakterlerinden biri olan ve Ece köye dönünce hayatı olumsuz yönde değişecek (en azından o böyle düşünecek) olan Meryem karakterini en iyi şu üç isim canlandıracaktır: Vildan Atasever, Şafak Pekdemir ya da İpek Karapınar. Üçü de aynı tutkulu gözlere, aynı deli damarına ve sevdiğini hiçbir kadına kaptırmayacak olan o ruh haline sahip kadını muazzam bir şekilde oynayabilir. Aslı Enver de listede var, ama Atasever ve Pekdemir, Meryem için cuk oturan iki isim. Aklım Pekdemir'de de kalacak ama en son Vildan Atasever diyorum.
 
SAFİYE
 
 
Kimdir: Aslen Rum. Adı Sofia. Meryem'in annesi. Herkesin sevdiği, ama bazen çok konuşan geveze bir kadın. Kendisinin genç yaşta çok fazla kaybı olmuş. Bu yüzden de kızının iyi bir aile hayatı kurmasını istiyor.
 
Kim oynasa: Aslen Rum ve adı da Sofia olan Safiye, Meryem'in annesi. Neşeli, şen şakrak, bazen geveze bir kadın. Zerrin Tekindor, yıllardır köyde yaşayan, çalılıklarda hamofta toplayıp reçel kaynatan Safiye'yi layığıyla canlandırabilir.
 
HASAN
 
 
Kimdir: Kadir'in abisi, yetmiş yaşlarında bir adam. Köydeki diğer evlerden kolayca sıyrılan modern bir villada oturuyor. Kadir'le birlikte arıcılık yapıyordu. Kardeşinin kaybolması üzerine Ece'ye haber vererek onu köye çağırıyor.
 
Kim oynasa: Ece'nin amcası olan yaşlı Hasan için sadece iki isim: Çetin Tekindor ve Erkan Can. İkisi de bu karakteri başarıyla canlandıracaktır. Babacan, çocuklarla ilgilenen, kendi halinde yaşayan ama aynı zamanda bir parça gizemli de olan arıcı Hasan için son karar Çetin Tekindor. Ama Erkan Can'ı da düşünelim biz yine ya.
 
AYLA
 
Kimdir: Kerem'in halası. Yayınevinin sahibi.
 
Kim oynasa: Şık, tatlı ama kimi zaman otoriter olabilen Ayla için Gülsen Tuncer son derece uygun.
 
ASENA
 
 
Kimdir: Yayınevindeki genç stajyer. Ece'yi kıskanıyor.
 
Kim oynasa: Asena'yı Ceyda Ateş canlandırabilir. Ama bu karakter öyle her sahnede olmadığından, herhangi başka bir oyuncu da canlandırabilir.
 
MÜNEVVER
 
 
Kimdir: Kadir'in köydeki arsalarından etkilenmiş ve onu evliliğe ikna etmeyi başarmış. Ancak üvey kızı Ece’yi sahiplenmemiş ve ona iyi davranmamış. Nilgün’e hamile kalınca Kadir’le Ece’nin arası onun yüzünden bozulmuş ve Ece evi terk etmiş. Kadir arsalarını kaybetmeye başlayınca Münevver de iyice sorumsuzlaşmış. Dördüncü çocuğu Melek’i doğurduktan sonra bir gece ansızın evi terk ediyor. O günden beri ondan haber alan yok ve nerede olduğunu, hatta sağ olup olmadığını bile kimse bilmiyor.
 
Kim oynasa: Ters Düz'ün en kilit karakteri olan Münevver, kayıp. Flashback'lerde karşımıza çıkacak olan bu deli üvey anne, Ece'yi zamanında çok hırpalamış, çok bunaltmış. Ona hiç iyi bir anne olmamış. Bennu Yıldırımlar, Demet Akbağ, Derya Alabora ya da Zerrin Tekindor, her an her şeyi yapabilecek olan bu deligöz üvey anneyi oyunculuklarıyla zirveye taşıyacaktır. Ama Bennu Yıldırımlar daha bir yakışır sanki bu kilit role.
 
BORA
 
Kimdir: Bebekliğinden hatırladığı annesinin özlemine bir de babasının kaybolması eklenince hayatı iyice zorlaşan on yaşındaki Bora, Ece’nin eve gelmesiyle birlikte onu annesi yerine koyacak. Kardeşler arasında da ona en çabuk ısınan o.
 
MELEK
 
Kimdir: Ailenin en küçüğü olan altı yaşındaki Melek, annesini hiç tanımamış, tam bir baba aşığı. Babası kaybolunca büyük bir üzüntüye giriyor.
 
KADİR
 
Kimdir: Ece ve çocukların babası. Eşi öldükten sonra Münevver'le evlenmesi ve onun hamile kalması Ece'yi sonsuza dek kaybetmesine neden olmuş. Münevver yüzünden bir sürü borca girmiş. Münevver bir gece evi terk edince dört çocuğuyla bir başına kalmış. Kadir'in bir gün aniden ortadan kaybolması, herkesin hayatında pek çok şeyi değiştirecek.  
 
TERS DÜZ ÇOK YAKINDA İLK BÖLÜMÜYLE BURADA! HATTA KALIN! VE #SIKITUTUNUN
 

10 yorum:

  1. Çook merak ettim, ilginç bir hikaye bekliyor bizi, oyuncu seçimleri süper:)

    YanıtlaSil
  2. vayyy süper bu cast ile reytingleri alt üst edersin pardon! ters düz edersin :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. şükrü özyıldız muhteşem bir jön ve çetin tekindooor o bir idol yaa onun ses tonu karizması kimde var. Turkish Sean Connery o benim için. cast süper yaa , hadi bakalım ^-^

    YanıtlaSil
  4. çetin tekindor varsa bende varım :D tutar bu iş...

    YanıtlaSil
  5. Pek çoğu tiyatro kökenli, kendilerini kanıtlamış oyuncular. Belirtilen karakterlerle de bire bir örtüşüyor. Kadroda bu kadar değerli sanatçının olması baştan puan kazandırıyor.

    YanıtlaSil
  6. Pek çoğu tiyatro kökenli, kendilerini kanıtlamış oyuncular. Belirtilen karakterlerle de bire bir örtüşüyor. Kadroda bu kadar değerli sanatçının olması baştan puan kazandırıyor.

    YanıtlaSil
  7. Kadro sağlammış :)) Merak uyandırıyor...

    YanıtlaSil
  8. iki başrolü sevdim. eceyi de zaten seviyoduum :)

    YanıtlaSil
  9. baş role seçtiklerin çok iyii :)

    YanıtlaSil
  10. Kocanız veya Karınız tekrar evlilikle ilgilenmediklerini mi söyledi ve onlarla hızlı bir uzlaşma mı istiyorsunuz? Güçlü bir büyücü olan Dr. Ajayi ile whatsapp +2347084887094 veya e-posta yoluyla iletişime geçin: drajayi1990@gmail.com o, ataları tarafından yetenekli bir adamdır. büyük bir doğaüstü güç çünkü 9 aylık ayrılığın ardından kocamı geri kazanmama yardım etti, kocam boşanmak istediğini ve başka bir kadınla ayrıldığını söyledi, zenginliği nedeniyle diğer kadın tarafından manipüle edildiği bana bildirildi . Dr Ajayi benim için bir büyü hazırladı ve bir hafta içinde kocam boşanma kağıdını yırttı ve biz huzur içinde yaşıyoruz. Dr Ajayi'ye bir kez daha teşekkür ederim, benzer bir sorununuz varsa veya hayatınızı rahatsız eden herhangi bir şey varsa hızlı çözüm için Dr Ajayi ile iletişime geçin.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...