9 Kasım 2016 Çarşamba

CESUR VE GÜZEL, KIVANÇ VE TUBA TUTAR MI?


Cesur ve Güzel merakla beklediğim işlerden biri ama nedense beklenen reytingi alamayacakmış gibi bir his var içimde. Umarım yanılırım.

Her şeyden önce, afiş muhteşem! Hani bizim Ters Düz dizi olsa Bozbalık köylülerinin afişi de böyle bir şey olurdu herhalde. ;) Ormanda, kuru yaprakların üstünde sonbahar konseptli nefis bir afiş. Mutlaka bir yerlerde gözünüze takılmıştır. Billboard'larda, durak reklamlarında, her yerde Cesur ve Güzel var şu son bir haftadır. 

"İstanbul'un hemen dışında"ymış Korludağ Kasabası... Sühan, çok iyi yetişmiş, kendi markasını yaratmış, güçlü bir kadındır. Kendi arazisinde çiçek yetiştirir, SHN markasıyla parfüm üretir, parfüm şişelerini kendi atölyesinde tasarlar. Cesur hayatına girene kadar, Bülent’le evleneceğinden ve güvenli hayatında mutlu mesut yaşayacağından emindir. Cesur, Korludağ’a geldiği andan itibaren Sühan’ın hayatındaki her şey alt üst olur. (Meryem Uzerli de Gecenin Kraliçesi'nde böyle bir karakteri canlandırıyordu, hatırlayın.)

Kıvanç Tatlıtuğ Cesur'u, Tuba Büyüküstün Sühan'ı, Tamer Levent Tahsin'i, Sezin Akbaşoğulları Cahide'yi, Serkan Altunorak Bülent'i, Erkan Avcı Korhan'ı, Nihan Büyükağaç Adalet'i, Devrim Yakut Mihriban'ı canlandırıyor.

İtiraf edelim ki konu klişe. Hatta klişe ötesi. Dizinin adının Cesur ve Güzel olması da çok kötü ve yaratıcılıktan uzak. "Cesur"un aynı zamanda baş karakterin adı olması da çok çok klişe. İyi ki Tuba Büyüküstün'e de "Güzel" dememişler, Sühan demişler! Evet konu klişe ama nasıl çekeceklerini, bu klişeyi nasıl işleyeceklerini ben merak ediyorum.

Umarım fazla Avrupai bulunmaz ve reyting kurbanı olmaz. 

Bana nedense tutmayacak gibi geliyor. Perşembe günü yayınlanacak, cuma günü reytinglere hep birlikte bakarız. 1. olamaz. Perşembe Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'li Vatanım Sensin zirvede ve 1. yine o çıkar. Cesur ve Güzel 3.-4. olur gibime geliyor. Dediğim gibi cuma günü reytinglere bakarız.




Tuba Büyüküstün, çiftlik, at. Biraz Asi'nin yeniden çevrimi gibi duruyor bu Cesur ve Güzel. 

Kıvanç Tatlıtuğ her rolüne çok sıkı hazırlanıp kılıktan kılığa giriyor, bambaşka bir karaktere bürünmeyi başarıyor. Bu sakallı yeni imajı da onu Cesur karakteri yapmış.

Ama Tuba Büyüküstün'le nasıl bir ikili oldular diye soracak olursanız... Tuba Büyüküstün yeni kısa saçlarıyla onun yanında daha olgun duruyor sanki. Kıvanç Tatlıtuğ biraz daha küçük kalmış gibi. Nasıl bir ikili olduklarından emin olamadım ben, iyi mi kötü mü? Siz ne diyorsunuz?

En son Hatırla Gönül'de izlediğimiz Sezin Akbaşoğulları daha fragmanda bile muhteşem görünüyor! Onu izlemek çok keyifli olacak. Hele de Cahide adlı ünlü olamamış bir oyuncuyu canlandırdığını düşünecek olursak... 

Cesur ve Güzel'in casting'ini ben çok beğendim. Fragmanı çok heyecan verici duruyor ama işte biraz Avrupai görünüyor (yani küçük bir kasabada öyle gösterişli, parıltılı evler/kişiler yaşar mı). O zamana kadar siz de aşağıdaki fragmanı izleyin ve yorumlarınızı yazın. Yarın akşam izleyip yine konuşuruz.

Instagram'ınız varsa... instagram.com/ofluoglumert

Twitter'ınız varsa... twitter.com/ofluoglumert

Facebook'unuz varsa... facebook.com/ofluoglumert


6 yorum:

  1. Kıvanç Tatlıtuğ'u severim, karizmatik, yakışıklı, hani izleyiciyi çekiyor ençok Kurt Seyit Şura'yı sevmiştim, bittiğine çok üzülmüştüm ama bunun tutacağını pek sanmıyorum. Bir kere perşembe aynı saatte 2 sezondur takip edilen Yeter dizisi var, ben de izliyorum e seyirci alıştığı diziyi kolay kolay bırakmaz. Ve katılıyorum çok klişe geldi. Hele o attan düşme sahnesi filan çok klişe...keşke başka şekilde karşılaşsalardı.

    YanıtlaSil
  2. Dizi izlemiyorum ama izlesem de böyle bir şey izlemem herhalde, konu fazlasıyla sıradanmış. Ve gerçekten Türkiye'de böyle lüks köy nerede? Varsa gidip görmek isterim.

    YanıtlaSil
  3. Ilk bölümü izlemeden karar veremyiz tabiki,ama Asi dizisinda Tuba cok iyiydi,konusuda güzeldi,öyle birsey cikarsa bakilir:))

    YanıtlaSil
  4. bana da fazla klişe göründü.Daha farklı daha işlenmedik bir konusu olsa güzel olurdu.Bu artık ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan yemekler gibi oldu

    YanıtlaSil
  5. Valla diziyi ilk kez sizde duydum ve gördüm. İlk fragman güzele benziyor ama bana da fazla klişe gibi geldi. Aslında 2 oyuncuyu da severim ama başrolün o kendine fazla güvenen, ukala tavrı yok mu ikisinde de yoksa bana mı öyle geldi?
    Neyse yorumunuzu merak ediyorum ilk bölüm için :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. "anne" izliyom ben seve seve :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...