4 Mayıs 2017 Perşembe

YENİ ÇİZGİ ROMAN DİZİSİ: MERT'İN İSVEÇ GÜNLÜĞÜ - BÖLÜM 1


İsveç'teki Erasmus günlerimi anlattığım 4 bölümlük çizgi roman dizim "Mert'in İsveç Günlüğü"nün 1. bölümü işte karşınızda! Ben çocukken hep çizgi roman yapardım, bir sürü farklı karakterlerim ve dünyalarım vardı, hatta bu yazma işine yine 1. sınıfta, yani okuma yazmayı öğrenir öğrenmez resimli hikayeler yaparak başladım. İsveç günlerimi çizgi romanlaştırma bahanesiyle yeniden çizgi roman yapmaya başladığım için mutluyum! Üstelik hiç bilgisayar işi yok, tamamen elimle çizdim ve siyah-beyaz olarak bıraktım. O nedenle bilgisayarda düzeltmediğim bazı hataları mazur görün lütfen. Evet, böyle dizi Netflix'te yok! Ocak-Şubat'ta geçen 1. bölüm 3 sayfadan oluşuyor. Sayfaların üstüne tıklayarak metinleri büyütebilir ve detayları inceleyebilirsiniz. 

Okuduktan sonra yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın lütfen! Keyifli okumalar...


Dizide kendim oynadığım (!) için, bakın blogum benimle röportaj yaptı. O soru cevap aşağıda:

Kafa: Mert Bey yeni diziniz hayırlı olsun... Bize biraz diziden bahseder misiniz?
Mert: Çok teşekkürler... Dizimiz 4 bölümlük mini bir dizi. Ocak-Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs-Haziran olmak üzere İsveç'teki 4 farklı zaman dilimimde geçen 4 bölümlük bir dizi olacak. 

Kafa: İlk bölümün çekimlerinde zorlandınız mı?
Mert: Evet, Ocak'ta İsveç'e geldiğim ilk haftalar kar yoktu ama hava buz gibiydi. Nehirler, göller donmuştu. Zaten benim ellerim buraya gelir gelmez çatladı, buna dizide de yer verdik. Onun dışında, bulduğumuz bisiklet bana biraz küçük geldi, ama rol gereği sürekli kullanmak zorundayım. Ayrıca yeme-içme de burada büyük gündem, İsveç'in pahalı bir şehir olması da işleri zorlaştırıyor tabii. 

Kafa: Şu anki çekimler nasıl gidiyor?
Mert: Havalar neyse ki biraz ısındı, ama burası hala çok rüzgarlı ve rüzgar çekimleri gerçekten etkiliyor. Uçmamayı başardığımız için kendimizi tebrik etmemiz gerek! Ayrıca bisikletten mi neden bilmiyorum ama son günlerde bacağıma bir uyuşukluk da girince, çekimlere birkaç gün ara vermek zorunda kaldık. Sağ olsunlar, yönetmenimiz ve ekip arkadaşlarımız çok anlayışlılar.

Kafa: İkinci bölüm Mart ayında geçecek... Bize biraz ipucu verebilir misiniz?
Mert: Dediğiniz gibi Mart'ta geçeceği dışında, hiçbir ipucu veremem! Ayrıca biz de senaryoyu son anda gördüğümüz için bir şey söyleyemeyeceğim! 

Kafa: Ama şu an Mayıs, Mart'ı çoktan çekmiş olmalısınız?
Mert: Evet, aynen öyle. Ama şimdilik sürpriz olsun. İlk bölümde Mert'in İsveç'teki ilk iki ayını, hava durumuyla, kaldığı yerle, okuluyla, alışveriş yapmayla ilgili maceralarını gördük. Dizi sonraki bölümlerde de onun hayatını olduğu gibi aktarmaya devam edecek.

Kafa: Peki ikinci bölüm ne zaman gelecek?
Mert: Çok yakında, takipte kalın!

instagram.com/ofluoglumert

twitter.com/ofluoglumert

facebook.com/ofluoglumert

12 yorum:

  1. Süpersin Mert'cimi, bravo! mini dizine bayıldım, çok tatlı olmuş, yalnız okumakta biraz zorlandığımı itiraf edeyim yazı boyutu küçük geldi biraz:) röportaj da süper, dizinin devamını bekleriz, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Mert Abi okuduğum en güzel çizgi zomanlardandı gerçekten! Bölümü merakla bekliyorummm

    YanıtlaSil
  3. Yazım ve çizimin çok güzel, devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  4. Hahaha mart ayında geçeceği dışında bir ipucu veremem çok iyiydi :D

    Bayıldım çizgi roman dizisine :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ya bayıldım.. ikinci bölümü merakla bekliyorum ama eve gidip birinci bölümü bir kere daha okuyayım :)
    sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  6. Fiyort mavisi montun tüm karelerde üzerindeg))) Çok güzel çizmişsin, o kadar kusur kadı kızında da olur:DDD

    YanıtlaSil
  7. Bu günlerde İsveç kelimesine tahammül edemiyorum :( Zira Cuma akşamı uçağım var fakat vizem yok, sebepsiz reddettiler. :((( Bu arada ellerine sağlık, çizgi-dizi çok eğlenceli duruyor.

    YanıtlaSil
  8. eğlendim epeyce :) ama bence manga çiz manga :)

    isveç'i görünce bakasım geldi. larsson severim de :)

    YanıtlaSil
  9. süpersin valla her şeye yetişiyon. bu yazını koycam bloguma :)

    YanıtlaSil
  10. Keyifli görünüyor ama yazıları okuyamıyorum :(

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...