29 Ağustos 2017 Salı

MARMARİS'TE İKİ GÜZEL KOY: TURUNÇ VE ÇİFTLİK

Bitmeyen yaz tatilim hala bitmedi! Yazları Marmaris'te olmak gerçekten çok keyifli, çünkü burada bir yaz tatilinden isteyebileceğiniz her şey fazlasıyla var: Deniz, kum, güneş… Keşfedilecek yüzlerce koy (bu yazıda anlatacağım Turunç ve Çiftlik koyları bunlardan yalnızca iki tanesi)... Kocaman palmiyeleri ve kaktüsleri de unutmayalım... Ve bisiklet! Siz de eğer benim gibi bisiklet tutkunu bir tatilciyseniz, Marmaris sahil yolunu kesinlikle görmelisiniz (değilseniz de görün tabii). Üstelik bu yaz bisikletler için şehir merkezinin içine ayrı yol bile yapıldı, Danimarka ve İsveç'teki gibi diyorum yani! Gerçi bu bisiklet yolu şehrin biraz içine, denizden uzağa yapıldı ve o yüzden kimse pek kullanmak istemiyor. Ayrıca Marmaris'e motosiklet yolu da gerekli! Şehirde o kadar çok motosiklet var ve arabaların arasından öyle fırlıyorlar ki, bazen gerçekten tehlikeli olabiliyor... 

Diyelim ki tatilde Muğla'da, Marmaris'tesiniz. Ama Marmaris merkezi değil de, daha yakınlardaki koyları keşfetmek istiyorsunuz. O zaman bu yazım tam size göre! Selimiye'yi daha önce defalarca yazmıştım, şimdi de sıra daha önce bahsetmediğim iki Marmaris koyunda: 

Marmaris Turunç


Çam ormanlarının denize kadar uzandığı, müthiş bir koy... Turunç. Buraya nasıl gideceksiniz? Önce Marmaris'ten ve İçmeler'den geçmeniz gerekiyor. Sonra dik, virajlı bir dağ yolu başlıyor ama neyse ki Marmaris'in diğer koylarına giden yollar kadar uzun sürmüyor. Çam ormanlarının arasından virajları döne döne tırmanıyor, sonra Turunç'a inmeye başlıyorsunuz. Deniz öyle güzel görünüyor ki... Çok hoş bir koy burası. Kıyıda irili ufaklı işletmeler, plajlar... Turunç'ta herhangi bir plajdan denize girebilirsiniz ama koyun en sonundaki Can Kafe nispeten tenha ve keçi boynuzu ağacının altındaki terasıyla güzel bir Turunç manzarasına sahip. Deniz sonrası rüzgar ıslak saçlarıma vururken, önümde bu güzel manzara ve kafamda yine ilhamlar (kitaplar, öyküler)! Turunç'tan hemen sonra Amos, Amos'tan hemen sonra da Kumlubük var. Zamanınız varsa oraları da görmeli, denize girmelisiniz. Daha dün Turunç'taydım, instastory'lerim silinmeden instagram sayfama bakabilirsiniz. 

Marmaris Çiftlik


Çiftlik, Marmaris'e Turunç kadar yakın değil. Ya Hisarönü-Selimiye yolundan ya da yine Turunç yolundan gidebilirsiniz. Bu iki yol da Bayır Köyü'nde kesişecek. Çiftlik'e varmak için önce Bayır'ı geçmeniz gerek. Ama Bayır'ın şirin mi şirin köy meydanındaki yaşlı mı yaşlı çınar ağacının altındaki kahvede çay molası vermeden olmaz. Bayır-Çiftlik arasındaki yol üstünde ilginç kaktüsler, kuru otlar, bozkırlar göreceksiniz. Bu sert ve kurak birlikteliğin görüntüsü sizi büyüleyebilir. Çiftlik'e vardığınızda suyun rengi de bu etkiyi devam ettirecek (çektiğim ve yukarıya koyduğum fotoğrafa bakın diyorum). Kendinizi suya atmamanız için hiçbir sebep yok! Sonra da nefis balıkların tadına bakabilirsiniz.

Ya Marmaris seni bırakıp gidesim gelmiyor hiç... Her yaz olduğu gibi yine müthişsin, her yaz başka güzelsin! 

Beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın:

instagram.com/ofluoglumert

twitter.com/ofluoglumert

facebook.com/ofluoglumert

4 yorum:

  1. Hoş geldin Memleketime :)
    Bende Marmaris 'li sayılırım 3 yaşından beri burada yaşıyorum . Marmaria'te gezilecek o kadar çok koy varki gerçekten ..
    Beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. Geçen sene gittiğim Marmaris- Turunc ve Gökovaya bayıldım. Yine gitmek ve uzun kalmak isterim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Geçen sene gittim çok güzel bir yerdi kleopatraya gitmiştik sanırım harika bir atmosfer

    YanıtlaSil
  4. of ya marmaris ve civarı sahiden de cennette kalıyon sen bazen :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...