4 Ocak 2020 Cumartesi

2020


Canım küçük kuzenlerimle... 

İşte, 2020 geldi. Öyle pek uzay çağı gibi değil. İlginç icatların ve uçan arabaların yapıldığı, Mars'ta evlerin inşa edildiği, komşunun evine ya da dünyanın bir ucuna ışınlanıldığı yok. Ama 2000'ler, 2010'lar bitti, 2020'ler başladı. 

Fakat kötü zamanlardan geçiyoruz. Siyaset, ekonomi, toplum, doğa olayları, her şey olumsuz. Hadi diyelim dış dünyada olup biten her şeye kulaklarımızı tıkamayı, gözümüzü yummayı başardık, bireysel olarak kendi dünyamızda da işler yolunda mı sanki? Kime güveneceğimizi bilmiyoruz. Bilmiyorum teknoloji mi veya teknolojiyle gelen gösteriş merakı mı, ama bir şeyler bizden samimiyeti ve güvenilirliği çaldı. Aşk yaşayacak doğru düzgün, derinlikli insan bulamamaktan bile yakınır hale geldik (herkesin bunu dert edindiği yok tabii). Evet, o insan mutlaka bir yerlerde var, belki köşe başında, belki bulunduğumuz yerden bin kilometre uzakta, ama nerede, nasıl karşılaşacaksın ki onunla? Hem de tek yaptığın saatlerini boş boş sosyal medyada geçirmekken! Filmlerdeki gibi koridorda çarpışıp kitaplarını devirdiğin kız sana "Merhaba, tanışalım mı?" değil, "Önüne baksana, öküz!" diyecek (çok affedersiniz, o kız adına sizden özür diliyorum). Ki zaten koridorda (hangi koridorsa o) kitap taşıyan birileriyle çarpışma ihtimali de pek kalmadı.

Her şeyde olduğu gibi, ilişkilerde de bir yapaylık var. Bazen bir kız ne kadar güzel, bir erkek ne kadar yakışıklı olursa olsun, "o kişinin" dışı hiçbir şeye yaramaz, çünkü içinde kalp yoktur. Zarafet, ruhsal güzellik ve dünya algısı... Asıl önemli olan budur. 

Gene de 2020'den umutluyuz (boşa çıktı). Yok yok, boşa çıkmasın. Samimi, içten insanların yolu kesişsin. Hayatlarımızda hep kalıcı dostluklar ve güvenilir aşklar olsun. Olsun ya. Olacak! Du' bakalım. 

Herkese bir kez daha mutlu yıllar! Bol aşklısından.

Sosyal medya hesaplarıma göz atmak isterseniz:

11 yorum:

  1. Ne tatlı bir fotoğraf :)

    2020 de yüreğinden geçenler gerçekleşsin, aşk dolu, başarı dolu, sağlıklı, huzurlu, harika bie yıl yaşa :)

    YanıtlaSil
  2. 2020 de bol şans diliyorum umarım ki aradığın ne varsa hemen karşında bulursun, Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  3. Mutlu yıllar. Bebekler muhteşem:)

    YanıtlaSil
  4. İyi seneler bol aşklısından 🍀🥂

    YanıtlaSil
  5. Sanki bu yazınızı okudum ve yorum da yaptım gibi hatırlıyorum ama göremedim sanki. Neyse olsun varsın şimdi yazayım 🤗Çok samimi, içten bir yazı olmuş aynı güzel fotoğrafınız gibi.. "Samimi, içten insanların yolu kesişsin. Hayatlarımızda hep kalıcı dostluklar ve güvenilir aşklar olsun." kısmı favorim😁Bence de olsun yaaa, her şey gönlünüzce olsunn 🙏Sevgiler✨💫😍

    YanıtlaSil
  6. Çok şirin bir fotoğraf :)
    2020 size sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirsin :)

    YanıtlaSil
  7. mutlu yıllar
    yeni yıl şekerleri de yanında :))

    YanıtlaSil
  8. Çok şirinler!!! Yeni yıl hepimiz için güzel geçsin... :)

    YanıtlaSil
  9. Mutlu, sağlıklı, başarılı bir yıl dileklerimle...

    YanıtlaSil
  10. Mutlu seneler olur ya bence bu kadar takma kafaya taktıkça düzelecek işler değil bunlar tüm dileklerinin gerçekleşmesi dileği ile..

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...