6 Temmuz 2014 Pazar

DOĞMA BÜYÜME İNSAN

Dış güzellik hiç de önemli değil aslında, ama bazen bilincine varamıyoruz.

Hemen güzel mi yakışıklı mı diye kategorize ediyoruz. Sarışın severim, esmer isterim, burnu büyük olmasın, boyu kısa olmasın, aman sağına soluna bak da bir defosu olmasın.

Nerelidir, kimin nesidir? İstanbullu mudur Ankaralı mıdır? Trabzonlu mudur Muğlalı mıdır? Diyarbakırlı mıdır Afyonlu mudur? İzmirli midir İzmitli midir? Kategorize etmeye devam ederiz. Egeliler rahat insanlardır, bencil olurlar, Karadenizliler sıcak kanlıdır. İstanbulludan korkacaksın, büyük şehir insanı, büyük şehir insanı da seni yutar vallahi, nene lazım?

Kalbi nasıl, temiz mi ona bakan yok. Varsa da belli etmiyor kendini.

Oysa en önemlisi de bu. Temiz bir kalbinin, insani değerlerinin olup olmaması. İstediği kadar güzel olsun, sana yalan söylüyorsa ondan hayır gelir mi? Yüzüne gülüyor, arkadan atıp tutuyorsa, ikiyüzlülük yapıyorsa, ondan sana mutluluk gelir mi? En basitinden, seni senin onu sevdiğin kadar sevmiyorsa, yolun sonu iyi midir ki?

Ama sen hala tipine göre veriyorsan notunu, yalancısı da ikiyüzlüsü de müstahak sana!

Yarı yoldan dönmeye, ağlamaya hazırlıklı ol...

İnsanın kişiliğine, ruhunun aynasına bakman gerekiyor. Efendi, iyi bir aile çocuğuysa hemen kap onu. Güzel ahlaklı bir kızsa sakın kaçırma. Bu zamanda, hele de bundan sonraki zamanlarda artık öyle kaliteli insanlar yok. Hepsi dıştan kalite, ama içten çöp kokuyor bu insanların. İnsanlığın çivisi çıkmış diyorlar ya, doğru. Ama bir yerlerde hala kabuğuna çekilerek değerlerini korumayı başarmış, güzel insanlar var. Ne olursa olsun kendinden ödün vermeyen, kimse bilmese bile kendi bildiği için rahat eden, sana mutluluk aşılayacak olan insanlar var. Doğrudan sapmayan, sana hiçbir kötülüğü dokunmayacak olan, insan gibi insanlar. Doğma büyüme bilmem nereliler sizin olsun.

Hayat, işte bu doğma büyüme insanları çıkarsın bizim karşımıza...

6 yorum:

  1. kafadergi kim üzdü seni böyle !! haklısın yaa.. egeliyim bu arada izmirden. böyle batıdan doğuya gittikçe oğlan anaları hemen izmirliler için bir burun kıvırırlar hıh çok bilmişler. son cümlene Amin diyorum . ne güzel yazmşın öyle

    YanıtlaSil
  2. Aile yapısı çok önemli, kalite çok önemli. Eğitimli ve kendine emek vermiş insan hemen belli oluyor. İnsanları din, dil, ırk olarak ayırmam. İnsanlar bana göre basitçe ikiye ayrılır: Birlikte asansöre binebileceğin insanlar, binemeyeceğin insanlar diye..

    YanıtlaSil
  3. Ben senin blogunu izleyememişim ya ben de diyorum neden benim kontrol panelimde çıkmıyorsun, tabi ben orada çıkmadıkça diğer bloglara bakmayı unuttuğum için balık hafızamla öyle bir sorun oluşmuş. Neyse artık takip ettim. :)

    YanıtlaSil
  4. eh doğru söze ne denir :)

    YanıtlaSil
  5. son zamanlarda seni üzmüş incitmiş sinirlendirmişler sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Anneannem hep derdiki dIsI güzel olanin icide güzel olur, bence biraz dogru, belki bir kisinin "klasik" güzelligi olmasada, böyle bir güler yüzü, bir anli ak derlerya, bir IsIltIsI oluyor, bazi insanlarda aslinda güzeller ama insana itici geliyorlar, yüzünden sirk akiyor diyorlarya onun gibi. Birde bir insani ilk bakista cirkin bulsamda, konusmaya basladiktan sonra ve biraz daha tanidiktan sonra karakteri iyiyse gözüme cok daha güzel geliyor :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

"Yazın son günleri, insanın dünyayı değiştirebileceğine dair hâlâ içinde umut taşıdığı günlerdir. Ama ne zaman ki mevsim döner, işte o ...