4 Ekim 2014 Cumartesi

PEMBE VASITA


Geçen gün Facebook'tan şöyle isyan ettim: "Okulda bir şey danışmak için ilgili ofislere gidiyorsun ancak nereye gidersen git 'İnternette yazıyor canikom' düzeyinde bir cevap alıyorsun! O zaman o koltukta da görevliler yerine laptop'lar otursun! Ukala ve pembe ojeliler sizi..." Hiç düşünmeden, o an aklıma gelen kelimeleri kullanarak yazdığım bir şeydi bu. Ama inanılmaz geri dönüşler aldım. Mesela bir tanesi "Çok doğru söyledin Mert'cim, demek ki bizim zamanımızdan bu yana pek bir değişiklik olmamış!" diyordu. Bir diğeri de "Bu pembe ojeliler her yerde!" diye hak veriyordu. Benim konuyla ilgili ekleyecek başka bir şeyim yok. Anlatmak istediğim kısa ve öz olarak yukarıdaki o üç cümlede... Ha sadece şunu ilave edebilirim: Bu ukala insanlar sadece okullarda değil elbette. İş yerlerinde ve diğer yerlerde de vardırlar hiç şüphesiz. Siz ne diyorsunuz?

###
 
İki adımlık yolu bile iki vasıtayla gidilen İstanbul... Alacağın olsun!


###

Blogdaki yeni öykü serime başlayacağım ama daha ona sıra getiremedim. Bir de bildiğiniz gibi ben haftada bir gün belirleyip televizyon dizisi gibi yayımlıyorum öyküleri. O güne de karar veremedim daha. Sizin blogspot'a en çok girdiğiniz, blogları ziyaret ettiğiniz gün ve saat nedir acaba? Not: Bayram yazısı sonra.

###
 
Bu arada hazır söz Facebook'tan açılmışken, sizi de beklerim:




3 yorum:

  1. Merhaba, pembe ojeliler ve garip bıyıklılar her yerde.Anlaşılmaz bir canlı türü olarak aynı davranış kalıbını sergiliyorlar ama tıpkı sütü yoğurt yapan bakteriler gibi onlar da bu topluma lazım galiba. İadeyi ziyarete geldim , bir hayli de keyif aldım :-)

    YanıtlaSil
  2. Facebook sayfana davet etmişsin, gelmemek olmazdı.:) Beğendik, ailecek sevdik, bağımlın olcaz inşallah! :)

    İşimden dolayı bloglara sürekli göz atıyorum, geziyorum ama bence akşam yemeklerinden sonra daha bir yoğun oluyor. Yine de araştırmak lazım.

    Şu pembe ojeliler... Ego'dan oluşmuş gibiler dimi.:)

    YanıtlaSil
  3. ben hep mavi ocelileri görüyom yaa :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...