15 Mart 2016 Salı

46 YOK OLAN: BİRİ MELİS BİRKAN MI DEDİ?


27 Mart pazar akşamı saat 23.15'te Star'da 46 Yok Olan diye bir dizi başlayacak. Erdal Beşikçioğlu, Melis Birkan, Yasemin Kay Allen, Saygın Soysal ve Berkan Şal başrollerde. Bu dizi pek çok açıdan benim de radarımda. Bu açıların kimi kişisel sebepler, kimi de televizyon sektörüyle ilgili heyecan verici gelişmeler. Bahsettiğim en büyük kişisel sebep, bu dizinin uzun bir aradan (en son Saklı Kalan diye sadece üç bölüm süren nefis bir diziden) sonra Melis Birkan'ı tekrar ekranla buluşturacak olması. Bildiğiniz gibi, kendisi benim favori oyuncularımdan biri, hatta öyle ki, eğer olur da günün birinde Ters Düz'ün dizisi/filmi çekilirse diye yazdığım şu uzun oyuncu listesinde, kendisi Ece Duman'ı oynamasını istediğim oyuncu! Duruşu, fiziksel görünüşü falan tamamen bir Ece zaten. Yani sırf Birkan oynadığı için bile ben kesinlikle izleyeceğim bu 46 Yok Olan'ı.


Şimdi bu 46 Yok Olan'da şöyle bir durum var. Aslında bu dizi Breaking Bad uyarlaması olacaktı. Ne var ki adapte için gerekli izinler alınamadı, uyarlama gerçekleştirilemedi. Ama biz gerek dizinin konusuna, gerekse adına baktığımızda, Breaking Bad'le çok benzeştiğini görüyoruz. Erdal Beşikçioğlu, Murat Güney diye bir genetik profesörünü canlandırıyor. Kız kardeşi bitkisel hayatta. Onun için birtakım deneyler falan yapıyor. Bakın bu bile Breaking Bad kokuyor. Eh, uyarlama izni alınamaması, o diziye benzer bir şeyler yapamayacakları anlamına gelmiyormuş, demek ekibin bir şekilde Breaking Bad oynayası varmış. 46 deyince benim aklıma Mehmet Turgut'un dergisi 46 geliyor. Sizin de mi? Ama yok. Kromozom sayısından dolayı 46'ymış dizinin adı. Breaking Bad'de de 35 ve 56 sayıları vardır hani. Neyse yani bu tip bilimsel bir konu açısından benzeşiyorlar ama sonuç olarak 46 Yok Olan bir uyarlama değil. Olmasın da zaten ya. Uyarla uyarla içimiz şişti son zamanlarda. Ben şahsen bizim senaristlerimizden de çok özgün konular çıktığını düşünüyorum (Bkz: Hatırla Gönül). 


Hani yukarıda, televizyon sektörüyle ilgili heyecan verici gelişmeler demiştim ya... Sıkı durun: Bu dizinin bir bölümü sadece 60 dakika sürecek! Evet! 150 dakika dizi izlemeye alışmış televizyon seyircisi için çok orijinal bir şey olacak bu... Kısa dizi çekme daha önce de birkaç kez denenmiş ve maalesef başarılı olmamış riskli bir iş. Olsun. En azından içlerinde kalmamış olur. Hem belli mi olur, belki bu tutacak? 


Ama, böylesine riskli bir işi pazar günü bir de üstüne 23.15'te yayına sokarsan, kusura bakma ama 46 Yok Olan daha baştan ölü doğmuş bir iş olacak. Yahu 23.15 nedir? Hiç yayınlama daha iyi! Neyse ki, dizinin gerek format gerekse oyunculuklar açısından internet ve sosyal medya fenomeni olması daha olası gibi. Umarım ben haksız çıkarım da, böyle güzel bir kadro, böyle yenilikçi bir iş ekranda uzun müddet devam eder. Biz de uzun uzun Melis Birkan oyunculuğu izlemiş oluruz, ne dersiniz? 

15 yorum:

  1. ben de daha geçenlerde bu Melis Birkan'a ne oldu acaba diyordum Issız Adam müzikleri çalıyordu da. Haberi senden alacakmışım:) 23:15 çok geç gerçekten de umarım saati öyle olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa diye o saatte yayınlayacaklar sanırım...

      Sil
  2. Sırf Erdal B. için uyumam izlerim. :)
    60' düşer belki tüm diziler :)

    YanıtlaSil
  3. Melis Birkan için sevindim. Hatırlarsanız 90'lı yıllarda diziler 45 ila 50 dk arası sürüyordu ve her şey çok daha samimiydi. Şimdi ise 3 saatlik dizinin içinde tek bir sahne can alıcı oluyor, gerisi boş. Breaking Bad başlamak istediğim ama bir türlü izleyemediğim bir seri. 46'yı mutlaka izleyeceğim. Dizinin saati hakikaten çok geç ama Sırf Erdal Beşikçioğlu için bile izlenir. Bilgi için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi 60 dakika diye o saatte yayınlayacaklar sanırım... :)

      Sil
  4. Melis Birkan için sevindim. Hatırlarsanız 90'lı yıllarda diziler 45 ila 50 dk arası sürüyordu ve her şey çok daha samimiydi. Şimdi ise 3 saatlik dizinin içinde tek bir sahne can alıcı oluyor, gerisi boş. Breaking Bad başlamak istediğim ama bir türlü izleyemediğim bir seri. 46'yı mutlaka izleyeceğim. Dizinin saati hakikaten çok geç ama Sırf Erdal Beşikçioğlu için bile izlenir. Bilgi için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi 60 dakika diye o saatte yayınlayacaklar sanırım... :)

      Sil
  5. Merak ile beklediğim yapımlar arasında, ancak saat sorun olabilir, sanırım, İnternet den takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Nasıl değişmiş öyle Melis Birkan. Neyse... İzlemem ki ben ya. İzleme problemim var benim. Yazılı olanları okuruz :)

    YanıtlaSil
  7. dizi deyince neden aklıma diriliş dizisinden başka birşey
    gelmez ki :))

    YanıtlaSil
  8. ayy ıssız adam için seviyom ben onuuu :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...