2 Şubat 2014 Pazar

KAFA NEREYE BİZ ORAYA!

Mütevazı olmaya çalışsam da bu sefer ukalaca davrandım: Önceden yapmış olduğunuz yorumları yeniden gündeme getirdim! Bunun önüne geçmek için de yorumları olduğu gibi aktardım. Ve onları tekrar okuyunca, gerçekten duygulandım.
 
Yapmış olduğum araştırmaya göre yazılarımı okuyan kişi sayısı henüz dört basamaklı sayıları bulmasa da, yüzlerce kişiye ulaşmak da kesinlikle muhteşem bir duygu. Aslında çok okunmak gibi bir amacım yok, iyi okunmak ve anlaşılmak gibi bir amacım var. Yine aynı araştırmama göre okur kitlem, blogger olsun ya da olmasın, genellikle yazılarımı sessiz sedasız okuyup yorumlarını kendi içlerinden yapan kişiler (Bu cümleyi yazarken gülümsüyorum). Diğerlerini seçtiğim rakamlar üzerinden örneklerle açıklayayım: Blogu olmayan 10 okurumdan sadece 1'i yorum yaparken, blogger olan 10 okurumdan 5'i yorum bırakıyor. Ama burada kimseyi eleştirmiyorum çünkü yorum yapmanın gerçekten ayrı bir yetenek, emek ve zaman işi olduğunu biliyorum. Bu yazıda, sadece blogger olan okurlarımın yorumlarına yer verdim. Kafa Dergi'ye ve Ters Düz'e önceden, benim böyle bir yazı hazırlayacağımı bilmeden -ki bu fikir benim de aklıma yeni geldi, aslında yorumlarınızla ilgili bir de sürpriz bir şarkı eşliğinde video hazırladım ama onun aceleye geldiğini düşünüp bu yazımda paylaşmaktan son anda vazgeçtim- yorum yapanların yorumlarını derleyip tek cümleye indirdim. O kadar çok yorum yapılmış ki, kimseyi kırmamak adına blogla ilgili yorum yapan herkesin yorumuna yer vermeye çalıştım. Ama yazmış olduğum bir yazıya ilişkin özel bir yorum yapanlara doğal olarak bu yazıda yer veremedim, çünkü öyle olsa çok alakasız görüneceğini düşündüm. Blogla ilgili genel bir yorum yapmış olup da yazıda kendilerini göremeyenler, yorum kısmına not düşsünler, yazıyı hemen güncellerim.
 
KAFA DERGİ

Nalan'ın Evi: "Sana planladıklarının hepsini gerçekleştirecek kadar uzun bir ömür dileyeceğim. Fakat bu imkansız... Zira 18 yaşında bu kadar çok karpuzu koltuklarına sığdıran birinin planları son nefeste bile devam edecektir. Not: 2 katı artı 1 yaşındaki bir okurun."

Deeptone: "Atom karınca! Her yel değirmenine saldırıyor, hepsini de ele geçiriyorsun! Yerinde duramıyorsun! O kadar çok yeteneğin var ki, daha ne güzel ne özel işler yapacaksın! Sen buralara da sığamayacaksın, daha bir sürü şey yapacaksın! Hep böyle heyecanla ve keyifle meşgul ol. Bir de unutma ama, benzersizsin."


Mavi Anne: "Mert, seni tanıdığıma çok mutlu oldum! Senin gibi üretken ve yaratıcı bir genç karşısında hayran kaldım açıkçası... Dergin için çok emek harcadığın belli... Seninle aynı yaşta bir erkek çocuk annesi olarak, senin bu gibi yaratıcı işlerle meşgul olman çok hoşuma gitti. Bilgisayar oyunlarından başlarını kaldırmıyor şimdiki gençler... Başarılarının artarak çoğalmasını diliyorum! Ayrıca aileni de kutluyorum, ne şanslılar..."

Havva Peynirci: "Tek kişilik bir şirket!"

Özii: "Çok yönlüsün, gerçekten tebrik ediyorum başarını... Bambaşka bir Kafa'sın!"

Sui: "Kendime yeni bir uğraş buldum: Kafa. Bu bana pahalıya patlayacak!"

Buğra: "Mert'im canavar gibisin. Devam! Bir tane yazarımız, senaristimiz, yönetmenimizsin!"

Smyrnetalya: "Senin gibi yazım kurallarında titiz, güzel bir ifadeyle duygularını paylaşan genç arkadaşlar eminim benim gibi birçok dinozoru da heyecanlandırıyordur! Tüm ilgi alanların daim olsun!"

İlhan Uçer: "Kutluyorum seni. Hem okulda başarılı olmak, hem blogla uğraşmak, hem de roman yazıyor olmak kolay değil. Romanını merakla bekliyorum. Bloglarda yaptıkların romanın garantisi bence."

Dost Bahçesinden Lezzetler: "Çocukluğundan beri yazma konusundaki tutkunu kutluyorum... Blogun ve paylaşımların herkesinkinden çok ama çok farklı!"


Başak: "Böyle üretken gençlere hayranım! Kocaman bir aferin, akıllı çocuk!"
 

Medusa Zeze: "Bkz: Süper!"

Hayallerinle Gel: "Müthiş bir yazı dili... Bir çırpıda ilgiyle okuyorum."

Serra Güler: "Okumayı seviyorum. Özellikle böyle keyifli blogları..."

Sema: "18 yaşında, güzel bir dille, dolu dolu bir blog yazıyor... Takdir ettim!"

Sezer Eser Perker: "Ne güzel, gencecik bir blogger!"

Bahçe Perisi: "Konuşur gibi yazıyor!"

Helene: "Okurken 10 numara eğleniyorum!"

Mia Wallace: "Yazılarının başlıklarını seviyorum. Yazılarını daha çok seviyorum!"

Bak Bu Harika: "Çok güzel bir çalışma..."

The Bircan: "Ne ilginç bir blog!"


TERS DÜZ

Gülay Cansever: "Genç yaşına rağmen bu kadar iyi yazdığın için sonsuz tebrikler! Kelimeleri çok iyi kullanıyorsun! Duyguları yansıtma şeklin süper! Okumayanlar çok şanssız! Sabırsızlandığım halde bölümlerin devamını beklemek bile keyif veriyor!"

Alanay Yıldırım: "Çocukluğundan beri yazma konusundaki heyecanını yitirmediğinden de belli ki, geleceğin yazarlarından olacaksın... Ki bu konuda umut vadediyorsun!"

İlhan Uçer: "Müthiş, müthiş, müthiş... Hem hikaye hem fragman. Televizyon dizisi gibi. Hatta dizi olsa böyle heyecanlanmazdım. Her bölümü merakla bekliyoruz."

Mavi Anne: "Mert... Yaratıcı ve çalışkan... Diğer gençlere örnek olmalı... Hikayen ve fragmanları öyle harika ki, yeni bir dizi başlıyor sanki!"

Hayal Kahvem: "Vay canına sayın seyirciler! Oldukça yaratıcı işler... Çok iyi yazıyorsun ve çok emek veriyorsun! Okurlarını nefes tutarak bekletiyorsun! Şimdiden, geleceğin büyük yazarları arasında görmeye başladık!"


Nalan'ın Evi: "Muhteşem bir hikaye serisi... Sen iyi ve güzel dileklerin, övgülerin hepsini hak ediyorsun. Bir gün senin blog arkadaşın olmakla övüneceğim. Senden çok umutluyum! Torunlarımız da inşallah senin gibi olurlar!"

Siyah Kuğu: "Hikaye ve öykü konusunda senden öğreneceğimiz çok şey var."

Kitap Cumhuriyetim: "Hikayen çok ilginç ve çok güzel."
 

Kitap Sesleri: "Kalemine sağlık..."
 

Dalgaları Aşmak: "Yazma dileğiyle dolu bu güzel heyecanınız hiç kaybolmasın!"

Buket: "Yazma heyecanın muhteşem!"

Yeşil: "Çok heyecanlanıyoruz! Fena sürükleyecek!"

Duygu Seçer: "Etkileyici karakterler, çarpıcı bir hikaye."

Kübra Yartaşı: "Hikayeyi okumaya başladım ve tüm bölümleri peş peşe okudum: Başından kalkamadım! Kalemin çok kuvvetli!"

Lily: "Kesinlikle film gibi!"

Sevinç: "İdeallerin yolunda çok iyi ilerliyorsun... Video ve hikaye fikri süper! İnanıyorum ki ileride çok iyi yerlere geleceksin!"

Ahu: "Ne enteresan bir blog yapıyorsun... Çok beğendim!"

Anna: "I've just finished reading 'Ters Düz'! It was wonderful!"

7 yorum:

  1. Nereye yorum yazacağımı bilemedim neyse burası güzel :D

    Bu yazı benim gibi içinden yorum yapanlara çok iyi bir teşvik aracı oldu, bundan sonra sesli yorum yapmaya karar verdim :))
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş yüreğine sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. ne güzel olmuş
    yüreğine sağlık
    yaratıcılığın son hızla devam ediyor
    bu güzel yorumları hak ediyorsun bence
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bana göre bunu yapmakla bir ilke imza attın. Ben hiç rastlamadım daha önce. Romanını hetecanla ve merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Gercektende cin gibisin:))) hos olmus ama sevdim:))

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...