6 Kasım 2014 Perşembe

GECİKMİŞ BİR SEZON

Yakışıklı Kerem'in kasları eridi, güzel Nurgül'ün makyajı aktı! Bu sezon entrika dizilerde değil, ekranın kendisinde.



Kanalların "reyting rekorları kıracak olan" dizileri Eylül'de başlardı normalde, değil mi? Bu sezon ise bu kural birazcık değişti. Eylül ve Ekim ayı yeni dizilerin yayına sokulduğu, tutmadıkları an yayından kaldırıldığı aylar oldu. Bu durumda Kasım ve Aralık da esas dizilerin başlayacağı aylar olacak. Yani normalde Temmuz ve Ağustos'ta yapılan "diziyi yayınlayalım, tutmazsa yaz dizisiydi der kaldırırız" mantığı bu sezon sonbahara sarktı. Haliyle seyirci de ekranda bir diziye başlarken tereddüt ediyor, "Ya şimdi ben bunu izledim ama ya haftaya yayınlanmazsa?" diye yatakta bir o yana bir bu yana dönüyor.

Özellikle de Kanal D biraz şaştı ve şaşırttı bu sezon. Dizi konusunda öyle açgözlü oluverdi ki, bir dizinin reytingi düşer düşmez hiç acımadan arkada bekleyen yeni diziyi yayına sokma politikası izlemeye başladı. Hayır yani bu dizilerde oynayan oyuncular da öyle başarısız oyuncular değil, son derece profesyonel oyuncular. Aslı Enver, Buğra Gülsoy gibi oyuncuların rol aldığı "Bana Artık Hicran De" dördüncü bölümde yayından kaldırılınca işte bu yüzden herkes şok oldu. Ayça Bingöl ve Mete Horozoğlu'nun dizisi olan "Benim Adım Gültepe" de kaldırıldı ama sonra birkaç bölüm daha şans verildi. "Hayat Yolunda" ve "Urfalıyam Ezelden"in akıbeti ise belirsiz. Dolunay Soysert, "Urfalıyam Ezelden" bitecek diye endişelendiğini açıkladı. İşe bakar mısınız!

Anlayacağınız Kanal D bu sezon kararsız, tahammülsüz, acımasız... Ekim oldu ama daha adamakıllı bir "günün dizisi" bile yok. Başlatacağı yeni diziler de var üstelik: "Şeref Meselesi" ve "Poyraz Karayel". Eylül'den beri fragmanlarını izlediğimiz ama bir türlü başlayamayan diziler bunlar. Yayın tarihleri bile hala belli değil. Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Şükran Ovalı, Burcu Biricik gibi bir kadrosu olan "Şeref Meselesi" de, İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu'nun oynadığı "Poyraz Karayel" de Allah bilir birinci sezonun tüm bölümlerini çekip bitirdiler, sette pişpirik oynuyorlar! Kanalın eski dizileri olan "Yalan Dünya" ve "Galip Derviş"e ise resmen yer bulunamıyor! Geçtiğimiz hafta başlayan bu diziler gece kurtların uluduğu saatte yayınlanıyor, mecbuuuur. Son derece iyi komediler olan bu diziler umuyoruz ki reyting kurbanı olmazlar. Bu sezon ikinci sezonuyla devam edecek olan "Ankara'nın Dikmeni" ise sessizce yayından kaldırıldı (Laf aramızda iyi de oldu).


Star Tv bu sezon daha kaliteli dizilere imza atmaya başladı, ama onda da yayınlanma tarihi hala "Yakında" olarak yazan bir dizi var: "Paramparça". Başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya'nın paylaştığı bu dizinin çekimleri tam gaz sürüyor, lakin başlama tarihiyle ilgili henüz bir şey belli değil.

Anlayacağınız kanallar önce ellerindeki dizilerin akıbetini görmeye çalışıyorlar. Yeni dizilere başlamak konusunda aceleci davranmıyorlar. Aman, sakın "Kurt Seyit ve Şura"da olduğu gibi iki aydır ekranda fragmanları dönen bu diziler de "Fazla naz aşık usandırır" misali duvara toslamasınlar! Çünkü yakışıklı Kerem'in kasları eridi, güzel Nurgül'ün makyajı aktı artık ya...

 

1 yorum:

  1. medcezir ve kiraz mevsimi izliyom ben.

    ya baksana bu yazdığın dizinin balatta çekimleri vardı kii yakınlardaa:)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...