24 Ocak 2020 Cuma

KÜÇÜK BİR SORU

Az çok yıllardan beri şahsi tecrübe ve gözlemlerimden anladığım kadarıyla durum şu: Bu ülkede oyuncu olmak isteseydim elli defa olmuştum, yazar olmak istediğim için yazar olamıyorum? Ya da yazar olmanın ön şartının şarkıcı, oyuncu, magazin figürü, sosyal medya fenomeni olmakta arandığı bu zaman diliminde yaşamak benim suçum mu?

11 yorum:

  1. Yalaka olmayan beyaz yakalinin terfi edememesi, güzel olmayan ( sosyal medya estetikli güzellikten bahsediyorum) tüm kadınların aşağılanması ... Bunlar böyle devam eder herkesin kendince bir sorunu var Mert

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle değil. Maalesef ülkemizde ve dünyada durum böyle. Ne yazarlara ne de şairlere önem var. Zenginsen, sosyal medya fenomeniysen kitap yazarsan stok stok satarsın. Ayrıca edebiyat ödülü bile alırsın. Bu yüzden maalesef ülkemizdeki ve hatta dünyadaki en önemli yazarlar unutulmaya yüz tutuldu. Sosyal medyada da görüyorum herkes yazar, herkes şair olmuş. Tamam olma diye bir şey asla demem ama yani... Şimdi gel ergen bir kitap yaz, kendini Goethe'den, Sabahattin Ali'den üstün tut! Bu asla kabul edilmez.

    Özellikle de yayınlar fenomen olan kişilere daha da çok yakın olduğunu düşünüyorum. Bunu hep düşünmüşümdür; eğer bu kadın/erkek ünlü olmasaydı kitabı bu kadar satılır mıydı? diye. Bilmem siz neler düşünüyorsunuz? :)

    YanıtlaSil
  3. Suçlu değilsiniz ama maalesef durum böyle.

    YanıtlaSil
  4. Trendler geçicidir, kalıcı olan tıpkı bir kaplumbağa edasıyla durmadan, bilgece, hedeflenen yolda, sebatla sürekli yürümektedir, bana göre Mert; bir gün - o gün geldiğinde - emin adımlarla yürümenin meyvesini alacağız İnşaallah, yazmaya, yürümeye devam.. selamlar

    YanıtlaSil
  5. Bence yılmamalısın, yazmaya devam etmelisin. Ben Ters Düz'ü okudum, sevdim. Yine bu blog dünyasından tanıdığım bir arkadaşıma, Almanya'ya gitmiştim. Onun evinde de vardı senin kitabın:) Beğendiğini söylemişti. Vazgeçmezsen devamını getireceğini umuyorum. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çok haklısınız ama pes etmeyin sadece sabır. Umarım bu durumu yenersiniz. Çok iyi bir yazar olursunuz tabii bolca da okuyucunuz olur. (:

    YanıtlaSil
  7. Hayır suçlu değilsiniz kesinlikle.. Toplumsal çöküş zamanına denk gelmiş olmak sizin suçunuz değil..:( Dilerim her şey gönlünüzce olur. Bu günler de geçer umarım.

    YanıtlaSil
  8. Umarım sonunda istediğin şeye ulaşırsın. Pes etmek veya olmuyor demek için erken sanki, yılmadan devam..

    YanıtlaSil
  9. napcan iştee ülkemiz böylee :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...