30 Ocak 2024 Salı

SUSAN SONTAG


Soğuk kış akşamlarında battaniyenin altına girip kitap okumak gibisi yok. Bazı insanlar akşamları film ya da dizi izlemeye meyillidir. Benim meylim de kitaplara... Aynı anda üç-dört farklı kitap okuyorum. 

Pazar günü sipariş verdiğim kitaplardan bir tanesi, Can Yayınları'ndan yeni çıkan Susan Sontag'ın Ölüm Tüneli adlı romanı. Kargo çalıştığım iş yerine dün hızla geldi ve ben de dün akşam ilk kırk sayfasını okudum. 1967 yılında yayımlanan bu roman öyle pek de eğlenceli bir roman değil. Romanın kasvetli atmosferi daha ilk cümlelerden itibaren sezinleniyor. Bize de okur olarak Sontag'ın bizi sürükleyeceği ruh hallerine kendimizi bırakmak kalıyor.

Kitabın ilk sayfalarından bir alıntı:

"Haftada beş gün, saat tam 10.00'da büroda boy göstermesi gerek. Diddy, her gün bunu yapabileceğinden şüphelense de her sabah bir şekilde bunu başarıyor." (Alıntıda büronun tam adı da geçiyor ama ben verilmek istenen ana mesajı gölgelememesi adına kısaltarak kullandım, Sontag umarım gücenmez.)

Peki siz şu sıralar ne okuyorsunuz?



1 yorum:

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

İMZA GÜNÜ

Henüz daha vakit var ama ön duyuruyu yapmış olayım: 12 Mayıs pazar günü Remzi Kitabevi'nde (Bağdat Caddesi, Suadiye) 15.00-17.00 saatler...