10 Ocak 2015 Cumartesi

BEYAZ'A 7 TAVSİYE


Candan Erçetin'e helal olsun.

Şarkılarını, şarkı sözlerini zaten hep severdik de bu eğlenceli kişiliğini pek bilmezdik. Kıvrak zekasıyla nasıl da eğlendiriyor, haftanın yorgunluğunu üzerimizden atıyor değil mi son birkaç cumadır?

Biliyorsunuz ki her şey dört hafta önce Beyaz Show'da Beyaz'ın Candan Erçetin'in "Git" şarkısının klibine kendini montajlamasıyla başladı. Bunu yapmasında anormal bir şey yoktu çünkü Beyaz her konuğuna böyle komik videolar, skeçler hazırlıyor. Ama Candan Erçetin'in de bu espriyi sürdürerek ona bir video çekmesi, "stüdyosuna haciz getirmesi" istemeden çok harika bir atışmanın başlangıcı oldu. Derken Beyaz da devam etti ve en son dün, Candan Erçetin yeni video klibini yolladı. Klipte kimler rol almamıştı ki? Demet Akbağ, Esra Erol, Saba Tümer, Gupse Özay, Derya Şensoy (Onu tanımadım ben)... Harika bir klipti. Kadınlar, çay saatinde/altın gününde bizim Beyaz'ı çekiştiriyordu. Eğlenceli replikler herkesi güldürdü. Senaryoyu kim yazdıysa eline sağlık, ben çok beğendim! Öyle katıla katıla gülmedim ama haftanın yorgunluğu üzerimden aktı gitti... (Her hafta başka konuklarla böyle videolar dallanıp budaklansa keşke.)

 
Peki Beyaz şimdi ne yapacak? "Beyaz", "kir"lenmemek için Candan'ın bu videosundan çok daha harika bir iş çıkarmalı ortaya... Öncelikle, Candan'ın Fransızca bilgisinden ve kendisinin r'leri söyleyememesi dalgasından çıkmalı, daha geniş, daha yaratıcı şeyler düşünmeli. İşte ona 7 küçük tavsiye:

1. Brad Pitt'i getirsin: Kaç videodur adı geçen, diyaloglara, esprilere konu olan Brad Pitt'i klip çekimine katılması için İstanbul'a getirtsin! En son klipte Candan "Brad bi çay koysana" demiş, montajdaki Brad de "Darlink demlink kalkmıyo!" cevabını vermişti.

2. Olmadı Brad Pitt'ten video istesin: Acaba Brad Pitt haftalardır adının böyle komik bir videoda geçtiğinden haberdar olunca ne tepki verir? Pek sevinmeyebilir, dolayısıyla Beyaz'ın teklifini de kabul etmeyebilir. Ama belki New York'tan bir video çekip yollar ve Beyaz da bu videoyu klibinde kullanır.

3. Kıvanç Tatlıtuğ'u oynatsın: Beyaz, Candan'a "Brad Pitt olmadı, bununla idare edeceksin artık!" diyerek Kıvanç'ı oynatabilir.


4. Belgesel yayınlasın: Candan klipte "Dün kanalla görüştüm, duruma bakicekler, senin şovun yerine belgesel koyucekler" dedi ya, e Beyaz da öyle yapsın! Bu hafta şovun yerine bir belgesel yayınlasın.

5. Olmadı ilk beş dakika belgesel yayınlasın: Gerçi onu hayatta yapmaz ki... O zaman ilk beş dakika şov hiç yokmuş gibi belgesel yayınlasın. Ama bildiğimiz bir belgesel olmasın bu, göndermeli, esprili bir şeyler olsun.

6. Beyaz'ın kendi belgesel çeksin: Beyaz kendini bir belgeselin içinde, vahşi doğada çekip Candan'a mesajlar yollasın. Maymun, papağan kılığındaki Beyaz suratları havada uçuşsun!

7. Cem Yılmaz'ı oynatsın: "Candan Demet'i getirdiyse, ben de Cem'i getiririm!" deyip Cem Yılmaz'ı klibinde oynamaya davet etsin.

Bu yazıyı Twitter üzerinden Beyaz'a da yolladım. Tavsiyelerime kulak vereceğine eminim. Aksi halde Candan Erçetin'in bu muhteşem hamlesinin altından kalkamayacak... Gelecek haftayı iple çekiyoruz! Bakalım Beyaz bu 7 tavsiyeden birini kullanacak mı?

5 yorum:

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...