21 Mayıs 2016 Cumartesi

INSTAGRAM, BLOG'U ÖLDÜRÜR MÜ?

Evlilik aşkı öldürür mü gibi oldu bu... Neyse, lafı uzatmadan direkt konuya gelelim. Instagram, blog'u öldürür mü? Ben Instagram'a çok geç katılanlardanım. Geç dediysem, baya geç. Bu Ekim ayında katıldım, daha bir yıl bile olmadı yani. Biliyorsunuz, benim en aktif kullandığım sosyal medya blog'um, her şey derli toplu bir arada duruyor blogda. Ama arkadaşlarım çok ısrar etti Instagram da aç diye, öyle açtım işte Instagram'ı.

Bence, Instagram blog'u öldürmemeli. Ancak acı gerçek şu ki, öldürüyor. Bende böyle bir durum olmadı, yani Instagram açtıktan sonra blog'umu ikinci plana atmadım. Blog benim için her zaman en özel ve en güzel yerde duruyor çünkü. Instagram'sa daha anlık bir şey ve daha çok kişiye ulaşabiliyor. Ama asla bir blog değil. Blog'un izleyici kitlesi, blog kullanıcı ve yorumcuları hep daha elit. Daha farklı bir çizgide bloggerlar. O nedenle ben blog'umu çok seviyorum. Instagram asla blog'un yerini tutamaz. Ama evet, Instagram açanların neredeyse çoğu bir daha blog'larına yazı girmiyor. Bazen Instagram profillerinde blog linkleri görüyorum, tıklıyorum bakıyorum, aylardır yazı girilmemiş. Kullanıcı Instagram'ı kullanmaya başlamış, blog'u da eskimiş bir köşede. 

Ben Instagram'da belli konularda paylaşımlar yapıyorum, yani öyle her anını paylaşanlardan değilim (eğer öyle bir beklentiniz var idiyse, üzgünüm). Her gün de paylaşım yapmıyorum. Haftada bir iki fotoğraf paylaşıyorum. Yani kontrollü bir Instagram kullanıcısıyım. Paylaşımlarım genelde kitap, doğa ve kendi günlük yaşamım üzerine. 

Mesela bugün, "Windows masaüstü fotoğrafçılarını kıskandıran fotoğraflar çektiğim doğrudur! Bu da geçen yıllardan bir "uzun yol" fotoğrafı..." notuyla şu fotoğrafı paylaştım: 


Bazen böyle paylaşımlar... 



Bazense #bookstagram fotoğrafları paylaşıyorum... 


İşte böyle... Instagram bence blog'u öldürmesin... Blog'un yeri çok başka... Instagram'a sadece telefondan fotoğraf yüklenmesi de kullanıcıyı küçük telefon ekranına mahkum ediyor. Bilgisayardan da fotoğraf yüklenebilseymiş keşke. Bir de Instagram'da link verilmiyor. Bu da negatif yanlarından bir tanesi. Eh, Instagram demişken, eğer beni takip etmek isterseniz, detaylar aşağıda! 

Instagram hesabım: instagram.com/ofluoglumert
Twitter hesabım: twitter.com/ofluoglumert
Facebook hesabım: facebook.com/ofluoglumert

23 yorum:

  1. Instagram böyle fikir edinmek ve güzel fotograflar icin süper bir arac ama orda gördügüm bir ruju mesela sonra tekrar bloglarda ariyorum, cünki daha mantikli yorumlama oluyor, blog post olarak daha ayrintili oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. İnstagram blogu desteklemek ve tanıtmak için ( daha geniş kitleye ulaşma şansı) uygundur. Arada blog dışı ve anlık paylaşımlar için iyi oluyor ama kat-i-yen blogumun yerini tutamaz. Bloglarını terk edenleri de ayrıca kınıyorum, bunu YouTube'da ilgi çeken bloggerlar da çok yapıyorlar maalesef. Zahmetli yazı hazırlayacağına aç kamerayı ver gazı misali... Yazık!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog'suz olmaz... Blog'un yeri çok başka! :)

      Sil
  3. Instagram hesabımla blogumu aynı tarihlerde açmıştım. Ancak bende ınstagram hesabımı blogum da paylaştığım fotoğraflara yer veriyorum ve kitap yorumu da girmiyorum. Zaten okunduğuna da inanmıyorum.
    ınstagram blogu öldürmesin diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagram blog'u öldürmesin... Blog'un yeri çok başka! :)

      Sil
  4. Ben de bugün düşünüyordum açsam mı bir instagram hesabı, sadece fotoğraflarım için diye. Ama karar veremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Instagram'a çok geç katılanlardanım. Daha bir yıl bile olmadı. :)

      Sil
  5. Umarım öldürmez blogum çok kıymetli çünkü benim için

    YanıtlaSil
  6. Blogumun yerini hic birsey tutamaz canim blogum benim ❤ instagramsa daha cok kisiye ulasmak adına gayet iyi oluyor.herkesi bloguma ve instagram hesabima beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Blogum olmadan aslaaa:))
    Ben de geç katıldım ve fazla aktif değilim arada bir şeyler paylaşıyorum bir de el emeklerimi tanıttığım bir sayfam var.
    Önceliğim ilk günden bu güne hep blogum oldu. son aylar da yaptığımız blog etkinlikleriyle de oldukça hareketlendi çok da iyi oldu.

    YanıtlaSil
  8. malesef instagram blogları öldürdü ...ben de bunun çabası içindeyim birbirimize destek olmalıyız ve bence blogger lar çok başkalar .ben bloga yazan arkadaşlarımın sonuna kadar arkasındayım kendim içinde blog bir tık daha önde ne gelirse gelsin blogumun yerini tutamıyor

    YanıtlaSil
  9. düşüncelerine katılıyorum bir çok blogger artık instagrama daha fazla ilgi göstermeye başladı.Bende bloglarım için birer instagram açtım ama öyle bir köşede kaldılar bloğum benim evim en rahat ettiğim ve mutlu olduğum yer bu nedenle instagram bloglarımın önüne geçemez geçmemeli :)

    YanıtlaSil
  10. Eski blogcu,eskice bir IG'ci olarak blog askinin onune kolay kolay geçilemeyeceğini düşünüyorum:) tabii hayat şartları araya bir mesafe koyabiliyor ama aşkı tazelemek şart her ilişkide olduğu gibi;)bu da aşktan emin olmakla oluyor:) ben ikisini de çok seviyorum,ikisinde de şevkle paylaşıyorum...hemen sizi IG'de bulmaya gidiyorum...sevgiler❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog başka ama değil mi, sevgiler! :) :)

      Sil
  11. Instagram harika bir sey ama senin dedigin gibi anlik fotograflar icin kullanilmali. Blogun yerini asla tutamaz bencede. Mesela ben de bookstagram paylasimlari yapiyorum ama uzun uzun yorum yazamiyorum cep telefonundan instagram icin. Sabrim yok buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cep telefonundan olması çok kötü bence...

      Sil
  12. Benim henüz bir Instagram hesabım yok. Bloğumu ihmal edebilirim diye. Öte yandan birisi Begonvilli Ev adı ile hesap açmış ve kullanıyormuş. Ne yapalım, hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  13. instagram kafa dağıtma blog kafa toplama yeri gibi bence.Bu yüzden ikisini birbiri ile ikame etmek güç.

    YanıtlaSil
  14. insatagram kolay yaaaa o eğlence için. blog başka o yazmak için. blogçular evet daha düzeyli bilgili felan :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...