25 Kasım 2017 Cumartesi

TRABZON'DA DOĞUM GÜNÜM BAKIN NASIL GEÇTİ?


Doğum günüm için spontane bir şekilde Trabzon'a gideceğimden bir önceki yazımda bahsetmiştim. Trabzon'a gittim, döndüm ve işte güzel yemeklerle, anılarla dolu bir yazı yazmak için klavyemin başında yerimi aldım!

Beni biliyorsunuz, İsveç'ten sonra iyice bir yemek düşkünü oldum. Yani yemek yemeyi, günün her saati bir şeyler atıştırmayı zaten hep severdim ama İsveç'te ilk kez kendi mutfağım olunca, içimdeki deneysel aşçı da ortaya çıktı! Yemek yapma konusunda henüz pek fazla bilgim yok ama acayip bir ilgim var. Özellikle kahvaltı, ekmek, çay saati ve tatlı-pasta gibi konulara çok meraklıyım. Benim ilgi alanım cidden şunlar: seyahat, yemek, kitap ve televizyon. Bu dördü üstüne baya hayatım. Yani televizyon dediğim de, salt izlemek değil, dizi hikayesi, senaryosu yazmak anlamında söylüyorum bunu. Bu arada Ters Düz'ün devamı olan ikinci kitabım hemen çıksın, hemen okuyun istiyorum. Neyse, konuyu dağıtmayayım. Çoktan anlamış olacağınız üzere, bu yazım biraz Trabzon'da neler yedim şeklinde olacak, baştan söyleyeyim.


Bu yıl canım kestaneli, beyaz çikolatalı bir pasta çekiyordu ve siparişimi şehirde en iyi pastayı yapan yerlerden birine, Zorlu Grand Hotel'e sipariş verdim. Gerçi içine kestane dışında hiçbir şey koymamış ve üstünü de aşırı süslemişlerdi ama malzemesi kaliteli olduğu için bu hiç sorun olmadı. Zorlu'nun pastaları gerçekten lezzetli oluyor!

Doğum günü masamda yok yoktu ama en çok sevdiğim iki tarifi/lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum...

 

Narlı, maş fasulyeli ve küp doğranmış Ezine beyaz peynirli bu salataya bayıldım! Ben sanırım limonlu, ekşi salatalardan çok, böyle tatlı salataları seviyorum. Üstüne nar ekşisiyle birlikte narlı ve maş fasulyeli salata yeni favorim, kesin deneyiniz. 



Çay saatlerinin, doğum günü masalarının en şık lezzetlerinden biscot! Kuru meyve ve kuruyemişlerle dolu biscot'lar, olmazsa olmaz... Eğer bu lezzetle hala tanışmadıysanız, bunu da hemen deneyin. 

Onun dışında börekler, kurabiyeler, kekler, kuruyemişler, grissini'ler, meyveler, başka salatalar vs. de doğum günü masamda vardı ama sizlerle paylaşmak istediklerim bunlardı... 


Trabzon'da dışarıda restoranlarda bol bol balık ve köfte de yedim... 

Trabzon'da Vakfıkebir ekmeği, Sürmene ekmeği, mısır ekmeği gibi pek çok ekmek çeşidi var, biliyorsunuz... Bunlar dışında, günümüzde artık moda gibi hızla yayılan değişik ekmek çeşitlerine de ulaşmak mümkün... Ekşi mayalı, cevizli ekmek gibi... Kekten adeta farksız olan bu leziz ekmekleri de seviyorum ben. Mesela Trabzon'da Kiler'den alabileceğiniz bu cevizli ekmek, 16 lira. Normal ekmeklere alternatif olarak. 

 

İşte böyle... Yemek odaklı harika bir Trabzon haftası geçirdim... Doğum günüm de çok güzel geçti... Yazdığınız mesajları, yorumları da okudum, hepsine cevap veremesem de, hepsini okudum, hepinize çok teşekkür ediyorum... Trabzon'a gittiğim için Ters Düz'ü ve Bozbalık Köyü sakinlerini de bol bol andım tabii... İkinci kitabı sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyorum! 

Beni sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz:



16 yorum:

  1. Doğum gününüz güzel geçmiş anlaşılan. Yeni yaşınız yeni güzellikler getirsin hayatınıza. Yemekler de harika görünüyor bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yıllara. :) Ayrıca doğum gününde miden bayağı mutlu olmuş olmalı. :)

    YanıtlaSil
  3. İstediğin kadar yiyebilceğin yaşta ve kilodasın :))
    Afiyetler olsun.Nice mutlu yaşlar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Doğum günün kutlu olsun tekrardan :D Trabzonlular yemek işini biliyor vallahi şanslısın :D

    YanıtlaSil
  5. Nice mutlu, sağlıklı, leziz yıllar dilerim :))

    YanıtlaSil
  6. Nice mutlu senelere Mert. Afiyet olsun cok leziz gorunuyorlar;)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, yemekler ve yiyecek fikirleri çok güzel görünüyoor. Umarım huzurlu ve hayallerini gerçekleştirebileceğin güzel bir yıl geçirirsin. :)

    YanıtlaSil
  8. Doğum gününüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  9. İyi ki doğdun gelecek yaşın gecmisten daha güzel olur umarım :)

    YanıtlaSil
  10. Doğum günün kutlu olsun, geldim ben de :)

    YanıtlaSil
  11. Nice yıllaraaa :)

    YanıtlaSil
  12. Trabzon yazan herhangi bir yazıyı okumadan edemiyorum güzel memleketimin her şeyi bir başka :) Bu arada yeni yaşın sana güzellikler getirir umarım :)

    YanıtlaSil
  13. hep bol bol yazarsın işallah her zamaaan.

    YanıtlaSil
  14. balıklar nefis gözüküyoo :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...