21 Şubat 2015 Cumartesi

BATTANİYE ALTI VİDEOLARI - 4

The Pierces, 37 ve 39 yaşındaki iki kız kardeşin birlikte şarkı söyledikleri Amerikalı bir folk rock grubu. Feist, Anna Calvi ve Gram Rabbit gibi alternatif müzik işlerini seven ruhum bu grubu da benimsemekte gecikmedi! Onlarla tanıştığım şarkı: Turn on Bilie. Yıllar önce radyoda duymuştum bu şarkıyı, kaydetmiştim, dün o kaydı dinledim tekrar. Sonra bu şarkıyı söyleyenleri bulmalıyım dedim. Buldum:
 
 
Grubu sevdim. Folk rock işleri seviyorum. Yani sesleri aslında klasik pop şarkıcılarınınkinden pek farklı değil ama gerek sözleri gerekse melodileri çok hoş. Şarkıların tamamen onların elinden çıkması da daha cezbedici. Bu da Kissing You Goodbye adlı şarkıları:
 
 
İnternette şimdi araştırma yapıyorum da... E meğer zamanında Gossip Girl, Dexter ve PLL dizilerinde çalan Secret şarkısı da bu kızlarınmış! Hollywood yaşantısını anlattıkları Boring şarkıları da hayli iddialı.
 

4 yorum:

  1. güzel bir yazı olmuş aynı zamanda blogunu çok begendim takibimdesin :)) Bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. şarkıları çok beğendim :)
    yalnız başlığı da ayrı sevdim, öbürlerine de bakayım :)

    YanıtlaSil
  3. grubu dinlemeye alıyorum. bilmiyodum. iyi oldu bak bu. yeni iyi grup bulmak kolay olmuyo çünkü çok var :)

    YanıtlaSil
  4. Aaa ben de çok severim. Pretty little liars'ın da jenerik müziği kendilerine ait. Secret'ı sevmeyen yoktur heralde :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...