6 Ekim 2015 Salı

YOUTUBE'DA PROGRAM YAPMAK

 
Youtube'da program yapmak, aslında uzun bir süredir kafamda olan bir şey. Yani program derken elbette gerçek anlamıyla bir programdan değil, kendi Youtube kanalımı açıp videolarımı yüklemekten bahsediyorum. Ancak içeriğin ne olabileceğiyle ilgili karar veremiyorum. Blogumla bağlantılı bir şeyler olur mutlaka, ama mesela o hafta okuduğum bir kitabı mı anlatacağım, bir diziyi mi eleştireceğim ya da gittiğim bir kafeye not mu vereceğim, işte bununla ilgili bir fikrim yok.
 
İlk etapta, sabit bir kameraya, bilgisayar kamerasına bakıp konuşmak var aklımda, ama sonra bildiğimiz anlamda bir programa dönüştürebilirim bunu.
 
İzleyecek olan sizlersiniz, o yüzden sizin fikirleriniz, ne istediğiniz önemli.
 
Haydi yazın bana!
 

14 yorum:

  1. Ben de bir you tube video denedim. Bir tarifimi slaytlarla resimli olarak videoya dönüştürdüm. Çok zorlandığımı itiraf etmeliyim. Direk çekim yapma şansım yok şimdilik. Zamanla olur mu bilmiyorum. Yemek tarifini görsele dönüştürmek çok zor.
    Size bol şans dilerim. Biz de videoları izleriz o zaman..:)

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin eminim bu işin de altından başarı ile kalkarsun

    YanıtlaSil
  3. Kafandaki tüm fikirleri gerçekleştirebilirsin? Hem kitap yorumu, hem dizi eleştirisi, hem kafe puanlama... Neden olmasın? :D

    YanıtlaSil
  4. güzel bir ve ilğinç olacaktır :) sürdürebilirsin başla derim ben :) bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum seni takibe aldım bana da beklerim :)
    http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Bu yaz düşündüğüm bir kaçamaktı youtube ancak maalesef ki sınavlarımdan dolayı kendimi eğlenceye verip youtube un boşuna olacağını düşündüm :) Umarım sizin için iyi bir başlangıç (?) olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam emin değilim... :) Öyle düşünüyorum... :)

      Sil
  6. valla ben kitap vloglarını bol bol dinliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Dikiş bloğumdan iadeyi ziyarete geldim.:)) Çok da beğendim. Youtube de beğeni ve izlenme isteniyorsa muhakak o kunuda sürekli yaptığın bir iş olmalı. Bilgi içermeli. Blogda da bu geçerli . İzleyicilerin dışında google aramalarında bulunabilmek için hangi dalda olursa olsun bilgi kaynağına dayanmalı . En basit olarak okuduğun bölümün ile ilgi sen neler araştırıyorsun? Buradan bile baktığında kafanda birşeyler oluşabilir.İlgi alanı, hobi, gezip gördüğün yerler .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru... :) Önce iyi araştırma yapmalı... :)

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...