19 Nisan 2016 Salı

ŞİMDİ BU YOĞURDU NASIL YEMELİ?


Bugün hava çok sıcak değil miydi? Onca egzoz dumanı, gökdelen gölgesi, yani şehirde zaten bunaltıcı bir hava varken ayrıca bir de piştik doğrusu. Az önce #bookstagram için şöyle bir fotoğraf çektim. Böyle sıcak havalarda en iyisi serin serin kitap okumak... Ama neyse, bu yazının konusu başka bir şey. Evet, bu yazının konusu yoğurt. Bildiğiniz yoğurt ya. 



Dünyada bir sürü farklı mutfak kültürü olması çok ilginç, çok hoş bir şey... Mesela bizler yoğurdu pilavımızın yanında yiyoruz, değil mi? Ama Almanya'ya gittikten sonra yoğurda bakış açım tamamen değişti. Orada aynı bu bildiğimiz yoğurdu meyveli mısır gevreğiyle birlikte, yani tamamen tatlı niyetine yiyorlar. Hoş burada da mesela Kanlıca yoğurdunu pudra şekeri ve reçelle yiyoruz, ama yurt dışında yoğurt dedin mi direkt müsli yani mısır gevreği geliyor akla! 


Bizler peynirlerle, zeytinlerle, hamur işleriyle dolu kahvaltı sofralarımıza otururken, diğer çoğu ülkede anneler kahvaltı sofrası falan hazırlamıyor! Herkes sabah kalkıp buzdolabını açıyor, mısır gevreğiyle yoğurdu karıştırıp yiyor. İşte bu kadar! Yani güne son derece "tatlı" başlanıyor. Aşağıdaki fotoğraftakiler benim Almanya'daki kahvaltımdı... Özledim ya...


Almanya'da yalnızca iki hafta kalmama rağmen, bu alışkanlık bende yer etti. Sakın sabahları bizim klasik kahvaltımızı bırakıp kuru kuru mısır gevreği yediğimi sanmayın, çünkü tabii ki de öyle bir şey yok! Kahvaltı bağımlısı bir insanım ben! Demek istediğim, günün herhangi bir anında, yoğurtlu müsli yemeye başladım. Mısır gevreğini zaten severdim ama hep sütle yerdim, yoğurtla yemezdim. Şimdi reçelli yoğurtlu müsli yiyorum ya! Yoğurdu hem pilavla, hem de reçelle yemeye başlayınca, e şimdi bu tatlı mı tuzlu mu oluyorum ama. Siz siz olun yoğurdu pilavla yemekten şaşmayın. Gene de bence müsliyle yoğurt yemeyi de bir deneyin ya, acayip lezzetli oluyor! 

9 yorum:

  1. Recel ile yoğurdu hiç denemedim ama konu yemek olunca hiç affetmem :)

    YanıtlaSil
  2. Şu an išten çıktım ve aç olan karnım daha çok acıktı 😋 Bende Almanya'dayken bizim mayalı yoğurdumuzu özlemiştim. Sade yoğurt kavramı onlarda zayıf. Dediğin gibi hep bir karışım hali ya da meyveyle yeme hali mevcut.

    YanıtlaSil
  3. Almanyayi bilmiyorum ama Belcika tatli yonunden cok zayif bir ulke. Sanirim o yuzden nature yogurt bulmak cok zor oluyor. Ama deneyecegim, misir gevregini bende hep sutle yiyorum cunku.
    Ama kahvalti bizim kahvaltimiz abii. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim kahvaltımız her zaman bir numarada... :)

      Sil
  4. Olsun yine de bizim kahvaltılarımızın yeri başka..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim kahvaltımız her zaman bir numarada... :)

      Sil
  5. biz de çocukken yoğurtlu reçel yerdik:)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...