9 Eylül 2016 Cuma

İKİNCİ KİTAPLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU


Merhaba.

Yazdığım Bozbalık Serisi'nin (şu anki düşünceme/planıma göre, üçlemesinin) ilk kitabı olan Ters Düz 21 Kasım 2015'te, doğum günümde çıkmıştı.

Kitabın çıkış süreci başlı başına zor bir süreçti (ki siz bunu blog yazılarımdan zaten gayet iyi biliyorsunuz) ve bunu başarabildiğim, nihayet ilk kitabımı ellerimde tutabildiğim için benden mutlusu yoktu. 

Ters Düz tanıdığım tanımadığım birçok insanın evine girdi ve aldığım güzel yorumlarla, desteklerle Bozbalık ailesi büyüdükçe büyüdü.

Bloglarda, internette, sosyal medyada hiç tanımadığım insanların kitap hakkında hala ve hala yazılar yazması inanılmaz sevindirici bir şey.

Ama maalesef, davulun sesi bazen sadece uzaktan hoş geliyor...

Şimdi serinin ikinci kitabını neredeyse tamamladım, ama aynı yayınevinden çıkmayacak kitabım.

Çünkü istemiyorum.

Çünkü ismini bile yazmak istemediğim o yayınevi, yayınevinin en çok satan kitaplarından biri olmasına rağmen Ters Düz'ü sanki kendi kitabı değilmiş gibi önemsizleştirdi, hatta yayınevinde çalışan bir editör, kendi bastığı bu kitap hakkında bir nickname kullanarak internette bile isteye kötü bir yorum yaptı. Öyle düşünmediği halde. Sırf can acıtmak için. Sırf kitabı çok sevdiği için. 20 yaşındaki Mert'in yüzüne gelecek vadeden çok parlak bir yazar olduğunu söylemesine, hem de bunu gerçekten inanarak söylemesine rağmen. 

Aslında bunun sinyallerini başından beri veriyordu bu yayınevi. Sonuçta bir Can Yayınları, bir Doğan Kitap, bir İletişim, bir İthaki değildi. 

Oysa herkes sanıyor ki "Ooo Mert kitabın çok sattı şimdi zengin olmuşsundur!"

Evet, kitap sattı ama...

Ama'sını siz biliyorsunuz. 

Yazarın para kazandığı yok.

Hele de kitap böyle bir yayınevinden çıkmışsa. 

Hani Ters Düz'de Ece'nin de yazar olması sebebiyle şöyle bir cümle yazmıştım ya:

Yayınevleri aslında edebiyat heveslilerinin bir araya toplanıp sanatsal konuşmalar yaptıkları yerler değil, para kazanma hırsıyla birbirini yiyen insanların ne tür kitaplar basıp daha çok para kazanabileceklerini tartıştıkları ticarethanelerdi.

diye... 


Aynen öyle işte...

Ben bunu başından beri biliyordum ama...

Durumun bu kadar vahim olabileceğini tahmin edememiştim...

Sonuç olarak...

Serinin ikinci kitabının çıkmasını istiyorum, bunu tutkuyla istiyorum, yazmak benim için bir tutku, bir hobi, bir macera...

Ama yayıncılık sektörünün böyle olduğu bir dönemde, hangi yayınevine nasıl güvenebilir bir yazar? 

Tabii eğer kitabınızın adı Aşk Adası, Aşk Vadisi, Papatya Falı, Aşkım Canikom, Erkeğimin Peşinde, Kiralık Sevgili, Aşk Oyunu, Aşkın Yolu, Gel Evlenelim, Pardon Bana Mı Dedin, Ya Seversen, İki Kere İki Dört Etmez, Lise Aşkım, Çok Yakışıklı Çocuk, Karizmatik Çocuk, Hoş Çocuk, Çok Yakışıklı Çocuk II, Önüm Arkam Aşk, Arkam Önüm Aşk, Aşkımızın Meyveleri, Aşk Meyveleri, Çekirdeksiz Aşk gibi bir şeyler değilse.

***

Bazen diyorum ki, bir matbaaya gidip kitabımı kendim basayım ve dağıtımına da yine kargoyla falan kendim yapayım!

Harika olmaz mıydı?

Zaten para derdinde değiliz ki, bunu tutkuyla yapıyoruz. (Para derdinde olanlar kitap yazmasın zaten. Bu sektörde para kazanılmaz kitaptan.)

E o zaman ne engelliyor bizi bunu yapmaktan?

Bunu gerçekten soruyorum size...

Böyle bir şey mi yapsam?

Kitabın her şeyiyle kendim uğraşıp serinin ikinci kitabını kendim mi çıkarsam?

Ve Ece Duman'ın Bozbalık maceraları böyle devam etse...




13 yorum:

  1. Umarım içine sinen bir yayın eviyle anlaşa bilirsin. Çünkü ikinci kitabı merakla bekliyorum ve hemen çıksın istiyorum :)
    Zor bir süreç olduğunu tahmin edebiliyorum :) Umarım her şey istediğiniz gibi olur :)

    YanıtlaSil
  2. Yayın evleriyle ilgili baya sorun duymuştum.Dilerim gönlünüzce olur ikinci kitap :)

    YanıtlaSil
  3. Kitabı kendin çıkar diyeceğim ama kitapçılara dağıtımı nasıl yapmayı planlıyorsun? Biz de almak isteriz kitabını bunun için dr gibi kitapçılarda olması iyi oluyor. :) Umarım dilediğin yayın evi ile anlaşırsın. Olmazsa da hayırlısı kendin çıkararsın belki daha hayırlı olan budur. Başarılar :)

    YanıtlaSil
  4. Umarım her şey gönlünce olur ve bir şekilde yoluna girer. İkinci kitabı en çok okumak isteyen kişi sanırım benim. Ters Düz'ün ve Bozbalık Köyü'nün en büyük fanı da benim galiba.
    Yılma! Bir şekilde rayına oturacak her şey ve yine yüzlerce güzel yorum okuyacaksın. Herkes birincisinde olduğunu gibi ikinci kitabına da bayılacak bu yüzden o ikinci kitap öyle veya böyle okurlarına ulaşacak ben tüm kalbimle inanıyorum buna. Sakın moralini bozma, yoluna devam et.

    YanıtlaSil
  5. Yayıneviyle olan sorunu tam anlayamadım ama umarım ikincisinde şansınız daha yaver gider:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Yayıneviyle olan sorunu tam anlayamadım ama umarım ikincisinde şansınız daha yaver gider:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Düşüncen harika yahu arkandayız başkan:D

    YanıtlaSil
  8. Telefondan okuyup uzun bir düşüncelerimi belli eden bir yorum yazmak ve en azından bu yazdıklarınızdan bilgi edinmek için laptop başına oturdum da. Gerçekten üzüldüm bu durum için. Keşke öyle olabilse. Bazen durup durup kitaplarımdan bile bir arşiv yapıp kendi elimle yazsam bir şeyler yapabilsem böyle dağıtımda falan yardım edebilsem diyorum gerçekten :) Güzel fikirmiş gerçekten ancak yapabilecekseniz yapın bence.

    Ve ayrıca ben kitabı okumamış olsam bile satışlarında bile o kadar yazılarınıza baktım ki gerçekten güzel bir duygu olmalı ne kadar hızlı hızlı bitti dedim. Ve ince ayrıntı da doğum gününüzde çıkmış ki bu da bana bir yandan umut verdi. Gerçekten çok güzel ya kitap işleri ancak duygulara yüklenen yayınevi zor durumda bırakmış. Kitaplarınızda hayırlısı olsun inşallah :) Kısa zamanda alabilirsem yorumunu yazarım.

    YanıtlaSil
  9. Ters Düzü zevkle okudum, devamini bekliyorum merakla. Gelecek vaad eden gençler ne amaçla engellenir ki. Kendi imkanlarınla basma fikri güzel biz senin yanındayız, bir sekilde ulaşırız kitaba. Yeter ki umudunu kırma

    YanıtlaSil
  10. Gerçekçiliğinden ödün vermediğiniz cümleleriniz her zaman sizinle olsun.. Henüz kitabınızı okuma fırsatım olmadı, lakin bir gün sayfaları çeviriyor olursa, bunu bir fotoğraf karesiyle sizinle paylaşacağım..

    Bloğumu ziyaret ettiğiniz de ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Sıkıntısızca içine sinmesi dileğiyle kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Kitap yazmak zor iştir, emek ister. Kitap adları konusunda çok haklısınız, öyle kitaplar satıyor maalesef. Yazınızda bir umutsuzluk var. Büyük emekler harcayıp bir kitap çıkarmak çok başarılı bir girişim. Lütfen bu umutsuzluğu kırınız. Diyor ya Cansever "Umudu dürt". Elinizden geleni yapın, eğer dediğiniz şekilde dağıtmak istiyorsanız, öyle yapın. Başarılar ve iyilikler diliyorum :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...