3 Mart 2022 Perşembe

MASKE ZORUNLULUĞU NEDEN KALKTI?

Evet, hepimiz çok sıkıldık, bunaldık, darlanduk...

İki yıldır devam eden, canımızdan bezdiren bir salgının içindeyiz. 

Uzmanlar sık sık aşılama, maske ve mesafe konusunda açıklamalarda bulunmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronada alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre maske ve HES kodu zorunluluğu kalktı. 

"Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamda havalandırma yeterliyse ve mesafe varsa maske takmak artık şart değil. Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluşta HES kodu kontrolü yapılamayacak." 

Açık havada maske takmamak evet, tamam, mantıklı, ama kapalı mekanlar için "havalandırma yeterliyse" ifadesi son derece muğlak.  

"Havalandırmanın yeterliliğini" kim denetleyecek? Bu demektir ki, artık maske takmayan birini gördüğümüzde "lütfen maskenizi takar mısınız" desek bile (ki zaten gözümüzün ortasına bir yumruk yemek istemediğimiz için toplum içinde etliye sütlüye karışmamaya çalıştığımızdan böyle bir şey demiyorduk), artık o kişi bizi "takmayacak".

Ama bana soracak olursanız, böyle tehlikeli bir açıklamaya hiç gerek yoktu. 

Maske takmayan zaten takmıyordu. 

Maske takıyorken 300 olan vefat sayısı şimdi insanlar maskelerini takmayınca 1000'i bulmasa iyidir. Çok tehlikeli! 

Peki siz, artık maske takmak zorunlu değil diye maske takmayacak mısınız?

Maske zorunluluğu kalktı diye maske takmaktan vazgeçecek misiniz? 

Bunu instagram'da da anket olarak sordum, an itibariyle katılımcıların %95'i hayır dedi. Yani bilinçli insanlar maskelerini takmaya devam edecek. Siz de ankete katılıp fikrinizi belirtebilirsiniz.

instagram.com/ofluoglumert

twitter.com/ofluoglumert

Kitapyurdu Mert Ofluoğlu kitapları 

Bir sonraki yazım "Kitap sektörü iflas mı ediyor?"da görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. Sanırım sürü bağışıklığı olsun istiyorlar. Avrupa'da da maske mecburiyeti kalkmaya başladı. Ama bence de biraz erken oldu. Maskemi takmaya ısrarla devam edeceğim elbette. Teşekkürler Mert 🤚

    YanıtlaSil
  2. Açık havada tamam iyi güzel ama kesinlikle kapalı alanlardaki havalandırma yeterliliğini kim denetleyecek. Kaldı ki ilgili sektörde çalışan biri olarak genel olarak çoğunlukla kafe gibi mekanlarda yetersiz olduğunu söyleyebilirim.
    Şirketimiz bu açıklamanın üzerine hemen mail attı, şirket içerisinde maske takmak hala zorunludur diye.
    Bende kapalı alanlarda takmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Biz bitti dersek Covid biter demişler:) Açık havada takılmayabilir ama kapalı ve kalabalık alanlarda takmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  4. açık havada da kapalı ortamda da takarım maskemi birkaç yıl daha, salgın ortadan kalkıncaya dek, kapalı ortama da girmem, insanlara yaklaşmam :) avrupada olsam takmazdım tabi :)

    YanıtlaSil
  5. her şey iç içe :D bir yasak bir serbest

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

MERT OFLUOĞLU BENİM KÜÇÜK ŞAHESERİM GAZETE OKSİJEN RÖPORTAJ

Benim Küçük Şaheserim'le ilgili Gazete Oksijen’in sorularını yanıtladım. Röportajın tamamını Oksijen Gazetesi’nin web sitesinden okuyab...