Ben içlerinde en çok Zagor'u severim. Zagor'la Çiko'yu. Bu ikilinin hem ciddi hem de komik maceraları vardır. Hem dram hem komedi yani. TV dizisi gibi. Bazı bölümlerde bazı karakterlere veda ediyoruz, yıllar sonra başka bir bölümde tekrar karşımıza çıkıyor. Çocukken, özellikle 6., 7., 8. sınıflarda daha meraklıydım ben çizgi romanların büyülü dünyasına. O zamanlar ben de çizgi roman yapardım sıklıkla. Büyüdükçe bu tip fantastik maceralardan uzaklaşıyor, daha realist, daha dramatik maceralara yöneliyor insan.
Çiko'nun tam adı Çiko Felipe Cayetano Lopez Martinez ve Gonzales. Bazen "vs. vs." diye geçiştirir kendi adını. Çok sevimli, komik bir adamdır Çiko. Boğazına çok düşkündür, şişmandır. Zagor'un sağ koludur. Her macerada başına bir iş açar, onu Zagor kurtarır. Çok şikayet eder Çiko. Kötü adamlarla savaşmaktan yorulmuştur. "Kahr... Bela... Lanet..." der. "Sülalemin bütün bıyıklıları adına!" der. Hatta Çiko Mağara Adamı adlı özel seride, "Sülalemin bütün pireleri adına!" der Çiko.
Çiko'nun bu özel serileri çok komiktir. Bu serilerde Çiko kılıktan kılığa girer. Gazeteci olur, mahkum olur, gizli ajan olur, aşık olur, mirasyedi olur, mağara adamı olur, dedektif olur, haydut olur... Olur da olur yani! Çizgi romanın adı Zagor'dur ama Çiko'nun da böyle bağımsız maceraları vardır. Uzaya bile gider.
Tabii Zagor bir efsanedir. Yılların efsanesidir. Yakışıklı, karizmatik, güçlü, kaslı, çeviktir. Her sefer yüksekten düşer ama asla ölmez. Kızlar, kadınlar ona aşık olur. Zagor hepsine mavi boncuk dağıtır ama hiçbiriyle de uzun vadede bir şeyler düşünmez. Her limanda, her kasabada başka bir sevdiceği vardır. Kıvanç Tatlıtuğ'dur. Kenan İmirzalıoğlu'dur.
Çizgi romanlar genelde 72 ya da 96 sayfa olur. Eskiden gazete bayilerinde satılan bu çizgi romanlar günümüzde AVM'lerdeki kitapçılara hapsolmuş durumdalar.
çok severim ben de bayılırım valla. dylan dog favorim. bi de japon mangalarla amerikan mutantlar var. yazdıkların italyan işi daa çok :)
YanıtlaSil