3 Aralık 2015 Perşembe

KİTAP ÇIKMADAN GÜZEL YORUMLAR GELDİ!

 
Herkese günaydın! (Sabahın erken saatlerinde kalkıp blog'unun başına geçenlere daha çok günaydın!) Aralık ayı geldi, kabarık montlar, atkılar dışarı çıktı, hoş geldin Aralık, bana Ters Düz'le geldin, bana Ters Düz'ü getirdin... Hadi hep beraber Ters Düz olalım!

"Heeeeey!" diye bağırmak istiyorum. O zaman... Heeeeey! Önceki gün aldığım bir bilgiye göre 1 Aralık'ta ülke genelindeki D&R'lara Ters Düz akını olmuş (Şaka yaptığımı sananlar, hayır, gerçek bir olaydan bahsediyorum)! Ancak kitabın İstanbul dışına dağıtımı bir haftayı bulabilirmiş. Kimsenin kitapçılardan eli boş dönmesini istemezdim, ama olmuş, kitapçıda çalışanlar, kitabı soranlara daha gelmediğini söylemiş. Dağıtım işi gerçekten koca bir muamma. O nedenle İstanbul içinde bile lütfen acele etmeyin, kitabın raflara dizilmesi bir iki günü bulacak gibi görünüyor. Not: Beklemek istemezseniz idefix, Kitap Yurdu, D&R, Babil gibi pek çok siteden de sipariş verebilirsiniz. Not 2: Ben bekleyip kitapçıdan alma hissini daha çok severim.

Öte yanda, pek çok blogger kitabı internetten sipariş verdi sanırım, çünkü kendi blog'larında öyle yazmışlar. Deep de bunlardan biri. Zaten o bir alem. Kendi eğlenceli yazı üslubuyla, kelime oyunlarıyla kitap hakkında atıp tutmuş, her zamanki gibi beni de güldürdü yine.
Epey şey yazmış, ama en esprili kısımları derledim: "Bir kadın kahraman. Ece. Bizim Mert Kafa'nın Ece'si. Ecoş. Mert Bozbalıklı Ece'yi köye gönderdiğinde hep düşündüm. Nolcak bu Ece'ye. Mert'in kitabııı çıktııı oeeey. Sipariş verdim. Keyifle okuyciim: Başarılar Mert. Mert'in kitabı Ters Düz. İkinci kitabı da şöyle olcak, İki Ters bir Düz."

Kitap daha çıkmamasına rağmen başka güzel yorumlar da alıyorum. Canay Ç. "Mert Ofluoğlu hayallerinin peşinden gidiyor. Yürüyerek de değil, koşarak gidiyor. Kitap yazdı, hem de roman. Bugün çıktı. Bir göz atın, bir de ismini bir yere not edin." diye yazmış. Nazlı B. G. de "Küçük yaşından beri müthiş hayal dünyasını nasıl güzel anlattığını düşününce kitabı okumak için sabırsızlanıyorum! Tekrar tebrikler Mert Ofluoğlu... Harikasın!" demiş. Benim arkadaşlarım da kitabı sabırsızlıkla bekliyor. Mesela Pınar, bakın ne güzel yazmış: "Kendimi bildim bileli yanımda olan, hayal kurarak, bütün macera kitaplarını okuyup sonra günlerce tartışarak, bütün aylık dergileri sabırsızlıkla bekleyerek, onun senaryolarıyla kısa filmler çekerek hatta bazen abartıp o kısa filmlerin içinde yaşayarak, kışları Karadeniz ormanlarında, yazları Ege köylerinde, birlikte maceraya atıldığımız canım arkadaşım, benim için Mert sizin için yazar Mert Ofluoğlu'nun ilk kitabı Ters Düz çıkıyor! Saman kağıdı el yapımı çizgi romanlardan koskoca romana, hayallerinden hiç vazgeçmeyen Mert'e başarılar diliyorum..." Bu güzel yorumlar karşısında hem mutlu oluyor, hem de duygulanıyorum, ne yalan söyleyeyim...

Sizin de kitapla ilgili görüşlerinizi çok merak ediyorum. Okuyup bir şeyler yazarsanız mutlaka bana söyleyin olur mu, habersiz bırakmayın beni, hem ayrıca ben
 burada yayımlarım, yayınevi de kendi sayfasında yayımlar. Bunca yıldır blog'umu okuyan, destekleyen herkese en içten teşekkürlerimi yolluyorum!

14 yorum:

  1. heeeeey en hoş pınar söylemiiiiş. ikinci roman ne zaman he :)

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim.Yolun açık olsun...

    YanıtlaSil
  3. Her kitap uzun, zor ve emekli bir hazırlık sürecini gerektiriyor.
    Sonrası mutluluk dönemi. Başarılan bir işin rahatlığı. duyulan heyecan, yeni planlar...
    Tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler.. Çok güzel haber bu.. Oldukça heyecanlı bir yolun başındasın değil mi? Trabzona gelsin hele bir kitabın.. Dediğin gibi bende kitapçıdan alma taraftarıyım.. biraz beklemem gerek..

    YanıtlaSil
  5. Tekrar tebrikler Mert... Beni de yaz kitabını okuyacaklar listene... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. hayırlı uğurlu olsun!:) kapağa bayıldım ayrıca!:)

    YanıtlaSil
  7. Nice nice okurlar diliyorum. Ne mutlu sana ben de kapağı çok sevdim buarada :)

    YanıtlaSil
  8. Tekrar çok tebrikler. Dün D&R Kalyon'da aradım kitabımı sistemden baktılar, listeye girmiş ama dağıtıma başlanmamış daha. :(

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...