25 Nisan 2016 Pazartesi

HAYAT ŞARKISI'NIN SEZONUN EN İYİ DİZİSİ OLDUĞUNU GÖSTEREN 10 ŞEY


1. Senaryo: Hayat Şarkısı'nın bir Kore dizisi olan Flames of Desire uyarlaması olduğu sır değil. Ama bu ekran hiçbiri tutmayan öyle çok uyarlama gördü ki... Hayat Şarkısı ise adeta bizi bize anlatıyor. Abartılı olmayan doğal ve sımsıcak hikayesi ile "Keşke her akşam yayınlansa" dedirtiyor. Dizi matematiği on numara. 

2. Oyuncular: Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Ahmet Mümtaz Taylan, Tayanç Ayaydın, Ecem Özkaya... Sizce de herkes rolünün hakkını vermiyor mu? Biricik'in küçüklüğü rolündeki Sibel Melek Arat'sa şimdiden fenomen oldu.

3. Çekimler: Gözü yormayan, anlaşılır, şık ve temiz çekimler... 

4. Müzikler: Dizi müziklerini de tıpkı şarkı sözleri gibi dile dolayan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu dizide çalan fon müzikleri de şarkılar da on numara! 

5. Moda: Bu dizide her karakterin kendine has bir giyim tarzı yok mu? Bence var! Hülya zaten çoktan moda kraliçesi oldu, ama ben özellikle Kerim'in giydiklerini ilgiyle takip ediyorum. Cool ve salaş stiliyle, ekranlarda uzun zamandır bir erkek başrol böyle iddialı giyinmiyordu. (İzleyin de biraz kombin öğrenin olm!) 

6. Mekanlar: Kerim'in Almanya'daki evi, Melek'in tepedeki evi, Cevher ailesinin komedi ve dram dolu hayatlarına ev sahipliği yapan köşkleri... Her mekan, o mekanın ruhunu anlatan birtakım dekorasyon ipuçları sunuyor. Tabii ki bir yandan sahneyi izlerken diğer yandan arka planda duvardaki deniz yıldızlarını görebilene.

7. Hülya: Evet. Kendisi diziyi izlemek için başlı başına bir sebep. Daha ilk bölümden beri yeni "Kara Melek"imiz kendisi. Entrika ustalığında rakiplerine kök söktürüyor ve bizi "Yok artık, bunu da mı yapacak?" diye kızdırıyor, ama her seferinde de bağrımıza basıyoruz onu. Şeytan tüyü olduğu şüphesiz. Bakalım yeni bölümde neler yapacak sarı saçlı kızımız?

8. Hülya'nın kılıktan kılığa halleri: Malum, dizide Hülya'nın gizli kapaklı çevirdiği işlerin sayısı çok. Hal böyle olunca da kimseye yakalanmaması lazım. Taktığı iri gözlükler ve peruklarla, Hülya "toplum içinde nasıl saklanırız" taktiklerini çok güzel özetliyor. Bir kenara not alın, belki bir gün lazım olur. 

9. Sebep-sonuç ilişkisi: Hangi olay hangi sonucu doğurabilir? Hayatta küçük ve önemsiz gibi görünen şeyler ileride hayati önem taşıyan başka olayların tohumu olabilir. Hayat Şarkısı, bir kez daha bunun altını çizdiği için bile izlemeye değer. Şimdiki adımınızı yarınınızı da düşünerek atın yani! 

10. Most Production: Ve... tabii ki ana sebep! Bugüne dek izleyip sevdiğimiz ne varsa Most'tandı. Gelenek yine bozulmadı. İkinci Bahar, Sıla, Merhamet, Hatırla Gönül... Şimdi Hayat Şarkısı. Peki sırada ne var? E merakla takipteyiz! 

16 yorum:

  1. Açıkçası Hülya'nın sonu ne olacak çok merak ediyorum. Ben Ahmet Mümtaz Taylan oyunculuğu der susarım. Flames of Desire dizisini 50 bölüm olduğu için izlememiştim ama konuları da birebir aynı değil sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim orijinalinden HİÇ haberim yok... :)

      Sil
  2. Benim de en çok sevdiğim hatta izlediğim iki diziden birisi Hayat şarkısı salı günleri resmen mutluluk sebebim oldu. Hiç bitmese diyerek izliyorum. Tespitleriniz çok yerinde olmuş hepsine katılıyorum. Kılık kıyafet, fon müzikleri vb...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğeri hangisi, merak ettik şimdi... :)

      Sil
    2. Diğeri de "kırgın çiçekler" annesi olanlar izlerken hangi duyguyla izlediğimi anlayamaz. Tamamen duygusal nedenlerden dolayı izlediğim bir dizi yani..

      Sil
    3. Hiç izlemedim...

      Sil
  3. tımams bi bakıyim barik :)

    YanıtlaSil
  4. aa hayat şarkısı.. benim favorim :)
    tespitler çok doğru.. meleğin evine bayıldım zaten. :))

    YanıtlaSil
  5. Diziyi hiç izlemedim ama Burcu Biricik'in bir röportajında Hülya karakterinin hırslı ve çok gerçekçi bir karakter olduğunu söylediğini okumuştum. Hırslı karakterleri ister istemez merak ediyorum :) Yorumlarınıza göre de dizi gayet güzelmiş.

    YanıtlaSil
  6. Hiç dizi izlemiyorum ama bloglar sayesinde hepsinden haberdar ama:)

    YanıtlaSil
  7. bende dizilere çok bakamıyorum ama şirkette mutlaka konularından haberdar oluyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde konuları biliniyor zaten genelde... :)

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...