13 Ekim 2016 Perşembe

NATHANİEL P.'NİN AŞK MACERALARI


Birinci sınıftan beri kitap okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, yayıncılık dünyasında olup bitenleri anlatan bir kitaba her zaman rastlanmıyor. Kişilerin ve durumların tanıdık hissettireceğinden emin bir şekilde başlıyorum bu kitaba. Bakalım Nate ile ne kadar benzeşiyoruz?


"Nathaniel Piven'la tanışın. Arkadaşları arasında bilinen adıyla Nate: Otuzlarının başında, ilk romanı yayımlanmak üzere olan, iddialı ve geleceği parlak genç bir yazar. Bir başka genç yazar adayı olan Hannah'yla ilişkisi ciddi bir hal almaya başlayınca, Nate daha önce görmek istemediği taraflarıyla yüzleşmek ve nasıl bir hayat istediğine karar vermek zorunda kalacak. Adelle Waldman, ABD'de yayımlandığı yıl en çok konuşulan ve övgü alan kitaplardan biri olan ilk romanı Nathaniel P.'nin Aşk Maceraları (Love Affairs of Nathaniel P.)'nda aşk, kadınlar ve ilişkiler konusunda kafası karışık bir erkeğin hikâyesini anlatırken yayıncılık dünyasını, New York'un mutenalaşan semtlerinin genç entelektüel çevrelerini ve onların sınıfsal kaygılarını da mercek altına alıyor." Yapı Kredi Yayınları'ndan. 


Dün Camilla Lackberg'in Saklı Çocuk'unu bitirir bitirmez hemen kitapçıya koştum ve bu kitabı aldım. 



Bu kitabın kapağı benim Ters Düz için tasarlananlardan bir tanesine benziyor. Ama ben kafamdaki düşünceye ve kitabın ruhuna uygun olarak arılı kapağı kullanmak istedim. Bozbalık'ta klişe ve sıradan şeylere yer yok!





6 yorum:

  1. Bu aralar göğün hep mavi,çiçeklerinhep canlı,insanlarınhep aşık ve sağlıklı olduğu gerçeküstü kitaplara ihtiyacımvar. Dönemi atlatır atlatmaz değerlendireceğim bu kitabı :-)

    YanıtlaSil
  2. Güzel kitaba benziyormuş. Erkeklerin kafası zaten her zaman karışık yahu 😃

    YanıtlaSil
  3. okuyum bunu iyi duruyor :)

    YanıtlaSil
  4. Bu kitap güzel görünüyor, not aldım:)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...