7 Kasım 2018 Çarşamba

PERŞEMBE AKŞAMLARI EKRANDA OLUP BİTENLER

Her akşam kanlı reyting savaşlarının yaşandığı ekranlarımızda, rekabetin en yoğun olduğu prime time'lardan biri de hiç şüphesiz ki perşembe akşamına ait... Bana da son zamanlarda özellikle instagram hesabımdan "Perşembe akşamları televizyondaki dizileri nasıl buluyorsun, sen ne izliyorsun?" gibi sorular yöneltilince, zaten aklımda olan böyle bir yazıyı yazmak için geçtim klavyemin başına. İşte kişisel yorumlarımla, perşembe akşamı ekranda olup bitenler... 


İlk olarak ATV'nin dönem draması Bir Zamanlar Çukurova'yla başlamak istiyorum. Çünkü dizi çokça izlenerek reyting savaşından gün 1.si olarak çıkıyor. Bu diziyle ilgili daha başlamadan, yazın Marmaris'te bir kumsaldayken ilk bölüm fragmanını izler izlemez hem etrafımdakilere söylemiş hem de yazmıştım: "Sonbahar sezonunun en iddialı dizisi olur bu, ilk birkaç bölüm kesin izlerim." Öyle de oldu... Dizi şimdilik gayet iyi gidiyor. Önceki yazılarımda da dediğim gibi, Karagül'ün fettan kızı Hilal Altınbilek'i hak ettiği başrol makamında izlemek güzel. Senaryosu çok mu özgün? Hayır, asla. Hatta Hanımın Çiftliği'nin yeniden çevrimi gibi durduğunu da yine bu blog'da sizlerle paylaşmıştım. Ama dizi sağlam ve güçlü dramatik örgüsü, titizlikle yazılmış karakterleri (özellikle de yan karakterleri, mesela Saniye!) ve oyunculuklarıyla seyircisini koruyacaktır diye düşünüyorum (fon müzikleri de hayli iyi). En azından bir süre daha... Ama konu kısır döngüye girmeye başlarsa, işte o zaman Bir Zamanlar Çukurova için tehlike çanları çalmaya başlayabilir. Yine de, şimdilik bu ihtimal oldukça uzak görünüyor. 
 

Geçtiğimiz hafta başlayan, kadrosunda Kerem Bursin ve İbrahim Çelikkol'un yanı sıra Öykü Karayel'i de barındıran Kanal D'nin yeni dizisi Muhteşem İkili ile ilgili yorumum çok kısa ve net: Keşke dizi değil de sinema filmi olsaymış... Tek söyleyebileceğim bu. Twitter'da da yazmıştım. Belli ki çok özenilerek çekilen bir iş, ama dram dolu ekranlarımızda fazla tutunabileceğini, kaslı ve yarı çıplak jönlerine rağmen, pek sanmıyorum. Diziden ziyade aksiyonlu bir komedi filmine benziyor çünkü. Sinemada olsa iyi gişe yapardı, ama reyting savaşında ben çok fazla direnebileceğini sanmıyorum. 


Perşembe akşamları ekranda aynı zamanda FOX'un Bizim Hikaye'si ve Star'ın Avlu'su da, geçtiğimiz sezondan izleyicisiyle buluşmaya devam eden diziler... FOX demişken, umarım Songül Öden'li Hayat Gibi de yakında başlar, dizi için gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum! 


Ve gelelim Çarpışma'ya... Kıvanç Tatlıtuğ'un Show'daki yeni dizisi de büyük ihtimalle perşembe akşamları yayınlanacak ve zaten pek çok iddialı diziye ev sahipliği yapan perşembe akşamı ekran iyice karışacak. Tatlıtuğ karşımıza bu sefer Sarıyer Spor’un tutkulu bir taraftarı ve amigosu olan Kadir rolüyle çıkıyor, dizinin fragmanında da hemen yarı çıplak bir Kıvanç Tatlıtuğ görmeniz mümkün. Nedense biraz Kuzey Güney'deki o deli hallerini hatırlattı bana, ama yok, daha medeni, şehirli bir karakter izleyeceğiz herhalde... Karşısında da iki güzel, Elçin Sangu ve Melisa Aslı Pamuk yer alıyor. Onur Saylak ve Alperen Duymaz'ın da rol aldığı dizi başlayınca bakalım Bir Zamanlar Çukurova'ya rakip olabilecek mi? İlk bölümünü kesinlikle izleyeceğim. 

İşte, ben söyleyeceklerimi söyledim... Şimdi sıra sizde. Siz perşembe akşamları ne izliyorsunuz, hangi diziyle ilgili ne düşünüyorsunuz bakalım? 

instagram.com/ofluoglumert
twitter.com/ofluoglumert
facebook.com/ofluoglumert 

9 yorum:

  1. Bizim Hikaye izliyorum.Avlu'yu kayıt ediyorum.Ayrıca izleyeceğim.Ama Kıvanç Tatlıtuğ'un dizisi başlarsa artık o da kaydedilip sırasını bekleyecek. Bir zamanlar Çukurova ya hiç başlamadım.Çünkü başrol oyuncusunun Kenan İmirzalıoğlu'na benzettim.Hoşuma gitmedi.

    YanıtlaSil
  2. Bizim Hikayeyi severek takip ediyorum...

    YanıtlaSil
  3. bizim hikaye. bir de cumartesi erkenci kuş :)

    YanıtlaSil
  4. Dizilerle pek aram yok açıkçası.
    Geçenlerde Hilal Altinbilek'in bir haberi çıkmıştı karşıma , estetik yaptırmış diye. Gerçekten çok değişmiş.

    YanıtlaSil
  5. Zaten takipteymisim sizi iadei ziyarete geldim guzel blogunuza💖

    YanıtlaSil
  6. Kıvanç Tatlıtuğ fırtınası kopacağı kesin :)

    YanıtlaSil
  7. ben ufak tefek cinayetleri ve istanbullu gelini takip etmeye çalışıyorum dizileri reklamlardan çok sıkıldığım içi genelde ütülerimi yaparken internetten izlemeyi tercih ediyorum...

    YanıtlaSil
  8. Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  9. Pek dizi takip edemeyen benim için güzel analizler olmuş, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...