7 Kasım 2014 Cuma

BAHAR ELLE'DE


"Şu sıralar neler yapıyorsun?" diye bir soru gelmiş. Ne yapmıyorum ki? Romanımın birincisini yazdım, şimdilerde ikincisiyle uğraşıyorum ve hatta başka romanlar da karalıyorum kenara köşeye. E Kafa var. Her gün buraya yazıyorum. Yeni başladığım öykü serisinin ikinci ve üçüncü bölümlerini yazdım, yayımlayacağım. Sonra okulun tablet dergisi Üniverzete var, oraya da yazıyorum. Kısacası bilgisayar başında bir yaşam sürüyorum.

Arada kalkıp dergi karıştırıyorum tabii. Beni yakından tanıyanlar bilir bir dergi bağımlısı olduğumu. Her ay bir sürü dergi alır, önce koklar, sonra okurum. Elle Decoration Türkiye de bunlardan biri. Dekorasyona gerçekten ilgim var çünkü. Kasım-Aralık sayısında Bahar Kongel'i sayfalarına taşımış bu dergi. Kendisi bizim okulda sosyoloji okumuş, ardından dijital dergiciliğe ve markalara çekim yapmaya yönelmiş bir isim. Ama ondan burada bahsetme sebebim, hoşuma giden şu sözleri: "Dekorasyonda herhangi bir destek almadık çünkü ben evi bir iç mimara dekore ettirme fikrine hiçbir zaman sıcak bakmadım. Dünyamı başka bir insanın yaratması mantıklı gelmiyor bana. Kendi dünyamı ancak kendim yaratabilirim." Ne güzel söylemiş, değil mi! İşin en eğlenceli kısmını, üstüne bir de tonla para ödeyerek başka birine emanet etmek bence de çok saçma ve suni. Otel odasında mı yaşayacağım kendi evimde mi? E alın işte, aynı derginin ilerleyen sayfalarında bir ev sahibi evini Thanx Mimarlık'a yaptırmış: "Biz Thanx Mimarlık olarak, en sevdiğimiz malzemelerden biri de ayna diyebiliriz. Yatak odasında büyük bir ayna kullandık." Bakın, işte ağzıyla ifade ediyor! "Bizim en sevdiğimiz" diyor! E sizin en sevdiğinizi bakalım ev sahibi sevecek mi, ben sevecek miyim? O aynayı git kendi evinde her yere as, ama başka birinin evini yaparken karşı tarafın ne düşündüğü önemli olmalı. Bu nedenle Bahar Kongel'e sonuna dek katılıyorum. En iyisini yapmış, harika bir ev yaratmış. (Ama banyoda havlu askılığı olarak kullandığı iskeleti ben pek sevemedim, öylesine renkli bir evde eğlenceli hissinden çok ürpertici bir his verdi bana.)

Sevgilerimle...



2 yorum:

  1. Bence de evini kendin dekore etmek en iyisi ama zor aynı zamanda da.

    YanıtlaSil
  2. ben bayılırım böle dergilere :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

MERT OFLUOĞLU BENİM KÜÇÜK ŞAHESERİM GAZETE OKSİJEN RÖPORTAJ

Benim Küçük Şaheserim'le ilgili Gazete Oksijen’in sorularını yanıtladım. Röportajın tamamını Oksijen Gazetesi’nin web sitesinden okuyab...