5 Ekim 2016 Çarşamba

ERASMUS İŞLERİ


Santral'de yeni dönemin ilk yağmuru... Dünkü sıcak ve güneşli havadan sonra, bugün sabah saatlerinde sağanak döktü. Ben de, Erasmus için hazırladığım belgeleri fotokopicide taratmak için bugünü seçmiştim. Evet, scan edip pdf formatında yüklemek gerekiyor falan filan. Bu application prosedürleri zahmetli -diyorum ama önümüzde daha vize, oturma izni ve bir sürü yorucu iş var, o kısımları düşünmek bile istemiyorum. Neyse biraz yağmurun dinmesini bekledikten sonra, transkript, selection of courses, nomination form ve pasaport scan'i için fotokopiciye gittim. 4 tane scan için, hani scan işlemini biliyorsunuz, kağıt falan harcamıyorlar, verdiğiniz kağıtları taratıp elektronik ortama aktarıyorlar. 4 tane kağıt taradı diye, 4 lira aldı kadın! Normal fiyatının bu olmadığının, beni kazıkladığının tabii ki farkındaydım ama hava zaten yağmurlu, işim hallolsun diye, sesimi çıkarmadım, bir şey söylemedim.


Sonra arkadaşıma söyledim, o aynı işlemi tanesi 50 kuruşa yaptırmış! Bana dedi ki "Mert, kadın seni atkılı, kasketli entelektüel, asortik, sosyete biri olarak görünce..." 

O zaman kendime not: Bir daha o fotokopiciye giderken delikli pabuç bul ve giy! 

***

Evet, hani şu yazımda Erasmus'a nereye gittiğimle ilgili tahminlerinizi sormuştum. Bir kez daha tahmin alayım. Bir sonraki yazımda da nereye gittiğimi açıklayacağım artık. Bakalım kimler bilecek? 




8 yorum:

  1. Benim oturduğum yerde tek kırtasiyeci var.Sadece 1 faksı 2 tl ye çekiyor.Bizim esnaflar da fırsatçı :(

    YanıtlaSil
  2. Valla bu pdf işinde iyi para var :D Ben de yatay geçiş başvuru zamanı adobe acrobat'ın 30 günlük ücretsiz halini indirip onunla yaptım ama aklımdan geçmedi değil abonelik satın alıp parayla milletin pdf işini yapmak :D

    YanıtlaSil
  3. Tahminim estonya...
    Fularlı kasketli entel olunca zengin mi sanıyolar. Yandık bittik o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim, Erasmusta oralar çok moda ya ondan demişimdir ;)

      Sil
  4. İsveç, Estonya gibi iskandinav ülkeleri diyeceğim fakat orada eğitim 1 ay önce başladı.Polonya desem orada da eğitim 2 hafta başladığını duydum. Belki Çek Cumhuriyeti olarak sonradan kararını değiştirmişsindir :) Arkadaşımdan biliyorum Çek Cumhuriyetinde biraz geç üniversite açılıyormuş..

    YanıtlaSil
  5. Aa gitmeye karar verdin mi :) İspanya olsun tahminim :)

    YanıtlaSil
  6. Kendine nota bayıldım.Kadın da fırsatçıymış yani!

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...