24 Ekim 2016 Pazartesi

GÜNDEMİM: ERASMUS!


Herkese merhaba!

Erasmus'la ilgili henüz o yoğun belge prosedürleri başlamadı. Ama şaka maka Ocak ayında gidiyorum! Nereye gittiğimi HALA söylemedim değil mi? Biraz daha tahmin yapmanızı istiyorum, çünkü şu ana kadar doğru tahmin edebilen çıkmadı! Okuldan kabul mektubu geldiğinde, ki bugün yarın gelecek sanırım, onun fotoğrafıyla birlikte nereye gittiğimi de buradan paylaşırım.

Prosedür gereği gerekli olan belgeler vs. bir yana, orada kalınacak olan yurtların seçimi, uçak bileti falan da ayrı konu... 3 çeşit yurt var ve ben seçimimi yaptım aslında. Tek kişilik odada kalacağım. Ama umarım istediğim gibi bir yurt/oda bana çıkar. Çünkü online yurt başvuruları 1 Kasım'da açılıyormuş. O nedenle 1 Kasım tarihinde ben tüm gün bilgisayar başındayım. Hızlı olan kazansın. (Haftaya salı.)

Bir de uçak bileti durumu var tabii. Yavaş yavaş alsam mı diyorum. Şimdi oradaki okulun dersleri 16 Ocak'ta başlıyor, ama 9 Ocak-16 Ocak arası da bir oryantasyon haftası var. Nedir, işte öğrenci şehri tanısın, onu biraz gezdirelim, yabancılık çekmesin hesabı. Güzel fikir. Kaçar mı? Kaçmaz. Ama bir sorun var ki, bizim buradaki final sınavları 4-17 Ocak tarihleri arası. Hadi hocalarla konuşup onu da hallederim, erken girerim vs. Biletlere bir baktım! 9 Ocak pazartesiyle 10 Ocak salı arasında inanılmaz bir fiyat farkı var! Hele 11 Ocak çarşambadan sonra bilet fiyatları iyice düşüyor. Yaklaşık 150-200 lira fark var. Niye böyle anlamadım. Hayır yani madem erken gitmeye kalkıştım, o zaman tam 9 Ocak günü, oryantasyonun ilk günü gitmek isterim ama o günkü biletler nedense çok pahalı. Daha doğrusu, bir tek 9 Ocak günü biletler pahalı. 10'unda, 11'inde gitsem dediğim gibi 150-200 lira düşüyor fiyatlar. 

Ne dersiniz? Sizce erken gidiyorken başlangıcını kaçırmayıp tam 9'unda gideyim değil mi? (bence de öyle) 

Yazın bana!

Edit: Şaka gibi. Ben bu yazıyı yazıp yayımladıktan birkaç saat sonra okul arrival day'i 10 Ocak olarak değiştirmiş. Sesimi mi duydu, yoksa altıncı hissin bu kadarı mı dersiniz? 


instagram.com/ofluoglumert

twitter.com/ofluoglumert

facebook.com/ofluoglumert 

10 yorum:

  1. Oryantasyon eğitimini kaçırma derim. Uçak bilet fiyatları karışık genelde. Tatil planlarken biz de duruma göre gün kaydırıyoruz, bazen epey fark ediyor fiyatlar.

    YanıtlaSil
  2. Kaçırma 9 unda git bencede.by fırsat her zaman denk gelmez ki bir seferlik,az olmasa da 150 tl gözden çıkar derim.

    YanıtlaSil
  3. Kafadergi güle güle gidin dolu dolu bilgilerle dönün diyeyim ben de...google+ ekledim sizi,ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com/ sayfama beklerim..

    YanıtlaSil
  4. Etkinlikler tüm hafta sürecektir. Maddi olarak çok zorluyorsa bir iki gün geç gitseniz de olur bence. Bence tabii:) Geç olsun güç olmasın. Benim oğlum da yurt dışında okuyor. Çok istediği halde oryantasyon haftasına gidememişti çünkü aniden ameliyat olmuştu. Kısmet yani. Şu an her şey yolunda, gayet güzel uyum sağladı. Hayırlısı olsun diliyorum sizin için de.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsun mert. umarım çok keyifli bir dönem geçirirsin. danimarkaya mı :)

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun, çok merak ettim şimdi neresi olduğunu :) Tarihin 10 Ocak'a çekilmesi de çok güzel denk gelmiş :))

    YanıtlaSil
  7. erken git bence de, yurt dışı gezileri harika oluyor eğitim amaçlı olsa da :)
    İspanya mı:))

    YanıtlaSil
  8. merhaba blogunuzu yeni keşfettim bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  9. iyi işte erken git tabisi :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...