2 Kasım 2016 Çarşamba

ERASMUS, SİGORTA VE ET DÖNER!


Herkese iyi akşamlar! Bugünlerde her gün yeni bir yazı yazar oldum. Öncelikle fotoğrafta gördüğünüz bu nefis şeyi açıklayayım. Bu, Trabzon'dan. Trabzon'un birinci sınıf kalite meşhuuur Lezzet Lokantası'ndan gelen meşhuuur "nefis et döneri"ni ve yine Trabzon'dan gelen yemyeşil bahçe biberlerlerini yediğime göre benden afiyetlisi yok! Trabzon ekmeğinin, pidesinin, tereyağının vs. yanı sıra et döneriyle, dürümüyle de meşhur. Bu nedenle orada et döner gerçekten kaliteli ve biraz pahalı ama buna kesinlikle değiyor. Bu şu an fotoğrafta gördüğünüz 150 gram, 24 lira. (Ve hemen ardından gelen "neden İstanbul'daki dönerin, pidenin, ekmeğin, simidin tadı çok yavan" hissi...)

Erasmus için kabul mektubumu hala bekliyorum. Oradan (neresi olduğunu size mektup gelince söyleyeceğimi söylemiştim, o yüzden biraz daha bekleyeceksiniz maalesef) geçen hafta yollamışlar, bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelir diye umuyorum. Gecikirse de nasıl olsa kopyası da işi görüyor. 

Bu sırada yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmak gerekiyordu, o işi hallettim. Tam olarak 263 lira tuttu. "Şifa bulmaz akıl hastalığı" ve "şehadet parmağı ile beraber başparmaktan gayrı bir parmağın tamamen kaybı" gibi durumlar için bile sigortalıyım artık, naber? :) (böyle yazdım ama Allah korusun tabii ki, sağlık sigortasını kullanmam gerekmesin keşke) 

Öğrenim anlaşması (learning agreement dedikleri), hareketlilik sözleşmesi, değişim izin formu daha bunları da yapmam gerek.. Çok iş var... Neyse 18 Kasım'a kadar bunları da tamamlamak gerekiyor. O tarihe kadar rahatlıkla bitirebilirim. 

Böyle işte...

Instagram'ınız varsa... instagram.com/ofluoglumert

Twitter'ınız varsa... twitter.com/ofluoglumert

Facebook'unuz varsa... facebook.com/ofluoglumert

 

5 yorum:

  1. Erasmusa inşaallah kabul edilirsin. Bende et döner istiyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. Ahh Trabzon...Sevilesi güzel şehrim. Evet et döneride güzeldir:))
    Başarılar bu arada Allah yolunuzu açsın...

    YanıtlaSil
  3. Trabzon döneri ve simidini bir şeyle kıyaslamak insanı dinden imandan çıkartır namümkünnnn

    her zerresine ayrı vurgunum doğup büyüdüğüm şehrimin ah..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hadi bakalım inşalah güzel haberler bekliyoruz.
    Trabzon da amma pahalıymış!

    YanıtlaSil
  5. Haydi hayırlısı :) İstediğiniz yer olur umarım..

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...