2 Kasım 2017 Perşembe

UFAK TEFEK CİNAYETLER NASIL BAŞLADI?

Yepyeni bir sezon daha başladı! Bazıları çoktan seyirciyle buluşan, bazıları buluşmak için gün sayan ama sonuç olarak her akşam dört saatimizi ayırıp izlediğimiz yeni dizilerin ömürleri üzerine tahmin yürüteceğiz hep birlikte. Bu sezonun ilk dizi yazısında Ufak Tefek Cinayetler hakkında konuşmak istiyorum.


Desperate Housewives ve Big Little Lies'ın ortaya karışık yerli versiyonu olan Ufak Tefek Cinayetler, daha önce defalarca izlediğimiz klişe bir konuyu/konuları, usta oyuncu kadrosuyla bir araya getiriyor. Zaten güçlü olduğu nokta da kadrosu: Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen ve Bade İşçilbirbirlerinin arkasından entrikalar çeviren kadınlarımızı canlandırıyor. Mert Fırat'ın canlandırdığı Serhan da belli ki Gökçe Bahadır'ın karakteri Oya ile aşk yaşayacak ama henüz iki bölümü yayımlanan dizide bu açıdan pek bir gelişme olmadı (araba kazalarından sonra uzun uzun bakışmalarını saymıyorum tabii). Zira dizi yaşanan bir cinayetten bahsedip duruyor ve olay yerindeki herkesin ifadesi alınıyor. Yani zamanda bir ileri-bir geri giden Ufak Tefek Cinayetler, eğer bunu her bölüm yapacaksa, sezon sonuna kadar bir cinayetin işlenmesini beklemek seyirci sıkılabilir. Ya da belki bunu üçüncü, dördüncü bölümden yaparlar ama o zaman da kurgu bir anda değişeceği için sorun olur. Yani iki türlü de biraz sıkıntılı... Ayrıca dizinin adında "cinayet" kelimesinin geçmesi de, her ne kadar "ufak tefek" diyerek bunu biraz daha sevimlileştirmeye çalışmışlarsa da, bir süre sonra seyirciyi sıkacaktır diye düşünüyorum. Yani bir sinema filmi veya bir kitap ismi olarak Ufak Tefek Cinayetler iyi bir başlık ama dizi olunca, her hafta dört saat seyirci bundan bıkacak gibime geliyor. Oysa daha umut vadeden bir ismi olsaydı, şansı daha iyi olurdu bence. 

Yine de, yabancı dizileri düpedüz taklit eden olay örgüsü ve konusuna rağmen, Ufak Tefek Cinayetler'in sırf kadrosu ve yapımı nedeniyle en az sezon ortasına kadar devam edeceği görüşündeyim. Pembe Panter'i andıran çizgi film jeneriği farklı olmuş. Gökçe Bahadır çok iyi bir oyuncu. Aslıhan Gürbüz'ün kötü Merve karakterinin de oyuncunun bugüne dek canlandırdığı en iyi karakter olduğunu söyleyebiliriz. 

Ufak Tefek Cinayetler reyting yarışında birinci sezonu tamamlayabilecek mi, yoksa birkaç ay sonra ekranlara veda mı edecek, hep birlikte göreceğiz. Siz ne düşünüyorsunuz? 

Beni sosyal medyadan takip etmeyi de unutmayın: 

6 yorum:

  1. Sıkı bir dizi izleyicisi olduğum söylenemez ama bu dizi bir şekilde beni etkilemeyi başardı. Oyuncu kadrosu oldukça iyi. Akışı alışılageldiklerden daha farklı. Bu sezonu garantilediğini düşünüyorum açıkçası

    YanıtlaSil
  2. Ben tv den uzağım galiba bu aralar 🤔 . Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler .

    YanıtlaSil
  3. internet üzerinden diziyi takip ediyorum. ben diziyi beğendim ama ne zaman sıkılacağım diye merak ediyorum :) söylediklerine göre, fazla uzak bir zaman değil

    YanıtlaSil
  4. Diziyi çok beğendim ama bazı kopukluklar var tam oturtamadım kafamda kadrosu çok güzel bir iki bölüm daha bakarım.

    YanıtlaSil
  5. ben yazın dolunay, ateşböceği, kalp atışı, meryem izliyordum. şimdi bizim hikaye ile çukur a başladım. bu ufak tefeki mert izler diyodum gökçe bahadır için. ben de bu kadar dizi izlemesem izlicektim, o da sadece mert fırat için. çook severim yaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de oldukça beğendim, oyuncular iyi, aydınlık ferah bir dizi. Konunun gidişatı da bence güzel ilerleyecek ve bence bu sezonu güzel geçirecek :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...