21 Haziran 2015 Pazar

YILAN HİKAYESİ

Blogu bu tip durumlarda seviyorum. Yani yazıp rahatlamak, sizlerle iletişimde olmak için blogum gerçekten çok ideal.

Kitabımın piyasaya çıkma sürecinin yılan hikayesine döndüğünü artık hepiniz biliyorsunuz. İşte son gelişmeler...

Kitabımı basmaya yanaşan ilk yayıncım/editörüm olan İlker Abi bu kitabı basmayıp bana "içimdeki potansiyel yetenekle" daha iyi bir şeyler yazmamı söylüyor (Ben de ona sipariş ve zorlama usulü bir şeyler yazamayacağımı söylüyorum her seferinde). Görünen o ki kitabımı onlardan çıkarmayacağım ama İlker Abi'yle hala iletişimdeyiz. Çünkü aslında kitabımı basmayı istiyor ve başka bir yayınevinden çıkmama razı gelmek istemiyor. Şu an kitabımı basacak olan yayınevi bana şöyle söyledi:

"Kelimelerle ilişkiniz ve onlarla kurduğunuz bağla, edebiyatçı kimliğinizi kazanmaya hak etmişsiniz. Usta bir yazar ve gelecek vaat eden bir üslubunuz var. Bu yazı serüveni sizi mutlaka bir yıldız yapacaktır."

İlker Abi de o yayınevinin bu sözlerini duyunca bana az önce telefonda mesajlaşırken şunları söyledi:

"Edebiyatın kapısından girmene ramak kalmış. Biraz daha çalış ve o kapıdan gir."
 
"3-5 seneye Emrah Serbes-Barış Bıçakçı karışımı yazar olursun."
 
"Sende hakikaten yazarlık potansiyeli görüyorum. Gelecek vaat ediyorsun."
 

"18-20 yaşında biri için çok iyi."
 
Bunlar bana az önce mesajlaşırken söyledikleri. Son altı aydır hep bu tip şeyler söylüyor. Ben "Beni övüyorsun" dediğimde "Övmüyorum, tespit yapıyorum" diyor. Onun gibi deneyimli ve başarılı bir editörden bunları duymak mutluluk verici tabii.
 
Ama gelin görün ki kitabımı basmaya da yanaşmıyor. Altı aydır böyle bir oyalama-yıpranma sürecinin içindeyiz...
 
Ben başka bir yayınevinden çıkaracağımı söylediğimde, "Yapma! Kendini harcama!" diyor. (Bunda kendi yayınevlerini daha üstün tutmuyor çünkü onların yayınevi gerçekten daha iyi bu benim kitabımı basacak olan yayınevinden.)
 
E ben ne yapayım şimdi?
 
Bir yanda basılmayı bekleyen kitabım...
 
Bir yandan bu kafa karışıklıkları...
 
Hamiş: Bakmayın siz böyle dediğime, ben bu yaz basacağım bu kitabı, iyi ya da kötü bir yayınevinden, kafama koydum. Ama yine de çiziktirin siz kendi düşüncelerinizi. Sevgiler...

10 yorum:

  1. Güzel yazdığını düşünüyorlarsa, kendini harcama uyarıları niye ki? :) Onu çözemedim ben. Kafaları biraz karışık sanırım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kitabı beğendiler ve başka yayınevinden çıkmasını istemiyorlar sanırım. Ama daha iyi bir kitap yazabileceğimi düşündüklerinden de oyalıyorlar... Bense artık bekleyemeyeceğim! :)

      Sil
  2. Yılların tecrübesi sana bişey söylüyorsa mutlaka bir bildiği var ki söylüyor diye düşünüyorum. Dikkate alıp, düşüncelerini bununla harmanlamanı tavsiye ederim her ne kadar sen kafaya kitabı çıkarmayı taksan da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama bir kitap yazmak da o kadar kolay değil ne yazık ki... Yazılanlar yayımlanmalı artık. :) Sanırım daha fazla bekleyemeyeceğim! :)

      Sil
  3. ben olsam beklemez bastırırdım kitabı ilk kitaptan sonra gerisi gelir bence ve her kitapta kendinizi geliştirebilirsiniz yazdıkça da daha iyisi gelir zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yaz sonuna kadar plaj çantalarınızdaki yerini alacak gibi görünüyor! :)

      Sil
  4. Evimizde severek okuduğumuz bir çok yazarın da seninle aynı yollardan geçtiğini ve ümitsizliğe kapılsalardı onları asla tanıyamayacağımızı unutma .:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır okuduğum en harika sözlerden, en muhteşem yorumlardan biri! Böyle güzel takipçilerim olduğu için çok şanslıyım! Teşekkürler! :)

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...