8 Mart 2017 Çarşamba

BRUGGE'DA NE YAPTIM? BRÜKSEL GEZİSİ VOL.2

Brüksel gezimizin ilk ayağını anlattığım yazımı biliyorsunuz. Bilmeyenleri önce o yazıma alalım. Şimdi, günübirlik gittiğimiz Brugge gezisini anlatmaya başlıyorum! Brugge'da ne yapılır, Brugge'da nerelere gidilir, Brugge'dan ne almalı, Brugge'da nerede waffle yemeli gibi soruların cevabını bu yazımda vermeye çalışacağım... 

Öncelikle, internette araştıranların (bizim de) gördüğü Brugge fotoğrafları hep günlük güneşlik fotoğraflar... Bizse Brugge'a Şubat ortasında bir pazar günü gittik. Haliyle beklediğimizden de farklı bir tabloyla karşılaştık. Kışın Brugge nasıl olur diye soranlar için şu cevabı verebilirim, yine de güzeldi. Ama eminim baharda ve yazın çok daha güzel olur. Yani Burgge'dan çiçekli böcekli bahar fotoğrafları koyamadığım için üzgünüm, Google, beni affet. Ama Brugge gerçekten dedikleri kadar varmış! Huzurlarınızda, kışın kapalı ve hafif yağmurlu bir günde Brugge neye benziyor temalı fotoğraflar ve yazım...


Brugge bu kutu gibi renkli evleriyle meşhur... Aslında Avrupa'da her yerde böyle evler var. Kopenhag'da, İsveç'te de... Tabii Brugge son zamanlarda iyice popüler, hatta biz kışın, kötü bir havada gitmemize rağmen yine çok kalabalıktı. 

Brugge'a Belçika'dan trenle 1 saatten daha az bir sürede gidebiliyorsunuz. Tren bileti, gidiş dönüş 12.50 Euro. Ki havaalanına sadece tek yön 15 Euro'ya gittiğimiz düşünülürse, aslında uygun (ama tabii ki yine çok pahalı). 


Adeta Venedik... 







Brüksel'de waffle'lardan waffle beğendim... Bu da Brugge'da yediğim waffle (3,50 Euro)... Ve aldığım magnet... Brugge'da herhangi bir kafede waffle yiyebilirsiniz, hemen hemen hepsi aynı. Ayrıca görüntüleri tatlarından daha güzel, söylemeden geçemeyeceğim. 


Brugge'da da bir sürü çikolatacı var... 


Hoş bir şapkacı... Renkli kasketlere bayıldım! 


Tenten'in Belçika'nın her yerinde bir sürü mağazası var... Bu Kastafiore magnetini Brugge'daki bir mağazadan, gözlük şeklindeki metal kitap ayracını (7,50 Euro) da yine Brugge'da bir dekorasyon mağazasından aldım... Almasaydım aklım kalacaktı. Ayrıca kitap ayracı koleksiyonu yaptığımı da bilmeyenler için söyleyeyim.

Maceralarım ve yazılarım sürecek! Takipte kalın! 



5 yorum:

  1. Belçika'ya gittiğimde Brugge gezme fırsatım olmadı. Fotoğraflardan ve yazıdan anladığım kadarıyla çok şey kaçırmışım. Bir daha gittiğimde ilk göreceğim yerlerden biri olacak.

    YanıtlaSil
  2. Brugge'yi çok methediyorlardı.Güzelmiş. iyi gezmeler.

    YanıtlaSil
  3. tam bir waffle cenneti ya. :')

    YanıtlaSil
  4. nasıl gezdin yani yürüyerek de mi her yeri :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...