21 Eylül 2014 Pazar

YAZ TATİLİNDEN KIYIYA VURANLAR...


Sarı kumsalları bırakıp üst katlara çıkasım hiç yok benim, demiştim. Demiştim de ne oldu? Mayomuzun ıslak olmasına hiç aldırış etmeden geliverdi eylül sinsice. Öyle ki, tatilin bittiğini fark etmedik bile. Hatta şimdi ekim geliyor ve neredeyse sonbahar da bitti bitecek!


Peki ben bu yaz neler yaptım?

YZDM

Ben bu yaz hep yzdm. Yani hem yüzdüm hem yazdım. Ters Düz adındaki romanımı bitirdim. Bir üçleme olarak düşündüğüm bu serinin ikincisindeki olayların ana iskeletini de oluşturdum. Önümüzdeki günlerde onu da yazmaya başlayacağım. Bir de Savaş'ta ve Barış'ta var. Bu da blogda yayımlamayı düşündüğüm kısa bir öykü serisi. Yakında ilk bölümü geliyor. (Detaylı bilgi en altta.)



TATİL İÇİNDE TATİL

Tatil içinde tatil yaptım. Tatilde Marmaris'teydim. Oraya bir saat uzaklıkta Selimiye diye bir köy var, tamamen organik bir "tatil köy"ü. Henüz inşaatçılar tarafından saldırıya uğramadığı için denizi de doğası da hala mükemmel. Marmaris'e gidince birkaç günlüğüne de oraya gidip tatil içinde tatil yapıyorum. Orada her bütçeye uygun pansiyonlar ve restoranlar var. Yemekleriyle karnınızı doyuran fiyatlarıyla gözünüzü korkutan, iskeleye demirleyen yatlardan her an ünlü birilerinin çıkabileceği yerleri sevmiyorum ben. O tip yerlerde iskeledeki yatlar tatilcileri gündüz ayrı (dev cüsseleriyle yer işgali) gece ayrı (yatlardaki mazot kokusuyla orfoz balığının tadı birbirine karışınca pek sevimli olmuyor) etkiliyor! O yüzden en iyisi küçük ve sevimli pansiyonlar.


BİSİKLET

Tatil benim için biraz da bisiklet demek... Sabah erkenden uyanıyorum ve Marmaris'in bir ucundan öbür ucuna kilometrelerce sürüyorum. Bu özgürlük hissi harika! İki tarafı palmiyelerle çevrili olan yollarda bisiklet sürüyor, adeta yaşama sevinciyle doluyorum.


PARMAK ARASI TATİLCİLER ELLERİNDEKİ TELEFONLARI BIRAKIP DA DENİZE GİRMEYE ZAMAN BULAMIYOR

Neredeyse denize bile telefonla giren pek çok insan var! Bazıları ise plaja sadece şezlonga uzanıp telefona gömülmek için gelmiş gibiler. Neyse. Ne diyordum? Hah... Tekneden atladım, çıtır simidi süzme ve bal eşliğinde yedim, daha bir sürü şey yaptım. Yeni yerler de keşfettim. Mesela Joya Del Mar. Harika yemekleri ve uygun fiyatıyla Marmaris'e gittiğinizde uğrayabileceğiniz bir rota. İçmeler'deki Anne de leziz cheesecake'si ile gidilecek yerler listenize girmeye aday.

 

Tabii asla tavsiye etmeyeceğim yerler de var. Mesela Havuzlu Bahçe diye denizle alakası olmayan ve bu yüzden benim hiç mi hiç sevmediğim bir yer var. Muğla/Marmaris yolunda. Bu yıl oraya dört tane kocaman su kaydırağı yapmalarıyla birlikte mekan iyice berbatlaşmış, adeta salı pazarı kadar kalabalıklaşmış! Havuzun suyu neredeyse sarılaşmış ve saçlardan pisliklerden midem bulandı.


Keşfedilmemiş enfes koylar vardı yine, onları da keşfettim... Yani hem yazarak hem yüzerek keyifli bir yaz geçirdim ben. Umarım sizin de yazınız güzel geçmiştir ve bu yazı size bir sonraki tatille ilgili biraz fikir verebilmiştir.






 
 
 
Savaş ve Barış, adeta siyah ve beyaz gibi ayrı kişiliklere rağmen birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olan ikiz kardeşlerdir. Savaş yakışıklı, çapkın ve gizemli bir gençken Barış zeki, çalışkan ve sakindir. Anne babaları onları küçükken terk etmiş olan kardeşlerin dünyası kendilerini büyüten Sevda’nın ani ölümüyle tepetaklak olur. Bunun üzerine Anadolu’dan İstanbul’a göç ederler. İstanbul’da taşındıkları mahallenin güzeli Bal her ikisinin de kalbine girecek, Bal’ın arkadaşları olan Şebnem ve Duru’nun da Savaş’tan etkilenmesiyle herkesin hayatında yepyeni bir sayfa açılacak. İyi olan kazansın! "Savaş'ta ve Barış'ta"nın ilk bölümü çok yakında Kafa'da!
 

8 yorum:

  1. Savaş'ta ve Barış'ta merakla bekleniyor tarafımdan. :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve üretken bir tatil olmuş. Kitap çıkınca haberim olur değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Sanırım öğrencisin ve bu sebeple uzuuuun tatilller yapabiliyorsun, ne güzel;)
    Tadını çıkar.
    Biz maalesef klimalı odalarda, gezenlere bakmakla yetinip, 10 günlük tatillerle mutlu oluyoruz:(
    Buna da şükür gerçi, sıcağın bağrında terleyerek de çalışanlar var;)

    YanıtlaSil
  4. yorum yaptım ama gitmedi galiba :( net sürekli gidiyor, yurttayım :(
    çektiğin fotolara bayıldım :) çok verimli bir yaz olmuş senin için.
    hiç gelip okuyamıyorum kusura bakma, ama şu yeni haber bir fırsat olsun benim için. yeni öykünü takip etmek istiyorum inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Yaz bitmeseydi keşke:( fotolar cok guzel. Marmarisi ben de cok severim.

    YanıtlaSil
  6. Bir sürü fotoğraf çekilmişsin ne güzel :)
    Yeni öykü de geliyor demek ne güzel :)
    Yalnız öğle saatine az kaldı ya o yemekli fotoğraflar gözüme daha da harika görünüyor o.O
    Tatil dönemi hemen geçip gitti.Hava buz gibi. Alışmak zor olacak :(

    YanıtlaSil
  7. senin adına sevindim zira çok üretken ve keyifli bir tatil olmuş.marmaris ve çevresinde yıllardır tatil yaparım o mekanların çoğunu iyi biliyorum ama en güzeli bence yine havası.nemi sıcağı kararına bence :)

    YanıtlaSil
  8. en çok tatlı fotosu ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...