20 Kasım 2014 Perşembe

AMA BENİ KAYBEDEMEDİNİZ!


Pazar akşamı, Zorlu Center PSM'deki illüzyon şovundaydım... "İmkansıza tanık olun" sloganıyla yola çıkan ve dünyanın en harika illüzyon gösterisini sunacağını vaat eden "The Illusionists" bu iddiasını yerine getirememiş olabilir. Zira şov yer yer bir çocuk gösterisine dönüştü ve bir an için de olsa şapkadan tavşan çıkaracaklarını zannettim!

Zorlu Center PSM'de 13-16 Kasım tarihleri arasında sahnelenen "The Illusionists"in pazar günkü gösterimindeydim. Mademki "Dünyanın en iyi 7 sihirbazı" zahmet edip Türkiye'ye gelmişti, eh, bu görsel şovu kaçırmak olmazdı. Altı erkek ve bir kadından oluşan ekibimiz sahneye çıktılar. Ve şov başladı!
 

Salona girerken hepimize üstünde "Do Not Open" yazılı bir zarf vermişlerdi. Bu zarfın içinde üstünde sihirbazların suratı olan dört kart vardı. Sahnedeki sihirbazın direktifleri doğrultusunda biz bu kartları ikiye ayırarak sekiz karta ulaştık. Sonra yine onun talimatlarına uyarak çırptık çırptık karıştırdık, bu arada bir tanesini de cebimize koyduk. En son bir tanesini elimizde tutmak üzere diğerlerini havaya attık. Ve elimizde kalan parça ile cebimizdeki parça aynı fotoğrafın iki yarısıydı. (Gerçi benimkinde böyle olmadı ama sanırım bu benim hatam. Sihirbazı iyi dinlememişim!)


En iyi şov Aaron Crow'un attığı okları hedefe on ikiden isabet ettirdiği şovdu. Hatta kapanışta yaptığı şovda bakın neler oldu: Crow gözlerini bağladı ve başının üstüne bir elma yerleştirdi. Sahnede de üç beş küçük duvardan oluşan bir düzenek vardı. Crow elindeki bir ipi çekerek duvarlardan birine bağlı olan zili titretti ve buna göre okunu yaydan fırlattı. Her şey göz açıp kapayıncaya kadar oldu. Crow'un fırlattığı ok bu küçük duvarlardan seke seke onun başının üstündeki elmayı vurmayı başardı! Bu şov zaten seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.



James More'un şovu da ilgi çekiciydi. More'u bir "mızrak"ın üstüne yerleştirdiler ve mızrak More'u delip geçti. Sonra More tahmin edebileceğiniz gibi sağ salim ayağa kalktı. Kendisi, İngiltere'deki Yetenek Sizsiniz birincisi. Böyle olduğunu duyunca bizim Aref geliyor hemen akla.

Bir sihirbazın sahnede şişirdiği balonun içine girip sonra balondan kıyafet değiştirerek çıkması da ilginçti. Yani sihirbaz önce balonun küçük halini gösterdi bize. Normal bir balon olduğunu. Sonra o sarı balonu pompayla şişirdi, sonra da balon nasıl bir balonsa içine girdi ve bir süre balon onun üstünden kıyafet olarak çıktı! Balon kayboldu, adamın da giysileri değişti yani. Bunu pek anlatamadığımın farkındayım çünkü bu şov "anlatılmaz yaşanır" türündendi.

Bazı sihirbazların sadece bir kez şov yapması ise tatlarını damağımızda bıraktı. Örneğin "The Manipulator" unvanlı Yu Ho Jin Kim'den sadece bir gösteri izleyebildik. İskambil kartlarıyla yaptığı şovu beş dakika sürdü ve sonra Yu Ho Jin Kim'i görebilene aşk olsun!


BİZ BUNU DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK



Bütün olarak değerlendirmek gerekirse şovda imkansıza tanık olduk mu olmadık mı tartışılır... Çünkü şovlar daha önce hiçbir yerde görmediğimiz şeyler değildi. İskambil kartları, sahneye çağrılan üç seyircinin seçtikleri kartın önceden sihirbazlarca çekilen videodakiyle aynı olması ve bunun barkovizyona yansıtılması, kutunun içine giren vücudun bölünmesi gibi klişe gösteriler de vardı. Zaten bunlar pek ilgi çekmedi, seyirci de çok fazla alkışlamadı. Oraya giden insan yüksek beklenti içinde gidiyor ve beklentisinin karşılanmadığını görünce de tepkisini dile getiriyor. Bu güzel bir şey. Çünkü biz bu tip hileleri Aref'te de izlemiştik. Hatta yakın zamanda biraz zorlasak bizler de yapabileceğiz!
 
Şovun bütünündeki mistik havanın yer yer dağıldığı da oldu. Seyirciye yapılan espriler, arada bir yaptıkları balonlu çocuk oyunları, arka fonda çalan eğlenceli müzik gibi unsurlar oyunun karanlık ve gotik "sihir" atmosferini olumsuz etkiledi.
Kısacası... Verdiğim 125 liranın karşılığını aldığımı düşünmüyorum.

İsim: The Illusionists
Meslek: Sihirbazlık gösterisi
Sicil: 7/10
TL: 125


4 yorum:

  1. of yaaa bilet alacaktım bu gösteriye hemde en önden iyiki almamışım çok kötüymüş birkaç yerden daha duydum iyiki gitmemişim..

    YanıtlaSil
  2. Balonun içine girip üstünü mü değiştirdiiiiiii?

    O_O

    :))

    YanıtlaSil
  3. Kafa Dergi!

    geldim bak mutlu musun ehe :)

    ya ben de bu şova gitmeyi çok ama çoook istiyodum!!

    sonunda giden birisinden okudum ve rahatladım :)

    pek pişman olmadım şu an ama yine de güzel bi deneyimmiş bence :)

    YanıtlaSil
  4. sen nası öğrencisin yaa. 125 lira mı. vaaaay :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...