20 Haziran 2015 Cumartesi

TERS DÜZ - ÖN OKUMA # 1

Bozbalık üçlemesinin ilk kitabı olan Ters Düz yakında çıkıyor! İşte tadımlık ön okuma...

Ece on yaşındaydı.

Karatavuğun biri kim bilir hangi ağacın tepesine tünemiş, şakıya şakıya ötüyordu. Türkü dinler gibi dinliyorlardı onu. Başka çıt yoktu.

Gün batıyordu. Sofra kızıllıklar içindeydi. Babası büyük bir dikkatle yemeğini yiyordu. Zaten Ece onu bildiğinden beri sofrada konuşmayı sevmezdi babası. Tabaktaki türlüsü dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyordu o akşam da. Ama ne olduysa birden başını kaldırarak Münevver’e baktı.

İşaretleşmeye başlamışlardı.

Ece sonra sonra anladı, Münevver, Kadir’i masanın altından dürtmüştü. Üvey annesinin kaşının gözünün nasıl da imalı imalı oynadığını kabak gibi görebiliyordu. Münevver kendini Ece’ye karşı görünmez sanıyordu ama koca masada görünen tek şey oydu. Kadir’den bir şey yapmasını istiyordu belli ki, ama bu öyle bir şeydi ki, Kadir için yapması pek kolay değildi. Babası çatalını kaşığını tabağın kenarına yaslayıp ona bakınca, Ece’nin kalbi deli gibi çarpmaya başladı. Daha o an ters giden bir şeyler olduğunu sezmişti.

“Ne?”

Babası neden sonra çatalını kaşığını tekrar eline aldı. 

"Ne?” diye diretti Ece.
“Kızım…” dedi Kadir, temkinli bir sesle. Ece devamını da yavaş yavaş getireceğini düşünüyordu ama Kadir pat diye söyleyiverdi. “Annen hamile.”

Karatavuk şakıyordu. Türlünün etleri… Şakır şakır şakıyordu… Bezelyeleri… Ece’nin kulağı karatavuğun şakıyışındaydı. Dikkati ona kaymıştı sebepsiz yere, babasının ne dediğini kaçırmıştı.

“Sana bir kardeş geliyor,” diye kendini tutamadan araya girdi Münevver, her daim pis olan dişlerini göstererek. Gülerken sanki asıl amacı gülmek değil de dişlerinin çirkinliğini göstermekmiş gibi bir hal alıyordu ağzı. Ardından, bu yeterli değilmiş gibi ağzını gere gere sırıttı.

İşte Ece o zaman anladı olup biteni. Anlar anlamaz da başından aşağı kaynar sular boşaldı. Fark etmeden elini avucunda sıkmış, ince tırnaklarını tenine batırmıştı. Ondan nefret ediyordu. Ece’nin Bozbalık’ta Münevver’in kahkahası kadar nefret ettiği bir şey daha yoktu. Gözlerini Münevver’inkilerin ta içine sabitledi.

Sonra karatavuk sustu.

Ters Düz için takipte kalın!

5 yorum:

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...