15 Kasım 2015 Pazar

DİZİLER

 
Bildiğiniz gibi, bir yıldır tanıtımları yapılan Muhteşem Yüzyıl Kösem sonunda başladı. Diziyi baştan sona izlemedim, o nedenle kapsamlı bir eleştiri yazmayacağım. Ancak ilk etapta gözüme çarpanlardan bahsedebilirim. Tülin Özen, Handan Valide Sultan rolüne çok yakışmış. Aslıhan Gürbüz'ü Halime Sultan, Esra Dermancıoğlu'nu Cennet Hatun olarak da sevdim. Diğer oyuncular içinde gözüme çarpan birisi olmadı. Hülya Avşar'a gelince... Safiye Valide Sultan rolünü canlandıracağı duyurulduğundan beri "yapabilir mi/yapamaz mı" diye tartışılıyordu. Tabii açıkçası, Muhteşem Yüzyıl'daki Nebahat Çehre'den sonra bana pek endamlı, gösterişli, dahası inandırıcı gelmedi. Avşar'ı görünce aklıma hep magazinsel şeyler geliyor. Yine de ilerleyen bölümleri de izleyerek konuşmak lazım. Ben diziye Beren Saat'le birlikte ciddi bir hareketlilik geleceğini düşünüyorum. Saraydaki kadın entrikalarının reyting yaptığı zaten Muhteşem Yüzyıl'da keşfedilmişti, yani dizinin perşembe akşamı reytinglerde birinci çıkmasına ben hiç şaşırmadım. Ancak keşke Kösem, Muhteşem Yüzyıl'dan tamamen koparsaydı iplerini. Dizinin adında da Muhteşem Yüzyıl var, müzikleri de Muhteşem Yüzyıl müzikleriyle birebir aynı... Hani bir duvarın arkasından Meryem Uzerli, Halit Ergenç falan çıkacakmış gibi hissettim bir an. Bu da benim hikayeye inanmamı engelledi.  
 

İnandırıcılık demişken, bu konuda en iyi dersi sanırım Hatırla Gönül verebilir. Hatırla Gönül'ün beşinci bölümü bir haftadır merakla bekleniyor. Dizi geçen bölüm çok kilit bir sahnede bitmişti ve hemen ardından gelen fragman da beşinci bölümle ilgili beklentileri yükseltti. Yine gözümüzü kırpmadan izleyeceğimiz bir bölüm olacağından ben adım gibi eminim. Zaten Hatırla Gönül böyle. Yabancı bir dizi kalitesinde. Hani bizim dizilerimizde normalde iki bölüm izlemeseniz de konuyu anlarsınız ya da sahneler hep uzun uzun bakışmalardan oluşur ya, işte Hatırla Gönül'de böyle bir şey yok. Her sahne, hatta her diyalog çok önemli. Dizi reyting listesinde yavaş yavaş yükselse de istediği başarıyı henüz yakalayamadı, ama özellikle sosyal medyada dizinin çok ciddi bir takipçi kitlesi var. Ben de bunlardan biriyim. Başından beri dediğim gibi, bu dizi bu sezonun en iddialı ve kaliteli dizisi. Ekranlarda böyle bir iş varken izlememek olmaz. Bu akşam saat 20'de yine Star'da ekran başına kilitlenmiş olacağım. Nefesimi tuttum, heyecanla bekliyorum! (Not: Dizinin oyuncuları dün gece Dada'ya konuk oldular. Ama o kadar saat uyanık kaldığıma hiç değmedi çünkü Okan Bayülgen hiçbirini doğru dürüst konuşturmadı, hep kendi konuştu durdu.)

Gönül'le Yusuf'a bir türlü rahat yok...

Tekinsiz Tekin yine ne işler peşinde...

 
Güzel yemekler yiyeceğiniz, güzel kitaplar okuyacağınız ve güzel insanlarla vakit geçireceğiniz bir hafta olsun...
 

10 yorum:

  1. Hımm pizza yapıyoruz galiba :D
    Muhteşem Yüzyılın ilk sezonunu severek takip etmiştim. Daha sonra genç kadın oyuncuların biri gelip biri gitmeye başladığı dönemler de izlemek bile istemedim açıkçası. O yüzden bu diziye hiç ilgim yok.
    Hatırla Gönül'deki oyuncu kadrosunu seviyorum ben. Birkaç bölüm bakmıştım, farklı bir hikaye. Yine de ben çok umutlu değilim birkaç bölümden sonra izlemeyi bırakırım gibi hissediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırla Gönül çok iyi bir dizi bence. Farklı. Ben takipteyim! :)

      Sil
  2. Muhteşem Yüzyıl'ın ilk sezonunu düzenli izlemiştim, sonra sarmamaya başladı. Kösem hakkında hep olumsuz eleştiriler duydum. Yine de merak ediyorum. İzleyeceğim bi ara :))

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem Yüzyıl'ı hiç izlememiş biri olarak bu dizinin ilk bölümünü beğendim. Ama tabii Türk dizileri ilerleyen bölümlerde saçmalama özelliğine sahip. O yüzden kesin bir yorum yapamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anlamda Hatırla Gönül çok iyi. İlk bölümkü kalitesini koruyor hala. :)

      Sil
  4. Nebahat Cehre'den sonra Hülya Avşar bence pek olmamış.Zaten nedense dizide ki oyuncuları pek ciddiye alamadım.

    YanıtlaSil
  5. foto evden mi yemek pişirmeli olan. avşar iyi oyuncu ama onu hep kötü işlerde oynatıyolar yaaa :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...