25 Nisan 2019 Perşembe

YALAN DÜNYA VS JET SOSYETE

Gülse Birsel, Jet Sosyete'nin yeni sezonda dijital platformlardan birinde devam edeceğini müjdeledi. Ama bence, eğer böyle bir proje varsa; ya Yalan Dünya'ya (evet, aradan geçen dört buçuk yıla rağmen) ya Aile Arasında'ya (çünkü o karakterleri çok sevmemiş miydik) ya da tamamen yeni bir hikayeye yönelinmeli. Çünkü ben de Jet Sosyete'yi bir türlü sevemeyen, karakterlerine ısınamayanlardanım... 

Gülse Birsel'in yaptığı her şeyi hepimiz çok seviyoruz, kabul!

Ama Jet Sosyete'yi ne kadar çabaladıysam çabalayayım, sevemedim...

Dizinin önümüzdeki hafta final yaparak ekran yolculuğunu tamamlayacağı açıklandı. Gülse Birsel de, bundan sonra geleneksel ekranlarda 130-140 dakikalık dizi yapmayacağını, dijital platformlardan birinde Jet Sosyete'nin daha kısa versiyonunu yapacağını söyledi. 

Ama sorun sadece süre mi?

Bence Jet Sosyete'nin karakterlerinde, hikayesinde de bir sorun var.

Yani ben bir türlü bağlanamadım diziye.


Gülse Birsel'in kızıl saçlı ve dişlek Gizem karakterini ilk günden beri hiç sevemedim mesela. Çok itici ve zorlama geldi bana. Belki de biz Gülse Birsel'i ekranda hep iyi, sempatik ve "sarı saçlı" bir karakterle görmeye alışkınız, ondandır. Avrupa Yakası'ndaki dergi çalışanı Aslı'yı ne çok sevdik mesela.

Deniz, nevrotik ama "yetenekli" oyuncu ev arkadaşı Açılay'la...

Ya da Yalan Dünya'da komşusuyla aşk yaşayan, oyuncu Deniz'e ne çok güldük. Onlar kolayca sahiplendiğimiz karakterler oldu. Bu iki dizide de başroldü, "esas kız"dı Gülse Birsel. 

Yalan Dünya: Dizi setinde sıradan bir gün... 

Ama Jet Sosyete'deki Gizem sempatik olmak bir yana, itici de bir karakter. Ayrıca dizi hikayesinde nereye konumlandığı da pek anlaşılır değil. Olsa da olur olmasa da olur tadında bir karakter.


Aslında düşününce Yalan Dünya, Avrupa Yakası kadar olmasa da, onunla yaraşabilecek "efsane"likte karakterlerle tanıştırdı bizi. 

Her daim üçkağıtçı ama sempatik Selahattin Çakaler'le, nevrotik ama "yetenekli" oyuncu Açılay'la, oynadığı dizinin "sesim seni tahrik ediyor mu" ve "Haaammlet, sevgılım!" jönü Çağatay'la, hızlı hızlı konuşan ve kimsenin asla başa çıkamayacağı efsane gelin adayı Nurhayat'la, hafızamıza muhteşem ikili olarak kazınan Tülay ve "bardakları toplayın, arbede çıkacak!" Zerrin'le, ne derse desin aslında hep "iyi niyetinden" söyleyen tatlı komşu Vasfiye Teyze'yle, gotik kız Eylem'le, "bombastik" Bünyamin Karakaş'la, "über sert" Emir'le ve tabii ki Beyazıt Öztürk'lü Rıza ile Gülse Birsel'in nefis canlandırdığı Deniz'le... 

Bunların hepsi, üstünden geçen zamana rağmen hafızamızdan silinmeyen, hala esprileri dönen karakterler...

Jet Sosyete'de ise neredeyse hiçbir karakterin bu kadar öne çıkamadığını, "fenomen" haline gelemediğini görüyoruz. 

Açıkçası ekranda Jet Sosyete varken bile, benim aynı anda Yalan Dünya tekrarlarını veren Teve 2'yi açıp onu izleyesim geliyor... Hala çok gülüyorum ve meğer ne iyi diziymiş diyorum! Bir şeyin değeri, üstünden zaman geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.

Peki sizin bu konuyla ilgili yorumlarınız neler? 

Beni sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz: 

instagram: @ofluoglumert
twitter: @ofluoglumert
facebook: @ofluoglumert 

10 yorum:

  1. güzel ya biz gülüyoruz jet sosyeteye ön plana çıkan hikaye yok gibi , güzel hicvedilmiş karakterler bence evet alıştığımız tiplerinden farklı ama aynı işler yapmaktan daha iyi değil mi ki bu :)

    YanıtlaSil
  2. Alışılagelmiş sitcom tarzının dışında belki. Odak konu yok, odak karakter yok ama bu bana planlı geliyor. Kötü olduğunu düşünmüyorum ve rolünü hemen herkes gayet başarıyla oynuyor.

    YanıtlaSil
  3. ben şu Şennur hariç hariç karakterleri seviyorum ama hikayeler iyi değil özellikle kız isteme bölümünde çok sinir olmuştum .. yalan dünya'yı da hiç sevmemiştim açıkçası..

    YanıtlaSil
  4. Gülse Birsel abartılı oyunculuklarla değil,zeki esprilerle,doğal oyunculuklarla,dizi karakterleri ve olay örgüsü kotaracak bir senarist aslında.Avrupa yakasının ilk bölümlerini ben daha çok seviyorum.Sonradan oyunculuklar ve karakterler abartılı hale geldi.Hele de Jet Sosyete,bir şeyler anlatılmaya çalışılıyor,ama ne ?...
    "Aile Arasında"filminin dizi yapılması süper bir fikir :))

    YanıtlaSil
  5. Ne yalan söyleyeyim böyle gerçek hayattan kopuk dizileri hiç sevmiyorum ama yine de Bilgilendirme için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. eveeet eski dizileri daha iyiydi bencesi deee :)

    YanıtlaSil
  7. İlk bölümü ve ikinci bölümü izleyerek bir şans vermek istedim. Gülse Birsel kalitesinde bir iş bekliyordum ama gülmek bir yana sıkıldığımı hissedince bir daha hiç bakmadım. Espriler bana geçmedi ama seveni de vardır.

    YanıtlaSil
  8. İkisini de seyretmiyorum. Hiç izlemedim.

    YanıtlaSil
  9. Gülse Birsel'in dizileri her zaman çok güzel oluyor. Kaçırmadan izlediğim tek Türk dizisi diyebilirim. Diğer diziler gibi saçma sapan olaylar yok. Bu da en büyük fark bence...

    YanıtlaSil
  10. Yorumlara sonuna kadar katılıyorum.Hiç biri Avrıpa Yakası'nın eline su dökemez ;) Jet Dosyete'ye gelince senaryo da karakterler de çok yapay bence çok karikatürize karakterler.Soğuklıboradan geliyor zahir :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...