24 Mayıs 2019 Cuma

EN ETKİLEYİCİ YERLİ DİZİ MÜZİKLERİ VOL.1

Bazen yerli dizilerimizin, arkalarında güçlü orkestralar barındıran müzikleri, dizinin senaryosunun bile önüne geçebiliyor... Gerçekten çok iyi dizi müziklerimiz var ve ben enstrümantal bu melodileri şarkı dinler gibi dinlemekten büyük keyif alıyorum. Telefonumdan sadece pop ve caz müzik dinlediğimi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Son zamanlarda koca soundtrack'lerini sürekli başa sarıp dinlediğim birkaç diziyi, örnek olsun diye koyduğum bir müzikle aşağıda sıraladım. Tabii dizi müziklerini, senaryolardan bağımsız değerlendirdiğimi de söyleyeyim. 

Güllerin Savaşı: Gülru ve Gülfem arasındaki amansız güç mücadelesi... Temmuz 2014 ve Şubat 2016 arasında, iki sezon olarak izlediğimiz dizi, etkileyici soundtrack'iyle her zaman için listemin ilk sırasında. 


Fatmagül'ün Suçu Ne: Hak arayışındaki Fatmagül'ün mücadelesi hangimizin gözünü yaşartmadı ki? Yayınlandığı dönem büyük ses getiren ve gündem olan dizinin naif ve kırılgan müziklerinden tek bir nota bile duymak, Fatmagül'ün yaşadıklarını hatırlatmaya yetiyor. Eylül 2010 ve Haziran 2012 yılları arasında, dolu dolu ve sürükleyici iki sezon boyunca izlediğimiz dizi, Beren Saat'in Aşk-ı Memnu'daki Bihter rolü biter bitmez ona taban tabana zıt Fatmagül karakterine ne kadar iyi geçiş yaptığının da göstergesiydi. 


Bir Zamanlar Çukurova: Bu sezonun en iddialı dizilerinden Bir Zamanlar Çukurova, güçlü ve sert müzikleriyle dikkat çekiyor. Dizinin hikayesinde son zamanlarda duraksama ve tıkanmalar yaşansa da, günün en çok izlenen dizisi olmaya devam ediyor. 



İstanbullu Gelin: Mart 2017'de başladığı ekran yolculuğunu haftaya cuma akşamı final bölümüyle sonlandıracak olan İstanbullu Gelin, hiç şüphesiz yerli ekran için unutulmayacak dizilerden biri oldu. Dizinin naif ve güzel müzikleri de hiç unutulmayacak... Artık İstanbullu Süreyya mı, Bursalı Esma mı, hep birlikte finalde göreceğiz. 



Muhteşem Yüzyıl, Merhamet, Hayat Şarkısı, Aşk-ı Memnu ve Anne'nin müzikleri de kesinlikle listemde... Peki sizin favori dizi müzikleriniz hangileri? 

Beni sosyal medyadan da takip edebilirsiniz: 



9 yorum:

  1. Hiç türk dizisi izlemedim ama İstanbullu Gelinin müziği çok hoşmuş. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi düşünülmüş bir yazı.Emegine sağlık 🙋‍♀️

    YanıtlaSil
  3. Layla ile mecnun ve ezeli de ekleyebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iki diziyi yazacaktım ben de, kesinlikle eklenmeli^^

      Sil
  4. Yerli dizi izlemiyoruz biz. Bu yüzden bu güzellikleri kaçırmışım. Teşekkürler yeni tatlar için :)

    YanıtlaSil
  5. Bir de birkaç bölümden sonra diziyi saçmalamasalar daha güzel olacak da... 😅

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir blog yazısı olmuş. Ben en çok Yaprak Dökümü ve Karadayı'nın müziklerimden etkilenmiştim, çok iyiydi. Zaten yapan kişi de aynı kişi olunca şaşırmıyorum. Devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. bir zamanlar çukurova gerçekten güzel dizi ve müzikleri de oldukça hoş

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...