11 Eylül 2019 Çarşamba

TRENLE ODUNPAZARI MODERN MÜZE'NİN AÇILIŞINA GİTTİM


Cumartesi günü, Odunpazarı Modern Müze'nin yani OMM'un açılışı için İstanbul'da Söğütlüçeşme'den kalkan yüksek hızlı tren ile Eskişehir'e gittim. Bu, hızlı trene ikinci binişimdi. Genellikle eski romanlarda ve filmlerde görmeye alışık olduğumuz, benim çok sevdiğim tren maceraları, günümüzde hem biraz nostaljik hem de sizi farklı bir döneme ait hissettiriyor... Tren, doğası ve kökeni, tarihçesi gereği hep bir parça nostaljik. Eski filmleri, kültleşmiş romanları hatırlatır hep bana. Agatha Christie'nin Doğu Ekspresi'nde Cinayet'ini mesela. Neyse ki bir polisiye romana konu/atmosfer olamayacak kadar güzel bir hava, sıcak bir cumartesi günüydü. Açılış için hazırlanan insanlarla birlikte, dört numaralı vagondaki yerimi alıyorum.


Koleksiyoner Erol Tabanca'nın kurduğu OMM, ünlü Japon mimar Kengo Kuma'nın elinden çıkan harika bir mimari tasarıma sahip. Müzenin içindekiler kadar kendi binası da görülmeye değer. Müzenin ilk sergisi "Vuslat", küratörü ise Haldun Dostoğlu. Müzede eseri olan çoğu sanatçı da Eskişehir'deki açılıştaydı. Japon bambu sanatçısı Tanabe Chikuunsai IV de, müzeye özel ürettiği dev bambu enstalasyonuyla oradaydı. OMM'da iki tane eseri sergilenen Erdil Yaşaroğlu da, eşi Begüm Kütük'le birlikte müzenin açılışındaki isimlerdendi. (Belki fotoğrafımızı instagram story'lerimde görmüşsünüzdür.) Ve daha sayamadığım nice isim...


Müze bahanesiyle, Eskişehir'e de ilk kez gitmiş oldum. Bisikletleri, parkları, Porsuk Çayı ve yaşadıkları şehirden son derece mutlu görünen insanlarıyla Eskişehir'de gerçekten aklım kaldı. Kenti turlamak için yalnızca bir saatim vardı, dolayısıyla pek fazla gezemedim. Bir program yapıp -belki gelecek baharda- Eskişehir'e mutlaka yeniden gideceğim!

Beni sosyal medyadan takip etmek için:

7 yorum:

  1. Ne kadar kısa, güzel ve öz tanıtmışsınız müzeyi:) Eskişehir'i şimdiye dek görmemenniz şaşırttı beni. Anadolu Üniversitesi sayesinde kendini geliştirerek son yılların en çağdaş, ilerici ve sanata değer veren, yaşanası şehri oldu Eskişehir. OMM 'yi tanıttığın için teşekkürler ayrıca:)

    YanıtlaSil
  2. Bir Eskişehirli olarak gitmeyi çok istiyorum. Yazınız da içimde ayrı bir heyecan oluşturdu, şehrimle gurur duydum ayrıca, yine bekleriz :)

    YanıtlaSil
  3. İyi ki de oraya gitmişsiniz. Fotoğraflardan bu kadar iyi görünüyorsa kim bilir gerçekte nasıldır?

    YanıtlaSil
  4. En çok görmeyi istediğim şehirlerden Eskişehir, dünyanın öte ucuna gittim de oraya gidemedim henüz. Bu sene giderim umarım.

    YanıtlaSil
  5. Bence baharı beklemeyin ;)

    YanıtlaSil
  6. Eskişehir benim de görmeyi en çok istediğim şehirlerden biri. Umuyorum yazın gidebilirim. Eğer siz önce giderseniz mutlaka yazın ki bizim gibi gezmek isteyenlere fikir verin :-)

    YanıtlaSil
  7. eski şehirde gezilecek yerler çoğalıyor. :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

MERT OFLUOĞLU BENİM KÜÇÜK ŞAHESERİM GAZETE OKSİJEN RÖPORTAJ

Benim Küçük Şaheserim'le ilgili Gazete Oksijen’in sorularını yanıtladım. Röportajın tamamını Oksijen Gazetesi’nin web sitesinden okuyab...