23 Mayıs 2020 Cumartesi

GÜZEL ŞEYLER


Kütüphanemde benzer kitaplar var, öyleyse bunlar neden olmasın? Şu korona işi biter bitmez Amazon'dan sipariş edeceğim ilk kitaplar kendileri olacak. Sadece leziz kapak tasarımları bile akıl çelmeye yetiyor. Eğer ilginiz varsa Taschen'in sanat kitaplığına mutlaka bakın derim.


Korona, dünyanın gidişatı, gelecekte bizi muhtemelen daha da tehlikeli bir dünyanın beklediği düşünceleri filan aklıma geldikçe bir umutsuzluğa kapılıyorum. Sonra aklıma gezegenin bir yerinde tıpkı benim gibi bu sorularla boğuşan Sade geliyor, rahatlıyorum ya.


Geçen gün, vizyondayken bir türlü izleyemediğim Knives Out (Bıçaklar Çekildi)'u izledim. Benim gibi eski malikanelerde geçen entrikalı aile polisiyelerini seviyorsanız hiç vakit kaybetmeyin. Ayrıca film, türe yeni bir soluk getirerek işin içine komediyi de katıyor. Filmde pek çok başrol var. Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette ve Katherine Langford bunlardan bazıları. Kübalı aktris Ana de Armas'ın adeta Türk gibi göründüğünü kesinlikle söylemeliyim! Hani buralara gelse bir romantik komedide başrolü anında kapacak sempatiklikte... Oyunculuğu da tam bizim buralardan esintiler taşıyor.


Şu bisküvinin desenindeki retro bisiklete binip gitmek vardı şimdi... Nereye? Nereye olursa. Ama geleceğe falan değil. Kesinlikle geçmişe. Daha naif, daha siyah-beyaz yıllara, edebiyat ve sinemanın el üstünde tutulduğu bir döneme... Cazın daktilo seslerine karıştığı zamanlara... Bir önceki yazımda yazdığım Mad Men'i izlemeyi en çok da bu yüzden seviyorum belki de. 4. sezonu bitirmeme son iki bölüm kaldı. Benim şansıma, 9 Haziran itibariyle Netflix'ten kaldırılıyormuş. Ben de izlemeye internetten devam ederim! Bir dizinin Netflix'te olup olmaması çok da şart değil.


Biraz da mutfaktan fotoğraf paylaşayım. Evlerde olduğumuz son iki buçuk - üç aydır herkes gibi benim de instagram hikayelerim evde pişen çeşitli tatlı, kek ve pasta fotoğraflarıyla doldu taştı. İki muhallebiyi buraya da koyarak kalıcılaştırayım isterim. Bu aralar her zamankinden daha çok tweet atıyorum. Twitter daha çok ilgimi çekiyor. Şimdilik böyle.

Bir de buralardayım:


5 yorum:

  1. Bıçaklar Çekildi filmini ben de çok sevmiştim. 2. film de gelecek diyorlardı, umarım buna yakın bir senaryo ile döner dedektifimiz. Ayrıca bisikletli bisküvinin beyaz çikolatılısı mı varmış? İlk kez sizin aracılığınız ile gördüm :)

    YanıtlaSil
  2. Herkes evde olduğu için birer birer şef olma adımları da atılıyor! Kesinlikle ben de farklı şeyler yapmaya başladım. İyi geliyor bence. :) Hepsi de mükemmel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. Şu tatlıdan 1 tabak alabilir miyim? :)


    Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun. :)

    YanıtlaSil
  4. Knives Out çok sevmiştim :) bu tatlıları sen mi yaptın güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. Tatlı görsellerine takıldım kaldım harika görünüyor.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...