11 Mart 2014 Salı

MEDYA KAHİNLİĞİ


"Yeni dizilerin tahmini ömürleri: Kaç bölüm sürebilirler?" yazı dizimin ilkinde Kayıp ve Aşk'ın usta kadrolarına rağmen reyting alamayıp biteceğini yazmıştım, nitekim haklı çıktım. Bu serinin Cinayet ve Saklı Kalan dizilerini yazmıştım. Burada da haklıydım, çünkü Cinayet de erken final yaptı ve... Hayır, Saklı Kalan'ın bittiği falan yok, aksine yeniden doğuyor o dizi, bakın iki ay önce aynen şunları yazmıştım:

"Sezon ortasında başlayan bir diğer dizi olan Saklı Kalan ilk bölümü yayımlandıktan sonra sessiz sedasız yayından kaldırıldı. Mı? Şimdilik dizinin ikinci bölümü yayınlanmadı, ama Show Tv’nin belki de en iddialı dizilerinden biri olan Saklı Kalan, eğer ilk bölümündeki enfes kurgusunu devam ettirecekse, ekranlara acilen geri dönmeli. Melis Birkan’ın harika bir şekilde Defne ve Gülce ikizlerini canlandırdığı ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Hasefe Hanım’ı Meral Çetinkaya’nın önemli bir karakteri oynadığı Saklı Kalan'ın konusu da ilginç: Holding patronu Murat Cevher’in hayatı eşi Süreyya ve kızıyla gayet yolunda gitmektedir. Defne ile karşılaşıp ona aşık olan Murat’ın eşi Süreyya intihar edince Defne de Murat’ın evli olduğunu öğrenir. Genç kadrosunda Özgür Çevik ve Burak Sağyaşar gibi isimlerin de rol aldığı dizide Neslihan Yeldan’ı da izliyoruz. Yeldan’ın belki de en akılda kalıcı performansı Sahra dizisinde canlandırdığıydı. Kısacası, Saklı Kalan eğer kendinden emin bir şekilde ekranlara geri dönerse, bence iki sezon devam etmesi kesin olan bir iş."

Dizinin yapımcıları sesimi duymuş olacak ki, dizi ekrana geri dönüyor.

Saklı Kalan'ın yeniden başlayacağı bugün gazetelere çıktı. Ben de teneffüste görür görmez bilgisayar odasına gidip yazıverdim bu yazıyı!

Büyük beğeniyle takip ettiğim Umutsuz Ev Kadınları'ndan sonra, Saklı Kalan'ın da dönüşünün nasıl olacağını merakla bekliyorum. Çok değil, bu pazar akşamı başlıyor dizi.

Sanırım, ileride medya kahinliği falan yaparsam, yerim şimdiden hazır!

2 yorum:

  1. Kayıp ile ilgili bir şeyler yazan bir blog yazarıyla karşılaştığım için mutlu oldum;)
    Güzel diziydi, orijinaldi, görüntüler, oyunculuklar, müzikler...
    Ama kısa hem de pek kısa sürdü:(

    YanıtlaSil
  2. bunları bilemedim. medcezir ve küçük ağa ne düşünüyon. söleseneee. :)

    (blogla ilgili bişi sordun ya. bak "değmesin yağlı boya" yaz gugıla. blogçu arkadaşımız. ona sor. o iyi biliyo iyi anlatır. yardım eder sana. selemımı söleee :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...