15 Mart 2017 Çarşamba

İSVEÇ'TE BİSİKLET TAMİRİNE 41,50 LİRA VEREN MERT'İN DRAMI...


Sen misin yazın Marmaris'teki bisikletçiye bir lastik şişirme için 5 lira alıyor diye söylenen, işte İsveç'e gelir böyle bir zincir taktırmaya paşa paşa 45 lira verirsin! Sabahki yazımda bahsettiğim bisiklet olayını hiç vakit kaybetmeden bugün çözdüm, bisikletimi tamire götürdüm ve o nedenle yine hiç vakit kaybeden yeni durumu sizlere bildireyim diye bu kısa yazıyı yazıyorum. Şaka değil, 350 SEK'e aldığım bisikletimin tamiri için 100 SEK verdim. Tam 41,50 lira! Bir zinciri çıkmış, bir de lastiği demire vurmaya başlamıştı oysa. Hepsi bu. Ne yapalım, işim görüldü en azından. 

Bir daha bir şey olursa bisikletçiye falan gitmeyip, jonglör gibi tek teker üstünde gitmeyi planlıyorum! Hiç değilse hareket olur fena mı?

7 yorum:

  1. Bence hemen youtube üzerinden tamir videoları izlemeye başla Mertciğim,bu ne,üç dört sefer bozulsa bir bisiklet parası esiyor.Ay bunların ekonomisi falan mı çökmüş? Ay başka ülkeye almadılar mı seni,yatay geçiş falan mı yapsan,hayır çikolatayı bisküviyi de çok seviyorsun,o masrafa can mı dayanır 😂😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa hayır, hiç olur mu? Ben özellikle İsveç'e geldim. Burası benim tek tercihimdi. ;)

      Sil
    2. İlahi Mertciğim,takılıyorum sadece.Gülü seven dikenini görmez bile ablacğım😜

      Sil
  2. hem kendinize yeni meziyet edinmiş olursunuz :)

    YanıtlaSil
  3. Dönene kadar tamir etmeyi öğrenirsin bence sen:)

    YanıtlaSil
  4. ee gelişmiş ülkelerde el emeği pahalı iştee sana da bi tecrübe olduuuuu bir şey daha öğrenip artık bisikletini kendin tamir etmelisiin :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...